Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Impressie van een anti-islam-betoging in de Gentse Rabotwijk…

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, November 09, 2017 11:59:14

Dinsdagavond ben ik met enkele Ieperse VB-bestuursleden onze Gentse collega’s gaan ondersteunen in hun verzet tegen de bouw van een nieuwe moskee.

Als gevolg van de werken in Drongen was het enorm druk op de Gentse Ring waardoor we vreesden niet meer tijdig op de verzamelplaats te geraken. Uiteindelijk hebben we ons aan de rand van de Rabotwijk kunnen parkeren en begaven we ons in sneltempo naar de afspraak om toch nog nipt op tijd aanwezig te zijn. Helaas…dat was buiten tegenbetogers van Antifa, Grijze Wolven, enz en de politie-intimidatie gerekend. De straten waren vanaf een bepaald uur hermetisch afgezet (zonder dat de inrichters vooraf daarvan op de hoogte waren gebracht), in alle zijstraten stonden combi’s, waterkanonnen en tal van agenten in gevechtskledij. Enkel Tram 1 kon nog door dus beslisten wij om de tram te nemen en te zien tot waar we geraakten. Omdat ik niet meteen de tramhalte zag, vroeg ik aan één van de weinige autochtone bewoners die vanuit het venster alles gadesloeg waar de halte was en die wees ons de weg met de raad om toch maar goed op te passen want we zaten tenslotte toch wel in “het hol van de leeuw”. Zover is het dus al gekomen…

Al snel werd duidelijk dat de tram nemen ook niet echt een oplossing was want ook langs de andere kant was alles hermetisch afgesloten waardoor we toch niet bij de actie geraakten. Enkel bewoners die op de lijst van de politie stond kon erdoor. Daar stonden we dan en het zag ernaar uit dat we de verplaatsing van Ieper naar Gent voor niets hadden gedaan. Maar omdat opgeven geen optie is, ben ik gaan onderhandelen met een agent die op zijn beurt een wellicht hogere in graad erbij geroepen had. Die heb ik uiteindelijk kunnen overhalen en onder begeleiding van 2 agenten in burger werden we tot bij de reeds aanwezige manifestanten gebracht tot grote verbazing van de anderen omdat zij ondertussen wisten dat er niemand meer door kon.

Maar vele partijgenoten hadden dus minder geluk en werden niet doorgelaten. Zelfs de pers werd geweerd en pas wanneer Filip Dewinter dreigde om zelf naar de journalisten te stappen die bij het politie-cordon stonden, kregen ze uiteindelijk toch “vrije” doorgang. Burgervadertje Termont had opdracht gegeven om er de pers te weren en daar schikten de agenten zich daar aanvankelijk naar. De socialistische islam-collaborateur gedraagt zich duidelijk als een mini-Erdogan.

Maar soit, we waren er geraakt en dus lieten we goed van ons horen. Eerst nam de Gentse fractieleider Johan Deckmyn het woord en vervolgens onze “verzetsleider” Filip Dewinter. Tijdens zijn toespraak kwam er vanuit de omliggende appartementsblokken een gejoel en werd er gegooid met eieren en stenen. Eén van mijn bestuursleden, Dimi, was “in de prijzen gevallen” en kreeg een steen tegen hem maar dat belette hem niet om verder te scanderen. In de verte hoorden we ook nog een lawaai van jewelste en algauw wapperden Turkse vlaggen in de Rabotwijk. Opvallend was toch ook wel de aanwezigheid van de Grijze Wolven die dit op hun manier duidelijk maakten. Bekijk hier eens een sfeerbeeldje: https://www.youtube.com/embed/nJU9uijyr6A?wmode=transparent?showinfo=0&controls=0&modestbranding=1&title=&fs=0&wmode=transparent

Wij zijn het moe, wij geven niet meer toe en het verzet tegen de verdere islamisering en vervreemding zal worden opgedreven. Eigen volk eerst!  • Comments(0)