Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Een nieuw jaar, een nieuw begin…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Fri, January 01, 2016 16:12:28

Beste blogbezoeker, eerst en vooral wil ik je een voorspoedig en gezond 2016 wensen!
Ik weet niet hoe het bij jou was maar ik ben alvast heel blij dat ik 2015 kon afsluiten. Jeetje…zo’n rotjaar. Het was dus niet bepaald een goed jaar voor mij want, zonder in detail te treden, kan ik besluiten dat ik toch meer opdoffers dan meevallers te verduren heb gekregen. Met dergelijke tegenvallers heb je twee opties: opgeven of vechten. Wie mij een beetje kent, die zal wel weten dat ik een doorzetter ben en dus ben ik niet bij de pakken blijven zitten ook al heeft dat heel veel energie gekost. Maar dankzij de steun van mijn dierbaren kon ik toch telkens weer de bladzijde van mijn levensboek omdraaien. Dit alles heeft me echter doen besluiten dat ik voortaan andere prioriteiten zal vooropstellen. In 2016 ben ik absoluut niet van plan om nog liters water bij de wijn te doen, ik ben niet van plan om zogenaamde scherpe kantjes af te ronden en ik ben ook niet van plan om mijn uitgesproken anti-islam-visie te herzien. En wat anderen daarvan denken, dat laat me koud, ijskoud! Ik ben wie ik ben en wie niet met mijn ingesteldheid, ideologie of aanpak kan leven, die wil ik verzoeken om uit mijn entourage te blijven want voor hen is er sowieso geen plaats meer in mijn leven. In 2016 wil en zal ik werk maken om enkele persoonlijke doelen te verwezenlijken. Wat die doelen zijn, wil ik hier niet prijsgeven want tijd zal raad brengen…

Bij de start van het nieuwe jaar heb ik heel wat mensen (vrienden, kennissen, familieleden, collega’s, ex-collega’s, enz…) uit mijn pseudo-vriendengroep op Facebook gezwierd omdat hun visie op het leven eigenlijk totaal niet past met de mijne. Ook aan de “blufpoker” van sommigen had ik geen boodschap want mede door mijn vele contacten in het kader van mijn dienstbetoon wist ik al lang dat zo’n ingesteldheid niet het échte leven is. Sommigen tillen zwaar aan het feit dat ik hen “ontvriend” heb niettegenstaande ik vooraf een bericht had geplaatst waarom ik mijn “vriendengroep” wou inperken. Niet dat ik mij moet verantwoorden maar ik deed het toch om misverstanden te vermijden. Maar jah, als zij dat niet willen aanvaarden/begrijpen dan is dat hun probleem.

Ik heb eigenlijk zo’n hekel gekregen aan de mentaliteit van de massa die materialisme en egoïsme hoog in het vaandel dragen. Ach, kon ik maar in de teletijdsmachine van Professor Barabas uit de Suske en Wiske-strips kruipen om terug te gaan naar de tijd waar kameraadschap, inzet en verbondenheid geen ijdele woorden waren.
Maar soit, in 2016 ga ik er dus eens een ferme lap op geven en ook al post ik niet meer veel op mijn blog, ik ben wel degelijk met van alles en nog wat bezig hoor. Ik ben dus zeker niet uitgeblust zoals kwatongen weleens terug beweren…  • Comments(0)