Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Muziek verzacht de zeden…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, August 15, 2017 16:14:05

Vrijdag was ik present op het Ieperfest Hardcorefestival (http://www.ieperfest.com) die aan de 25ste editie toe was. Alhoewel er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag een ferme wolkbreuk had plaatsgevonden, waardoor het terrein tot een modderpoel herschapen werd, was er de vrijdag daarvan niet veel meer te merken. Dit dankzij de organisator die een gespecialiseerde firma liet komen om het terrein leeg te zuigen en daarna stro gooide om de weide droog te houden. Ieperfest is niet alleen één van de grootste festivals in Europa in dit genre, het is ook gekend om zijn aandacht voor duurzaamheid en ecologie. Naar jaarlijkse gewoonte was er ook een tent voorzien waar enkele NGO’s een stand hadden om de bezoekers te informeren en om er tal van verkoopspulletjes aan te bieden: zelfklevers, vlaggen, truitjes, enz... Een tendenswijziging is het feit de klevers tegen het toenmalige Vlaams Blok en het huidige Vlaams Belang vervangen werden door klevers tegen de N-VA. Als hardliner dacht ik bij mezelf: “oeioei…we zijn dus te braaf geworden hé”. Tijdens mijn bezoek aan die tent kon ik alleen maar vaststellen dat er meer standhouders dan bezoekers aanwezig waren. En tussen de standhouders merkte ik toch meteen de “vertrouwde gezichten” op. Tjah, dat heb je met dergelijke groepjes bestaande uit 10 man en een paardenkop…
Als bezoeker én buurtbewoner wil ik langs deze weg de inrichters bedanken voor de puike organisatie en hen feliciteren voor deze alweer geslaagde editie.

Zondag trok ik dan naar Kortrijk voor het Alcatraz Hard Rock en Metalfestival. Daar was het dus enkel om de muziek te doen en was er dus geen ruimte voor NGO- en Antifa- standen. Voor de tiende editie werd er een extra dag en een extra podium toegevoegd aan Alcatraz. Dat resulteerde in een bezoekersaantal van 25.000 mensen. Dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar. Voor de organisatoren zullen die extra inkomsten goed van pas komen als je weet welke headliners er geprogrammeerd waren. Voor mij hoeft Alcatraz (http://www.alcatraz.be/nl) niet nog groter of commerciëler te worden. Geef mij maar de gezelligheid van een kleinschalig festival. Alcatraz is ook telkens een weerzien van bekenden en vrienden wat al de helft van het welslagen is voor mij. Maar sowieso is ook deze editie weer heel geslaagd en ik heb er alvast met volle teugen van genoten. Op naar de 11de editie!

En in het kader van de diversiteit ga ik vanavond naar...De Muzikale dinsdag (http://www.ri4vos.be/nl/pages/dag-4/) …Zeg nu nog dat ik niet opensta voor diversiteit!smiley  • Comments(0)