Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Mijn terugblik op 2017

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, December 31, 2017 09:38:28

Vandaag, oudejaarsdag, neem ik eventjes tijd om terug te blikken op de voorbije maanden. Ik maak bewust een onderscheid tussen mijn politiek engagement en mijn privéleven ook al lopen beiden meestal door elkaar.

Op politiek vlak had ik de wind in de zeilen: ik nam het initiatief om de Ieperse Vlaams Belang- afdeling her op te starten en dit na diep beraad en overleg met oa mijn echtgenoot en enkele vrienden/vertrouwelingen. Door de interne problemen van de voorbije jaren heeft het vertrouwen toch wel een ferme deuk gekregen. De wonde mag dan wel genezen zijn, het litteken blijft. Anderzijds hebben die problemen mij sterker gemaakt: zij die poogden om mij te kunnen kelderen, om mij te kunnen temmen, die leugens over mij vertelden, die mij in verlegenheid hebben gebracht, enz…die zijn eraan voor de moeite. Het zal ondertussen wel duidelijk geworden zijn dat ik me door niemand laat intimideren of aan de kant laat zetten. Eigenlijk moet ik al die “helden” dankbaar zijn want door hun handelen gaven zij mij de energie om door te gaan en het tegendeel te bewijzen. Het resultaat is dat ik er gehard als staal ben uitgekomen en dat heel wat klojo’s van het toneel zijn verdwenen. Ik wil langs deze weg allen bedanken die mij in deze moeilijke periode hebben gesteund en toch in mij zijn blijven geloven.
Dus de afdeling Ieper is uit de as herrezen en we zijn begonnen aan een totaal nieuw hoofdstuk!

Ook binnen de gemeenteraadsfractie is er goed nieuws! In oktober kwam er een wissel waardoor er nu weer 2 Vlaams Belangers de stem van de VB-kiezers vertolken. Het is een verademing om na 5 jaar er feitelijk alleen voor te staan, eindelijk nog eens te kunnen overleggen met een partijgenoot.
Samen met het nieuwe afdelingsbestuur kunnen wij ons nu volledig en maximaal focussen op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Onze batterijen zijn opgeladen en dat zullen we ten gepaste tijde wel duidelijk maken. We zijn er klaar voor! Dat ik de lijst in 2018 mag trekken is voor mij niet enkel een grote verantwoordelijkheid maar een blijk van vertrouwen en waardering.

Op persoonlijk vlak heb ik net als zovelen vreugde en verdriet gekend. Verschillende vrienden en kennissen zijn de voorbije maanden overleden. Hoe zwaar en hoe pijnlijk het ook is, het doet me beseffen hoe vergankelijk het leven is. Wij die achterblijven met het verdriet moeten verder met het leven, hoe moeilijk het ook is. En door het besef dat het leven snel voorbij kan zijn, vond ik de drijfveer om maximaal van het leven te gaan genieten, om meer te gaan relativeren, om te koesteren wat ik heb, om te genieten van mijn gezin en mijn vrienden, …
Als ik jullie met nieuwjaar veel geluk en een goede gezondheid wens, weet dan dat dit geen loze woorden zijn.
In 2017 heb ik ontdekt wie mijn echte vrienden zijn. Tijdens moeilijke momenten waren hun vragen: “gaat het? Hoe is het nu? Wil je eens praten? Moet ik eens langskomen?” voor mij een teken dat ik op hen kon rekenen ook al wonen sommigen van hen ver weg.
Maar het was niet allemaal kommer en kwel in 2017. De voorbije maanden heb ik heel veel mooie momenten kunnen delen met mijn ouders en mijn gezin: de allerbelangrijkste mensen in mijn leven.
En de geboorte van ons eerste kleinkindje is uiteraard het hoogtepunt van 2017. Onze kleinzoon doet me alle zorgen, tegenslagen en problemen meteen vergeten. Het kleine wondertje is het het mooiste geschenk dat ik dit jaar heb gekregen. Met veel liefde en genegenheid zal ik onze kleinzoon zijn weg helpen zoeken in de grote wereld.

Ik kan dus concluderen dat 2017 al bij al zo slecht nog niet was voor mij. Eén doel heb ik echter niet bereikt in 2017 maar ik hoop dat me dit in 2018 wel zal lukken. Ik wens hier niet dieper op in te gaan want ik laat niet graag in mijn kaarten kijken. Ik weet dat er kapers op de kust liggen…

Ik wens jullie een fijne oudejaarsdag en een gezellig eindejaarsfeest vanavond. Geniet ervan en begin morgen met volle moed aan het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, een nieuw begin!

Tot morgen! Houzee!  • Comments(0)