Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Een herfstgevoel in de zomer…

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, August 10, 2017 15:12:19

Enkele weken geleden zaten we nog te puffen en te zweten van de hitte, vandaag lijkt het wel een herfstdag. Daarom dat ik het geplande snoeiwerk in de tuin enkele dagen zal uitstellen want het is niet bepaald aangenaam om de natte bladen en takken vast te pakken en bovendien voelt die nattigheid maar fris aan. Daarom dat ik mij binnen wel weet bezig te houden maar vooraleer ik me stort op de opmaak en het indienen van enkele Schriftelijke Vragen aan het Schepencollege, neem ik eventjes tijd om dit blogberichtje te schrijven.

Een terugblik op de voorbije week en dagen stemt me niet echt gelukkig of blij: drie partijgenoten die ik goed heb gekend, zijn ons ontvallen. Eerst was er het overlijden van mijn Antwerpse ex-collega én kameraad Guy Eggermont (https://seniorenforum.vlaamsbelang.org/de-ultieme-tocht-van-guy-eggermont/), dan van de Nieuwpoortse VB’er Bruno Cuvelier en vervolgens ook van Jaak Van Den Broeck uit Hamme (gewezen Vlaams Blok volksvertegenwoordiger van 1995 tot 2007. Hij zetelde ook van 2000 tot op de dag van vandaag in de Hamse gemeenteraad). Jaak heb ik trouwens ook gekend als banleider van het VNJ.

Op zulke momenten sta je toch wel eventjes stil en besef je hoe vergankelijk het leven toch wel is. We zitten zo vaak te vitten en te sakkeren en dat terwijl ons leven in één knip gedaan kan zijn.
Ik heb dus niet enkel een herfstgevoel door het grijs en somber weer maar ook door de overlijdens in mijn kennissenkring.
Maar ach, geen van de drie mannen zou willen dat we ons hierdoor uit ons lood laten slaan en daarom moeten we plichtsbewust verder met ons politieke werk en ons leven. Bij de pakken blijven zitten brengt geen oplossing.
Bij de pakken blijven zitten is niet mijn ding. Het beste bewijs daarvan is het feit dat ik samen met de nieuwe bestuursploeg erin slaag om Vlaams Belang Ieper terug nieuw leven in te blazen. Meer dan ooit is er nood aan een sterk Vlaams Belang, ook in Ieper. Als je ziet hoe ons straatbeeld veranderde in vergelijking met bijvoorbeeld 2 jaar geleden (vrouwen in lange gewaden en met hoofddoeken, pitta- en kebabzaken, nachtwinkels, de handcarwashcentra waar voornamelijk Pakistanen werken enz. schieten als paddestoelen uit de grond), dan moet je de vraag durven stellen hoe onze stad/samenleving zal zijn over pakweg 10 jaar. Het is onze verdomde plicht om erop toe te zien en er desnoods voor te vechten dat onze waarden en normen niet verkracht worden door de multiculturele samenleving.

En ook al beweren sommigen dat er toch niets meer te doen is tegen de vervreemding en de islamisering van onze steden, toch blijf ik me ertegen verzetten. Ik ben een vreedzaam mens maar heel weerbaar…
En zo brengt mijn geestdrift alsnog een beetje warmte in deze kille dagen!  • Comments(0)