Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Verslagje 8ste Kerstuitstap VNS

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, December 13, 2015 17:44:05

Maanden had ik er al naar uit gekeken en de bus zat al aardig vol tot…de verschrikkelijke aanslag in Parijs. Vele gereserveerde plaatsen kwamen terug vrij want sommigen durfden uit schrik voor een nieuwe islamterreuraanslag niet meer meegaan. Ze hadden ergens gelezen dat ze drukke plaatsen moesten vermijden en blablablabla…Omdat ik de “durvers” niet wou ontgoochelen en omdat ikzelf niet wil toegeven aan de angst die momenteel onder de massa leeft, zocht ik naar een alternatief voor de dubbeldekbus. Met maar een halfvolle bus de baan op gaan, vind ik beschamend en dus annuleerde ik de grote bus. In de plaats daarvan zijn we gisteren met 6 minibusjes naar Aken geweest. Organisatorisch een hele rompslomp want 6 busjes=6 chauffeurs=6 begeleiders=6 parkeerplaatsen, enz…Maar alles is perfect verlopen. Ikzelf had ook een busje bestuurd en dus was ik verantwoordelijk voor de 8 medereizigers van mijn busje. Dit had dus als logisch gevolg dat ik op de kerstmarkt de vele alcoholische lekkernijen aan mij voorbij moest laten gaan. Onderweg viel het mee van de drukte en na een tussenstop in Leuven, kwamen we rond 10u aan op de parking van de chocoladefabriek Lindt. Vervolgens stapten we naar het centrum waar het nog relatief kalm maar o jee…eens het middag was, konden we op de koppen lopen. Het leek wel de processie van Echternach, zo traag en schoorvoetend moesten we ons een weg banen. Algauw lieten mijn gezelschap en ik de drukte van de vele kerstmarkten naast ons en slenterden we dan maar van de ene winkel naar de andere. De winkelketens die je ook bij ons kan vinden, lieten we links liggen want we verkozen er de typische winkels zoals Lederhosenland, verschillende karnavalwinkels, enz.

Met op tijd een drankje en een hapje, genoten we van het samenzijn en de klok tikte veel te snel voorbij. Na nog een laatste worst gegeten te hebben, keerden we dan in de vooravond terug naar huis. Terug naar de rust…Maar eigenlijk had ik liever de nacht doorgebracht in Aken om dan vandaag de Pegida- bijeenkomst bij te wonen. Helaas waren de busjes maar voor één dag gehuurd en moesten mijn medereizigers allemaal thuis geraken hé.

Na deze geslaagde 8ste editie is het nu al denken aan volgend jaar en hopelijk is de terreurdreiging achter de rug (of hebben de angsthazen ermee leren leven) en kunnen we weer met één grote bus gezellig er op uit trekken. Wat de volgende bestemming zal worden, moet nog besproken worden op één van de komende bijeenkomsten van de VNS.  • Comments(0)