Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Genietend van het lang en zonnig weekend!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, May 27, 2017 18:15:27

Ik had aanvankelijk nog getwijfeld om er een weekendje op uit te trekken tijdens dit lang weekend en ik ben best wel blij dat ik uiteindelijk niets geboekt heb. Met zo'n warm weer ben ik het liefst van al in onze tuin waar ik ongestoord en rustig in de zon kan zitten/liggen en ter afwisseling mij kan verplaatsen naar een schaduwplekje en met beperkte verplaatsingen van en naar de koelkast om heel regelmatig een fris drankje uit te halen. Uren in de file staan om me dan uiteindelijk te laten omringen door de vele dagjestoeristen, is niet mijn ding want ik erger me sowieso al genoeg aan de mentaliteit van "de massa".

Met zo'n temperaturen ben ik geneigd om mij van niets en niemand iets aan te trekken: laat de boel maar draaien, ik maak er me (voor heel eventjes) niet echt druk om. Enfin, dat probeer ik toch want als ik in de media de talrijke berichten hoor en lees over de ramadan, dan krijg ik als het ware een spontane braakneiging en erger ik me toch...Het kan mij feitelijk geen cent schelen dat de moslims aan hun ramadan begonnen zijn, dat ze het extra zwaar zullen hebben bij deze hoge temperatuur, enz...Ik heb geen greintje respect heb voor hun geloof want respect moet je nu eenmaal verdienen en met de ervaringen en vaststellingen die ik al heb gedaan, kan ik absoluut geen respect ervoor opbrengen. En de meelezende Multikulti's moeten niet afkomen met het argument dat ik niet mag veralgemenen want als puntje bij paaltje komt trekken alle moslims aan één zeel!

Waar ik me ook aan erger zijn de berichten over de door "jongeren" veroorzaakte handtastelijkheden in de provinciale domeinen. Noem verdorie een kat een kat en stop met het gebruik van het algemene woord "jongeren" maar wees zo eerlijk om ze te specifiëren als zijnde allochtonen, autochtonen, asielzoekers, Turken, Marokkanen, enz....maar jah...die objectiviteit zou het multiculturele imago weleens een deukje kunnen geven. Moeders, zorg ervoor dat jullie dochters zich kunnen verweren tegen dergelijke loshandige, geile sujetten!

Het mooie weer is alvast ook een meevaller voor de organisatoren van uiteenlopende evenementen en uitgerekend met het lang weekend is er voor elk wat wils iets te beleven. In Ieper gaat de jaarlijkse wandeltocht (100km van Ieper) door en niettegenstaande er vooraf precies wat minder promotie daarvoor te zien was in het straatbeeld, ben ik al heel wat wandelaars tegen gekomen. Nu alleen maar hopen dat het stralende weer geen aanleiding zal zijn om de lege blikjes en flesjes onderweg te dumpen maar ik ga ervan uit dat het merendeel van de wandelaars toch wel respect voor de natuur hebben.

Maar de aanhoudende warme dagen brengt ook met zich mee dat we onze eetgewoonten wat aanpassen: de warme gerechten worden, hier althans, vervangen door bbq en koude schotels. Wat is het toch gezellig om buiten te kunnen eten.

O ja, de mensen die mij telefonisch willen bereiken dezer dagen, zijn eraan voor de moeite want ik ben in vakantiemodus en slechts voor enkele mensen bereikbaar.

Vooraleer ik me terug in de ligzetel nestel, zal ik de koelkast alvast nog eens bijvullen...

Geniet van de zomerse temperatuur...Carpe Diem!  • Comments(0)