Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Van zwembad tot bos...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, March 21, 2018 14:33:48

Het is alweer enkele dagen geleden dat ik me nog liet horen via mijn blog dus moest ik mezelf verplichten om daar vandaag verandering in te brengen.

De dagen en weken vliegen zo snel voorbij dat ik mijn agenda er eventjes bij moet nemen om te kijken wanneer ik wat gedaan heb de voorbije dagen. Ik overloop in ’t kort eens de buitengewone zaken: op maandag 12 maart ben ik samen met één van de afdelingsbestuursleden naar de denkavond geweest ivm het voormalig openluchtzwembad. Een uitgebreide toelichting hierover kan je lezen via volgende link naar de webstek van Stad Ieper: https://www.ieper.be/bijna-100-mensen-op-denkavond-openluchtzwembad.

Vrijdag 16 maart nam ik deel aan het debat van ABS Ieper. Wetende dat ik de dossiers en zaken ivm de landbouwsector niet van dichtbij opvolg en geen directe band heb met het landbouwleven, was het voor mij een hele opgave om er onze partijstandpunten te verdedigen. Maar als enige vrouw in het panel heb ik toch mijn mannetje kunnen staan. De uitnodiging voor dit debat is voor mij de aanzet geweest om toch iets meer de landbouw op te volgen ook al kunnen wij lokaal maar weinig inbrengen ten voordele van de landbouwers. Regelgevingen, afspraken, enz worden allemaal op hogere niveaus beslist wat niet belet dat wij als lokaal bestuur toch wat meer moeten durven opkomen voor de landbouwers. Wij moeten met zijn allen eens gaan beseffen dat we zonder de landbouwers niet kunnen overleven. Onze lokale landbouwers verdienen meer dan ooit respect!

Zaterdag nam onze afdeling deel aan de zwerfvuil-opruimactie. Met 12 hebben we 25 zakken zwerfvuil opgeraapt langs de Oostkaai en een stuk van de Westkaai. Onze “buit” bestond voornamelijk uit blikken maar ook stukken hout, een staande lamp, een gps, bankkaart, porno dvd’s, enz. Het is onbegrijpelijk hoe slordig sommige mensen zijn…Ook al heeft onze fractie in de gemeenteraad zich onthouden bij de stemming om toe te treden tot de statiegeldalliantie, wij hopen dat er iets gedaan zal worden om de vervuilers te doen inzien dat het zo niet verder kan. Wij zijn vragende partij voor meer controles, meer gebruik van verplaatsbare camera’s en vooral van hogere boetes. Enkel een harde en kordate aanpak zal hen kunnen afschrikken.

Tussen bovenvermelde activiteiten door heb ik nog tal van vergaderingen gehad naast het gewone politieke werk. En bij wijze van ontspanning ben ik zondagnamiddag eens met mijn echtgenoot gaan wandelen in de bossen van de Palingbeek. Het was wel frisjes maar we waren goed ingeduffeld en de wandeling heeft ons goed gedaan. Een beetje beweging kan nooit geen kwaad.

Zo, nu weet je weer waar ik zo allemaal mee bezig ben geweest en je zal wel kunnen besluiten dat ik niet met mijn vingers heb zitten draaien uit verveling. Goh…wanneer heb ik me feitelijk nog eens verveeld? Ik zou het niet weten…  • Comments(0)