Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Zondag=rustdag

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, January 24, 2016 17:31:00

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar hier is het op zondag altijd buitengewoon rustig. Lekker lang slapen, lang in slaapkledij rondlopen, uitgebreid aperitieven, laat eten, en vervolgens voor de rest alles gewoon zijn gang laten gaan en nemen zoals het komt. Op zondag neem ik toch meestal eventjes de tijd om de post van de voorbije dagen rustig door te nemen, de mailbox te saneren en zoals nu om…een blogberichtje te posten. Ik zal vandaag niets over de asielinvasie neerpennen want een mens zou bijna vergeten dat er nog andere dingen zijn in ’t leven. Er gaat geen dag meer voorbij of we horen of lezen erover in de media. Of beter gezegd: een deel ervan, datgene wat “het volk” mag weten. Voor de rest doet de censuurcommissie wel het nodige. Zucht…

Terwijl ik dit berichtje zit te schrijven hoor ik de kinderen in de naburige tuin spelen en joelen en dit in ’t putje van de winter. Nog een geluk dat we toch al enkele dagen vriestemperaturen hebben kunnen waarnemen want een mens zou bijna denken dat de lente al op komst is. Zal met de opwarming van de aarde te maken hebben hé. Nu ik het daarover heb, moet ik denken aan mijn uitstapje van gisteren naar Brugge. We waren op een bepaald moment een goed verwarmde winkel binnen gestapt waar we nog nooit eerder binnen geweest waren maar algauw hadden we door dat de winkel niet bepaald ons genre van winkel was. Het eenzijdig aanbod aan biologisch en ecologisch verantwoorde producten en artikelen sprak ons totaal niet aan en het volk dat er binnen was, leek me nogal…ik zal het netjes uitdrukken... “alternatief”. Ik ben er quasi zeker van dat het merendeel van hun klanten thuis beslist wel één of meerdere paren geitenwollensokken liggen hebben. Maar wat ik nu eigenlijk wil in ’t belachelijke trekken is het feit dat in diezelfde winkel de inkomdeuren wagewijd openstonden. Niet echt consequent als je ’t mij vraagt maar soit, we kunnen tenslotte niet allemaal principieel zijn hé.

De voorbije dagen zijn voor mij een beetje eentonig geweest in die zin dat ik bijna de ganse tijd met hetzelfde bezig ben geweest. Maar sommige zaken vergen nu eenmaal veel administratief werk. Maar tussen dat alles door heb ik mezelf de nodige rust en ontspanning gegund want soms moet een mens al eens luisteren naar het lichaam. En om dat lichaam in goede conditie te krijgen, motiveer ik me twee, drie keer per week om te gaan lopen. Geen grote afstanden uiteraard maar toch telkens een goeie 5km per looptoertje. Is toch altijd beter dan op de sofa te hangen…

Vanmorgen repte ik me naar de bakker en niet alleen voor de koffiekoeken maar ook om het krantje De Zondag mee te brengen want daarin zou het interview te lezen zijn met ons boegbeeld, Filip Dewinter. In dat interview stond te lezen dat het Vlaams Belang begin februari in het Antwerps partijsecretariaat een cursus zelfverdediging voor vrouwen start. “Na een theoretische voorlichting over wat kan en mag, zal een professionele karateleerkracht zelfverdedigingstechnieken aanleren”, kondigt Filip Dewinter in De Zondag aan.
“Als de overheid niet in staat is om het recht op veiligheid voor vrouwen te garanderen dan moeten vrouwen zichzelf leren verdedigen. De boodschap is simpel: Blijf van mijn lijf... Een weerbare vrouw telt immers voor twee”, zegt initiatiefneemster Anke Van dermeersch, Vlaams parlementslid en senatrice, toe. De workshops worden verspreid over drie avonden waarbij vrouwen de kans krijgen om een aantal zelfverdedigingstechnieken aan te leren.
Dewinter pleit in De Zondag nog voor een weerbare samenleving. Hij herhaalt daarbij zijn pleidooi voor een uitbreiding van het begrip “recht op zelfverdediging”. Voor hem moeten zelfverdedigingswapens die geen blijvend letsel veroorzaken zoals pepperspray of stroomstootwapens gelegaliseerd worden. Daarnaast pleit hij voor een versoepeling van de wapenwetgeving, cursussen zelfverdediging voor scholieren en de invoering van een verplichte burger- of legerdienst, waarbij weerbaarheid centraal staat.
Dewinter stelt in De Zondag nog dat het “veiligheidsmonopolie niet enkel bij de overheid mag en kan liggen. De burger heeft het recht om zichzelf te verdedigen maar ook de plicht om ter zake zijn verantwoordelijkheid te nemen. De soft-ideologie heeft een halfzachte samenleving gecreëerd. We moeten terug naar een weerbare samenleving waarbij de burger in staat is om letterlijk en figuurlijk terug te slaan.”
Een prachtig initiatief en bovendien net op tijd want wij hebben te lang over ons laten lopen: het is tijd om de fluwelen handschoenen in de kast te leggen en de bokshandschoenen aan te trekken. Vreedzaam maar weerbaar…  • Comments(0)