Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Een rustige zondag in de herfst…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, October 09, 2016 13:32:10

Op deze zondagmiddag maak ik heel eventjes wat tijd vrij om mijn bloglezers een teken van leven te geven. Ik zit bij het raam dit berichtje te schrijven terwijl het najaarszonnetje nog eens haar beste kant laat zien. Van achter het raam waan ik me in de zomer tot ik het gordijn openschuif. De verkleurde en afgevallen bladeren in de tuin drukken me met de neus op het feit dat we wel degelijk in de herfst zijn. Ik vind het eigenlijk wel bewonderswaardig hoe de kracht van de natuur in een mum van tijd de groene bladeren doet veranderen naar okergele en bruine, over het feit dat ze de kleurige bloemen doet veranderen naar dorre, bruine stoppels, enz.

Ik ben reeds enkele dagen bezig de tuin winterklaar te maken maar er is nog heel wat te doen: maar het gras is afgereden (voor de laatste keer dit jaar?), de struiken zijn gesnoeid, de potten met kleurige terrasplanten zijn leeggemaakt, tuindecoratie is weggenomen, enz…Nog enkele dagen en dan is alles klaar. En natuurlijk vergeten we ook het egeltje niet die reeds enkele dagen in onze tuin komt smullen van het egelvoer. Om “onze gast” te helpen overwinteren, hebben we een huisje voorzien zodat het beestje daar veilig en wel zijn winterslaapje kan doen.

Het tuinieren werkt ontspannend en rustgevend want van alle ellende en gezeik in onze samenleving, zou ik uit mijn vel kunnen springen van onmacht en woede. Ik erger me steeds vaker aan de lakse houding en mentaliteit van “de massa” en aan de regeringsleiders die niet eens de politieke moed hebben om te doen wat ze feitelijk horen te doen. Daarmee bedoel ik dat ik verwacht dat ze “het eigen volk” maximaal helpen maar ik kan alleen maar vaststellen dat “het eigen volk” tweederangsburgers geworden zijn. Denk maar aan de wachtlijsten voor een sociale woning: ik ken persoonlijk heel wat mensen die steeds verder wegzakken op de wachtlijst niettegenstaande zijn reeds jaren hopen op een betaalbare sociale woning. Reden: de asielinvasie. En dan justitie…waar procedurefouten en een laks beleid zegevieren waardoor criminelen hun straf ontlopen. Ik zou nog uren kunnen doorgaan maar dat wil ik niet doen in dit bericht en ook al probeer ik me niet teveel daaraan te ergeren, het vreet aan me…

Maar soit, het is zondag en ik kan terugblikken op een gevarieerde week gaande van de gemeenteraad tot de opening van de nieuwe lokalen van het Vlaamse Kruis Ieper met daar tussen nog enkele vergaderingen, dienstbetoon en wat bezoekjes. De dagen vliegen veel te snel voorbij en als ik de kalender bekijk dan vind ik het wat jammer dat 2016 al snel aan het inkrimpen is. Er is zoveel wat ik nog zou willen doen of had willen doen. Maar ach…vandaag is het zondag en dat wil zeggen dat het een rustige, luie dag zal worden…  • Comments(0)