Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Vlaams Belang woest omwille van tweetalige uitnodiging!

PersberichtPosted by Nancy Six Wed, January 18, 2012 14:30:37

Vlaams Belang Ieper pikt het niet dat onder andere de gemeenteraadsleden een tweetalige uitnodiging kregen voor de opening van het nieuwe “Bezoekerscentrum voor Ieper en De Westhoek”. Dat bovendien eerst de Franse taal te lezen is en dan pas de Nederlandse taal is een doorn in het oog voor de Vlaams Nationale oppositiepartij. Het Vlaams Belang is er zich van bewust dat een toeristische folder of uitgave helaas niet enkel in het Nederlands kan en zodoende dienen er minstens drie talen gebruikt te worden met het Nederlands voorop.

Zij stellen zich ook de vraag of één van de gelegenheidssprekers, namelijk Geert Bourgeois (boegbeeld van N-VA) genoegen neemt met de tweetalige aankondiging van zijn komst als Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Toerisme.

Vlaams Belang overweegt alvast om klacht in te dienen bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT) én de Gouverneur voor deze verkrachting van het Vlaams karakter in de Vlaamse stad Ieper. Verder overweegt Vlaams Parlementlid Stefaan Sintobin hierover te interpelleren in het Vlaams Parlement.

Johan Sanders (fractieleider Gemeenteraad) en

Nancy Six (Voorzitter Vlaams Belang Ieper).

  • Comments(0)