Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Zondagsrust…

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, October 22, 2017 14:46:01

Omdat de voorbije dagen nogal druk en hectisch geweest zijn en dat zowel op persoonlijk, familiaal als politiek vlak, geniet ik vandaag van het niets- doen. Feitelijk is niets- doen niet de juiste omschrijving want ik heb daarnet toch nog de allerlaatste voorbereidingen gedaan voor de “verzetsdag tegen islamisering” van aanstaande vrijdag. Zowel de symbolische actie als de boekbespreking staan nu op punt. Zodoende kan ik me de komende dagen volledig toespitsen op het mobiliseren van leden en sympathisanten.

Toen ik gisteren de boodschappen aan het doen was op de wekelijkse markt, werd ik enkele keren aangesproken door mensen die in de krant gelezen hadden dat wij geen toelating hebben gekregen voor onze actie tegen de islamisering. Ik heb hen duidelijk gemaakt en gerustgesteld dat wij ons niet bij die beslissing neerleggen en dat wij ook niet van plan zijn om onze proteststem in één of ander zaaltje te laten weerklinken. De tijd dat wij enkel nog in Ieperse zalen van ons laten horen is voorbij, vanaf heden komen we meer en meer de straat op! Met of zonder de goedkeuring van het Schepencollege! Betogen en het uiten van een mening is een fundamenteel recht in een democratie.

Eigenlijk zou ik graag deze namiddag eens een fikse boswandeling gaan maken om te genieten van de natuur die volop aan het “verkleuren” is. Het slenteren door de afgevallen bladeren vind ik leuk maar de veel te korte nachten van de voorbije week eisen hun tol waardoor ik de wandeling eventjes zal uitstellen. Daarom dat ik me lekker binnen zal houden en genieten van de huiselijke rust nadat ik dit berichtje heb geschreven.

Normaal gezien zou gisteren de jaarlijkse Ieperse vredesloop hebben doorgegaan, je weet wel…het verborgen PVDA-evenement waarover ik in 2015 een lijvig dossier heb samengesteld om dit aan te tonen. Omwille van “onvoorziene, onverwachte, interne organisatorische problemen” werd deze afgelast. Dit kreeg ik te horen op mijn eerste vergadering van het vredesfonds waar ik sinds vorige maand in zetel namens het Vlaams Belang. Een mooier verwelkomingsgeschenk kon ik me niet voorstellen, ook al werd het me niet van harte geschonken door de aanwezige linkiewinkies. Op 20 november is er een open vergadering in CC ’t Perron waar de verderzetting in overweging genomen zal worden. Tot dan maak ik uiteraard van de gelegenheid gebruik om mijn bijgewerkte dossier van weleer nog eens de wijde wereld in te sturen. Nalezen kan je hier:

Ik verwijs ik ook nog eens naar een artikel dat destijds op React verscheen over de Ieperse vredesloop: https://re-act.be/2015/02/18/pvda-kaapt-vredesloop-in-ieper/

En zo heb ik alweer een extra datum om naar uit te kijken: 20 november...

  • Comments(0)