Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Offline

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, September 06, 2018 12:55:44
Deze blog zal niet meer bijgewerkt worden.
Mijn politieke reilen en zeilen kan uiteraard wel nog gevolgd worden via https://ieper.vlaamsbelang.org/nl/site/home of via de Facebookpagina van Vlaams Belang Ieper.
Ook via Twitter kan je me volgen: @NancySix • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1774

Nancy Six: Lijsttrekker

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, September 06, 2018 12:50:34


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1773

Nu eventjes tot rust komen...

PolitiekPosted by Nancy Six Tue, July 31, 2018 16:53:33

De voorbije weken zijn enorm druk geweest: als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen heb ik heel wat huisbezoeken gedaan op zoek naar potentiële kandidaten. Vorige week werden alle kandidaturen doorgenomen tijdens de bestuursvergadering en kwamen we tot de samenstelling van de definitieve lijst. Nu het programma is geschreven, de lijstvorming achter de rug en en de ontwerpen voor de verkiezingsdrukwerken naar de drukker zijn, is de rust aan het terugkomen.

Eindelijk wat meer tijd voor mijn gezin, familie en vrienden en dit tot eind augustus. Eind augustus geef ik het startschot voor de eigenlijke verkiezingscampagne en dat tijdens onze tweede kandidatenavond. De komende weken zal ik nu voldoende rusten en energie opdoen om er vanaf september tot aan de verkiezingen stevig tegenaan te kunnen gaan. De Ieperlingen zullen wel weten wie onze kandidaten want we gaan elke straat, wijk, deelgemeente, bevoorraden met onze folders. Ik sta alvast te popelen om campagne te gaan voeren.

Nu de hittegolf achter de rug is, kan er eindelijk weer op een normale manier gewerkt worden. Jeetje, wat was dat toch lastig. Het werk dat is blijven liggen is, zal ik nu beetje bij beetje aanpakken.

Zo dadelijk maak ik enkele vragen op voor de verkeerscommissie en dat op vraag van een bewoner uit de wijk waar ik dagelijks voorbij kom. Wat is het toch fijn dat mensen me aanklampen en me hun probleem toevertrouwen. Het bijna 12 jaar zetelen in de gemeenteraad werpt zijn vruchten af.

Wie de werking van Vlaams Belang Ieper wil volgen kan dat vanaf de Facebook-pagina of via de webstek.

Neem me niet kwalijk dat ik nu afsluit want de partijplicht roept. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1772

Laat uw leeuwenvlag wapperen op 11 juli!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, July 07, 2018 16:50:00


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1771

Focus op de toekomst

PolitiekPosted by Nancy Six Sat, July 07, 2018 16:45:55

De voorbije dagen en weken heb ik gevuld met een focus op de toekomst. Niet alleen op de toekomst van de lokale Vlaams Belang-afdeling maar ook op die van Stad Ieper. Met dat eerste bedoel ik dat alles in het teken stond/staat met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijstvorming is rond, er was al een eerste bijeenkomst met alle kandidaten, de fotosessie is achter de rug en het verkiezingsprogramma is geschreven en dat alles zal eind augustus worden voorgesteld aan de pers en via de sociale media. Nu die zware klus achter de rug is, kan ik me als lijsttrekker concentreren op de eigenlijke campagne en het kiezen van het nodige promomateriaal. Het aanbod is zo uitgebreid dat het niet gemakkelijk is om de meest geschikte mogelijkheden eruit te kiezen. Gelukkig sta ik daar niet alleen voor en kan ik rekenen op de ondersteuning en het advies van de bestuursploeg. Hieronder kan je trouwens het Dagelijks Bestuur van Vlaams Belang Ieper zien. En die bestuursploeg ziet het ook helemaal zitten en dit heeft niet alleen te maken door onze goede verstandhouding en gedrevenheid maar ook met het feit dat de batterijen werden opgeladen tijdens het programmacongres in Gent op zondag 17 juni.

Maar ook Stad Ieper werkt verder aan de toekomst. Zo was er op 11 juni de voorstelling van de concrete plannen van de watertuin op de site van het voormalig en nu verloederde openluchtzwembad. Ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast ben en dat ik denk dat deze herbestemming een meerwaarde zal bieden aan onze stad.

De maand juni heb ik afgesloten met het bijwonen van de officiële opening van het Ypermuseum. Het is gewoonweg verbluffend en een absolute aanrader voor zowel de Ieperlingen als de toeristen. Het nieuwe museum zal een beslist een trekpleister worden die de eventuele terugval van de “herdenkingstoeristen” deels zal kunnen opvangen. Als Ieperling ben ik oprecht fier op deze realisatie. Akkoord…het heeft wat centen gekost maar we moeten toch wel durven investeren in de toekomst van onze stad. Ieper bewijst met dit Ypermuseum dat we veel meer te bieden hebben dan enkel maar een oorlogsverleden. Meer info over het Ypermuseum: https://www.ypermuseum.be. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1770

Stijgende verkiezingskoorts

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, June 10, 2018 09:17:07

Mijn regelmatige bezoekers op deze blog zullen al gemerkt hebben dat ik maar heel sporadisch iets neerpen en dit als gevolg van tijdsgebrek.

Ik ben volop bezig met huisbezoeken in het kader van de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Tussendoor steekt heel wat vrije tijd in de pre-campagne. Zo delen wij dit weekend balpennen en een folder uit tijdens de Dolle Dagen (=braderie) in Ieper. En de reacties zijn positief en hoopgevend. Daarbovenop hebben 2 mensen zich spontaan aangeboden om lid te worden van de partij. Uit de vele gesprekken kan ik besluiten dat de ogen beginnen open te gaan, velen zijn de huidige gang van zaken beu en hopen op verandering. Er is maar één alternatief: kiezen voor het Vlaams Belang.

Gisteren woonde ik de tevens de uitvaartdienst bij van kameraad Herman De Reuse (ere- Volksvertegenwoordiger voor het Vlaams Blok/Belang, ere- gemeenteraadslid in Roeselare. Daarnaast was hij ook nog ere-advocaat aan de Balie in Kortrijk). Afscheid te moeten nemen van een kameraad, een vriend, doet toch wel iets met een mens: het brengt niet alleen verdriet met zich mee maar het doet je ook eens nadenken over de zin van het leven. Maar we moeten verder...

De voorbije dagen heb ik thuis een en ander in orde gebracht: de huiselijke taken die door het vele politieke werk zijn blijven liggen, ben ik nu één voor één aan het aanpakken. Daarnaast pas ik ook soms eens op ons kleinzoontje en dat doet me dan ook meteen alle zorgen en stress vergeten. Onvoorstelbaar hoe dat kleine mensje zo’n grote impact heeft.

Vorige week is er ook gemeenteraadszitting geweest en daarvoor verwijs ik je graag door naar de webstek van Vlaams Belang Ieper via deze link: https://ieper.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/uit-de-jaarrekening-2017-van-het-ocmw-ieper/ en https://ieper.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/vlaams-belang-ieper-heeft-een-hart-voor-de-rally/ . • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1769

Archeologische Site De Meersen

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, June 10, 2018 08:42:45
Op woensdag 30 mei kon ik samen met de andere leden van de GECORO (Gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening) en de Cultuurraad de site De Meersen bezoeken. Dat is de site van de voormalige bibliotheek, CC De Meersen, RVA, enz. Daar vinden momenteel archeologische opgravingen plaats. Al honderden skeletten werden opgegraven. Maar ook de fundering van de oorspronkelijke Sint-Niklaaskerk werden ontdekt. Rond die kerk ontwikkelde zich destijds de eerste Ieperse wijk: de Sint-Niklaasparochie langs de oevers van de Ieperlee.
Als geboren en getogen Ieperling ben ik blij dat ik dit alles heb kunnen aanschouwen.

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1768

Kattenstoet: Hoogdag voor Ieper

Vrije tijdPosted by Nancy Six Thu, May 17, 2018 09:17:10

Als geboren en getogen Ieperling, keek ik al een tijdje uit naar de driejaarlijkse Kattenstoet. De dagen en weken voorafgaande aan de stoet was de Kattenstoetkoorts bij de Ieperlingen duidelijk aan het stijgen: niet alleen in de winkelstraten werden etalages versierd, ook in de andere straten doken de katten op zoals bijvoorbeeld in de Boezingepoortstraat. Ook wapperden her en der Kattenstoetvlaggen wat aangaf dat het een speciale dag zou worden voor Ieper.

Voor de middag was het nog een miezerig weertje met wat motregen en grijze, dreigende wolken. Maar na de middag waren de weergoden ons goedgezind en bleef het droog. Zouden de gebeden van de nonnen uit het slotklooster dan toch geholpen hebben in ruil voor de geschonken waspoeder van het Stadsbestuur? De tijd dat men eieren kan geven is blijkbaar voorbij. Uiteraard laat het me als ongelovige koud of het nu door die gebeden komt of puur toeval is, zolang het doel (droog weer) bereikt kon worden…

Het eigenlijke gebeuren werd ingezet met een reclamestoet. Een mooie gelegenheid voor de zelfstandigen om hun zaak in de kijker te plaatsen maar persoonlijk vind ik dat die reclamestoet wat korter mocht zijn. Of toch op zijn minst wat meer aaneensluitend en met meer enthousiasme. Bovendien waren sommige deelnemers wel heel zuinig want zij deden niet eens de moeite om ook maar één snoepje of gadget te gooien. Maar soit, we waren niet present voor die reclamestoet maar wel voor de Kattenstoet…

Ook al was er duidelijk een vernieuwing zichtbaar in de stoet, toch bleven sommige delen exact hetzelfde als in ’t verleden. En de mix van oud en (ver)nieuw(d) zorgde ervoor dat het een mooie stoet geworden is. Het is hartverwarmend vast te stellen dat met deze Kattenstoet onze folklore in ere gehouden kan worden.

Na afloop van de stoet trok ik met de andere genodigden naar het Museumcafé waar er nagepraat kon worden en waar geklonken werd op de geslaagde stoet.

En om de geslaagde Kattenstoet af te sluiten, ben ik nog met vrienden iets gaan eten om vervolgens met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.

Ik wens langs deze weg iedereen te bedanken die heeft meegewerkt om van deze 45ste editie de succesvolste editie te maken.

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1767

Tuindagen Beervelde (voorjaar 2018)

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, May 16, 2018 15:40:09

Na enkele edities niet bijgewoond te hebben, tekende ik vorig weekend nog eens present op één van de 3 Tuindagen in het Park van Beervelde. Deze tuinbeurs biedt de bezoekers een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin, ambachten, kinderanimatie, workshops, enz. Er is dus heus wel voor iedereen iets.
Ik kon wel wat afleiding en ontspanning gebruiken na 2 hectische weken.

De zon was rijkelijk aanwezig wat het nog extra aangenamer maakte.

Aangezien ik graag in ons tuintje vertoef en kan genieten van het tuinieren, bloeide mijn hartje dus helemaal open in Beervelde.

Ik kijk alvast uit naar de najaarseditie!
 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1766

Afscheid van Popcenter Kortrijk

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, May 16, 2018 14:02:28

Zaterdag 28 april zijn mijn echtgenoot en ik voor de laatste keer naar Popcenter Kortrijk geweest. Het besef dat dit ons laatste bezoek aan de metal en hard-rock-speciaalzaak was, voelde raar aan en deed toch ook wel wat pijn. Ruim 30jaar geleden leerden wij de sympathieke uitbaters, Jacques (Jack) en Bernadette (Detje) kennen en in de loop der jaren is er toch wel een vriendschapsband ontstaan. In het gezelschap van vele trouwe klanten waren we getuige van hun laatste uren in Popcenter en toen de deur definitief werd dichtgetrokken ontstond voor de winkel een spontaan applaus uit sympathie en dankbaarheid. De verbondenheid die daar voelbaar was, was oprecht en uniek. Met zijn allen hadden we dezelfde gevoelens, ongeacht man of vrouw, ongeacht de politieke overtuiging, enz. Het beste bewijs daarvan is onderstaande foto van mezelf (Vlaams Belanger) met de liberale burgemeester.

Aangezien er in de ruime omgeving geen dergelijke speciaalzaken zijn, zijn we dus genoodzaakt om voortaan onze CD’s enz via het internet aan te kopen. De aankopen worden dus koel en onpersoonlijk…

Met de sluiting van Popcenter Kortrijk werd na 46jaar een hoofdstuk afgesloten in de geschiedenis van de lokale economie. Want welke zaak kan 46jaar lang het hoofd boven water houden?!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1765

Mijn batterij is weer opgeladen...

PolitiekPosted by Nancy Six Tue, April 24, 2018 17:06:52

De twee weken rust hebben me goed gedaan en hebben me de kans gegeven om mijn batterij weer op te laden. Dat heb ik gedaan door onder andere wat extra tijd te maken om mijn familie te bezoeken en af te spreken met onze vrienden. Maar dankzij het stralende lenteweer heb ik ook ruimschoots kunnen genieten van de rust in onze tuin.

Ondertussen heb ik het politieke werk alweer hervat: ik heb enkele huisbezoeken gedaan in het kader van de lijstvorming, een constructieve afdelingsvergadering gehad en gisteren heb ik deelgenomen aan de slotzitting van KRAS Ieper. KRAS is een project van Jeugddienst Globelink waarbij leerlingen van de derde graad zich een jaar lang verdiepen in een mondiaal thema. Ze vertegenwoordigen dit jaar in groepjes een partij, land of organisatie en leggen zich toe op het thema migratie. Met al die input trekken ze dan naar Brussel om voor één dag in onze parlementen te zetelen. Maar gisteren hebben enkele leerlingen uit diverse Ieperse scholen eerst het debat aangegaan met de Ieperse politici uit de meerderheid en oppositie. Ook al kan ik me niet echt scharen achter hun voorstellen en meningen, ik vind het toch lovensaardig dat de leerlingen de moeite doen om zich te verdiepen in dit toch wel ruime thema (migratie). Helaas zijn hun voorstellen voor mij als Vlaams Belanger veel te bepamperend voor de migranten. Ik ben van mening dat er nog teveel noden zijn bij onze eigen, autochtone, bevolking en dat deze absolute voorrang moeten krijgen. Eens al die noden opgelost zijn, kan men zich openstellen voor de noden van de vluchtelingen, asielzoekers, enz. (foto: Krant van West-Vlaanderen)

Als lid van de Gecoro (Gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening) ben ik zaterdag naar het Zeeuwse Goes geweest voor de studiedag “mobiliteit op maat van een kleine stad”.(Op de foto wethouder Loes Meeuwisse-VVD).
Het was niet alleen leerzaam en boeiend, het was ook de gelegenheid om de andere deelnemers te leren kennen en bekenden waarmee ik zetel in de commissie nog beter te leren kennen.

En zo zie je maar hoe boeiend en afwisselend mijn politiek engagement kan zijn!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1764

In Paasvakantie-modus...

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, April 08, 2018 11:27:18

Op deze bewolkte zondagochtend blik ik graag eens terug op de voorbije activiteiten waaraan ik het heb deelgenomen zodat jullie zich een beeld kunnen vormen van mijn bezigheden. Uiteraard zal ik me beperken tot mijn niet-alledaagse bezigheden want dat zou ons anders te ver afleiden.

Ik was aanwezig op de studiedag van de VVSG in Roeselare waar ik de toelichting kreeg over nieuw decreet Lokaal Bestuur. Het nieuw decreet streeft naar een maximale integratie van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn waarbij er twee aparte rechtspersonen zullen blijven bestaan.

De laatste maandag van maart was er uitzonderlijk een gemeenteraadszitting en graag verwijs ik jullie door naar de webstek van Vlaams Belang Ieper om er mijn 3 belangrijkste tussenkomsten te lezen. De eerste heeft betrekking tot de aanvaarding van de schenking van de replica’s van de leeuwen voor bij de Menenpoort: https://ieper.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/gemeenteraadszitting-van-26032018-1/. , in mijn tweede tussenkomst verduidelijk ik de bedenkingen van onze fractie op het ere-burgerschap van Dr. Brendan Nelson: https://ieper.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/gemeenteraadszitting-van-26032018-2/. Mijn derde tussenkomst is een repliek op het voorstel van Groen om niet-Belgen aan te sporen deel te nemen aan onze gemeenteraadsverkiezingen: https://ieper.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/gemeenteraadszitting-van-26032018-3/.

Enkele dagen later ben ik dan, samen met mijn vader, naar de officiële opening geweest van de participatieve land art-installatie CWXRM in domein De Palingbeek Zillebeke-Ieper. Ik had het kunstwerk al gezien toen het nog in opbouw was maar het eindresultaat is gewoonweg verbluffend. Wie in de buurt is, moet zeker eens naar het domein De Palingbeek (Zillebeke-Ieper) gaan om het te aanschouwen.

De dag na deze opening was het dan eindelijk zover: de lezing van Wim Van Rooy over zijn boek “Waarover men niet spreekt”. Het was een heel boeiende avond en het deed me plezier om enkele nieuwe mensen te mogen verwelkomen in ons midden. Zij hadden de weg naar onze activiteit gevonden dankzij het lokaal blad en onze webstek. Voor onze ploeg een stimulans om in de toekomst deze kanalen maximaal te benutten.

En na de lezing zette ik me meteen in “paasvakantie-modus” wat wil zeggen dat ik het 2 weken rustig aan zou doen: geen vergaderingen, geen dienstbetoon, mobieltje op “stil”, mailbox laten vollopen, enz. Kortom, 2 weken eens de batterijen goed opladen om dan nadien weer met volle kracht in ’t politieke werk te vliegen. Ik heb nog een weekje rust tegoed maar wou toch dit berichtje posten zodat jullie kunnen afleiden dat alles hier in orde is!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1763

Lezing WIM VAN ROOY

PolitiekPosted by Nancy Six Wed, March 21, 2018 15:24:41
Noteer alvast in je agenda: 30 maart om 20u: lezing Wim Van Rooy over zijn boek "Waarover men niet spreekt".
Meer info over het werk: http://www.waarovermennietspreekt.be/waarover-welkom.html
Hartelijk welkom!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1762

Van zwembad tot bos...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, March 21, 2018 14:33:48

Het is alweer enkele dagen geleden dat ik me nog liet horen via mijn blog dus moest ik mezelf verplichten om daar vandaag verandering in te brengen.

De dagen en weken vliegen zo snel voorbij dat ik mijn agenda er eventjes bij moet nemen om te kijken wanneer ik wat gedaan heb de voorbije dagen. Ik overloop in ’t kort eens de buitengewone zaken: op maandag 12 maart ben ik samen met één van de afdelingsbestuursleden naar de denkavond geweest ivm het voormalig openluchtzwembad. Een uitgebreide toelichting hierover kan je lezen via volgende link naar de webstek van Stad Ieper: https://www.ieper.be/bijna-100-mensen-op-denkavond-openluchtzwembad.

Vrijdag 16 maart nam ik deel aan het debat van ABS Ieper. Wetende dat ik de dossiers en zaken ivm de landbouwsector niet van dichtbij opvolg en geen directe band heb met het landbouwleven, was het voor mij een hele opgave om er onze partijstandpunten te verdedigen. Maar als enige vrouw in het panel heb ik toch mijn mannetje kunnen staan. De uitnodiging voor dit debat is voor mij de aanzet geweest om toch iets meer de landbouw op te volgen ook al kunnen wij lokaal maar weinig inbrengen ten voordele van de landbouwers. Regelgevingen, afspraken, enz worden allemaal op hogere niveaus beslist wat niet belet dat wij als lokaal bestuur toch wat meer moeten durven opkomen voor de landbouwers. Wij moeten met zijn allen eens gaan beseffen dat we zonder de landbouwers niet kunnen overleven. Onze lokale landbouwers verdienen meer dan ooit respect!

Zaterdag nam onze afdeling deel aan de zwerfvuil-opruimactie. Met 12 hebben we 25 zakken zwerfvuil opgeraapt langs de Oostkaai en een stuk van de Westkaai. Onze “buit” bestond voornamelijk uit blikken maar ook stukken hout, een staande lamp, een gps, bankkaart, porno dvd’s, enz. Het is onbegrijpelijk hoe slordig sommige mensen zijn…Ook al heeft onze fractie in de gemeenteraad zich onthouden bij de stemming om toe te treden tot de statiegeldalliantie, wij hopen dat er iets gedaan zal worden om de vervuilers te doen inzien dat het zo niet verder kan. Wij zijn vragende partij voor meer controles, meer gebruik van verplaatsbare camera’s en vooral van hogere boetes. Enkel een harde en kordate aanpak zal hen kunnen afschrikken.

Tussen bovenvermelde activiteiten door heb ik nog tal van vergaderingen gehad naast het gewone politieke werk. En bij wijze van ontspanning ben ik zondagnamiddag eens met mijn echtgenoot gaan wandelen in de bossen van de Palingbeek. Het was wel frisjes maar we waren goed ingeduffeld en de wandeling heeft ons goed gedaan. Een beetje beweging kan nooit geen kwaad.

Zo, nu weet je weer waar ik zo allemaal mee bezig ben geweest en je zal wel kunnen besluiten dat ik niet met mijn vingers heb zitten draaien uit verveling. Goh…wanneer heb ik me feitelijk nog eens verveeld? Ik zou het niet weten… • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1761

PERSBERICHT: Vlaams Belang vraagt maximale aandacht voor de archeologische waarde van de site De Meersen

PersberichtPosted by Nancy Six Fri, March 09, 2018 17:23:38

Tijdens de voorbije gemeenteraad kwamen de opgravingswerken op de site De Meersen ter sprake. De VB- fractie is opgelucht om via het antwoord van Schepen Dehaene te vernemen dat de opgravingen plaats vinden in opdracht, onder toezicht en in samenspraak met het Agentschap Onroerend Erfgoed. Op die manier zijn ze zeker dat de nodige aandacht zal geschonken worden aan het archeologisch onderzoek op deze historisch belangrijke site.
Fractieleider Nancy Six legt uit waarom: “Wat veel Ieperlingen niet weten, is dat daar de Sint- Jansabdij gelegen was. Deze was gebouwd uit rode baksteen. Via een heemkundige vernamen we dat Stad “Yper” destijds vijftigduizend rode bakstenen gaf voor het bouwen van het klooster. Dit was een overeenkomst tussen de abdij en de parochie. De nu gevonden funderingen op die site zijn inderdaad opgetrokken uit rode baksteen…
Behalve het vinden van funderingen werden ook skeletten opgegraven en dat er heel zeker nog veel meer te vinden zal zijn, is evident daar de site honderden jaren dienst heeft gedaan als begraafplaats.
Naar wij vernomen hebben zou ook de locatie van de eerste St- Niklaaskerk gelokaliseerd zijn. Momenteel is er nog maar een deeltje van de kerk opgegraven dus loont het zeker de moeite om daar verder onderzoek naar te verrichten.
Ook zijn er sporen gevonden van middeleeuwse bewoning aan de kant van de St-Jansstraat.
Het is voor het huidige bestuur een unieke kans om wat meer te weten te komen over ons rijk historisch verleden.
Eens het terug bebouwd is, dan kan de stad weer 100 jaar wachten om terug wat meer te weten over onze rijke en interessante geschiedenis.
Wij weten ook wel dat dergelijk onderzoek een pak geld kost maar 3D Real Estate is een professionele speler op de markt en heeft dus, volgens Schepen Dehaene, de mogelijke meerkost ingecalculeerd”.
Vlaams Belang hoopt dat er toonmomenten zullen komen zodat alle geïnteresseerden de kans zullen krijgen om de site/de vondsten te bewonderen.
 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1760

Tijd voor actie!

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, March 09, 2018 17:20:17

Nu de drukke week achter de rug is, kan ik eindelijk wat tijd vrij maken om nog eens een kort berichtje te posten.
Deze week had ik 3 verschillende interviews: één over multicultuur (wat ik eigenlijk liever multikul noem…) , één over toegankelijkheid en een ander over duurzaamheid.
Daarnaast was er maandag gemeenteraad waarvoor ik toch ook een en ander moest voorbereiden, dinsdag was er dan vergadering van IJzerwake en verder in de week stonden nog enkele afspraken op de agenda.

Maar de maand maart ben ik gestart met een deelname aan de actie in Gistel tegen de Arabische lessen. Wellicht heb je daar wel over gelezen in de pers en moest dat niet het geval zijn, nalezen kan je hier: https://ieper.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/geen-lessen-arabisch-in-gistel-2/. Brrr…de avond van de actie stond er een strakke wind maar dat kon ons uiteraard niet tegenhouden. Na de actie smaakte het soepje des te beter! We zijn blij dat wij aan de alarmbel getrokken hebben en daarmee het debat geopend werd. Tjah…en de lokale N-VA-afdeling van Gistel laat die lessenreeks gewoon doorgaan. Misschien kan minister Homans haar partijgenoten eens op ’t matje roepen ter verduidelijking?

Vooraleer ik me in weekend-modus zet, zal ik eerst het campagnemateriaal voor morgen klaarleggen want naar wekelijkse gewoonte gaan we de straat op. Morgen zijn we maar met 2 want de anderen gaan naar de betoging van Voorpost in Gent tegen de islamisering…
Zo dragen we allemaal ons steentje bij… • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1759

Winterse temperaturen

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, February 25, 2018 15:31:24

Vanuit de huiskamer gezien, lijkt het alsof het buiten aangenaam weer is. Niets is minder waar want ik ben daarnet eens buiten geweest en het is ijskoud. Terwijl ik dit berichtje zit te schrijven, hoor ik de vogeltje in de tuin naar hartenlust kwetteren en zie ik ze genieten van de stukjes brood in het gras en de zaadjes in de voederhuisjes. Een mooi tafereeltje op deze winterse zondagnamiddag.

Vrijdag in de vooravond ben ik naar de officiële opening van de kermis geweest samen met mijn nicht en haar twee kindjes. Het bezoekje aan de kermis werd afgesloten met een portie overheerlijke oliebollen. Niet zo goed voor de lijn maar ach…aan die lekkernij kon ik toch niet weerstaan.

De voorbije dagen heb ik geen tijd gevonden om een bericht te posten want de pre-verkiezingscampagne neemt enorm veel tijd in beslag. Gisteren waren we present in Vlamertinge voor onze deur-aan-deur-bevraging en met een voldaan gevoel konden we nadien huiswaarts keren. In één zaak werd spontaan aangeboden om onze foldertjes bij de andere folders te leggen en op nog een andere plaats mogen we in volle kiescampagne langsgaan om er affiches op te hangen. En om het succesverhaaltje helemaal compleet te maken, kan ik nog melden dat we dit weekend weer 2 nieuwe leden ingeschreven hebben. Yup…Vlaams Belang Ieper heeft duidelijk de wind in de zeilen.

Daarnaast ben ik nog volop bezig met het verfijnen van ons verkiezingsprogramma (aan de hand van de suggesties dat we krijgen tijdens onze deur-aan-deur-bevragingen) alsook met het voorbereiden van enkele interpellaties voor de komende gemeenteraadszittingen. Het zijn de laatste maanden van deze legislatuur dus hoogtijd om nog een en ander op punt te zetten.

Maar naast het politieke werk is er uiteraard nog het huishouden: binnenkort wil ik beginnen aan de grote lenteschoonmaak al weet ik niet meteen of ik alles gedaan zal krijgen wat ik in gedachte heb want mijn vrije tijd is zo schaars dat ik mezelf zal moeten verplichten om met een strakke(re) weekplanning te werken.

Van mijn voornemen om terug te beginnen lopen na een knieblessure, is tot op heden helaas nog niets van in huis gekomen. Ik vind het eigenlijk wel jammer want door het lopen kwam ik tot rust, kon ik mij afreageren. Misschien begin ik er de komende week wel opnieuw aan. Alhoewel…’t is nu zo koud ;-) • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1758

De bal is aan het rollen….

PolitiekPosted by Nancy Six Tue, February 13, 2018 22:11:44

Aangezien ik vanavond vergader-vrij ben, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om toch nog een kort berichtje te posten.
Ik zou gerust nog een aanvulling op mijn berichtje van gisteren (http://blog.nancysix.org/#post1756) kunnen schrijven nadat ik vandaag gelezen heb dat de geile Roland Van Hauwermeiren blijkbaar ook betrokken was bij seksfeesten in Liberia (Bron: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-belgische-oxfam-topman-was-eerder-ook-betrokken-bij-seksfeesten-in-liberia~aec5aa7c?utm_medium=twitter&utm_content=Nieuws&utm_source=dlvr.it). Maar ik zal het “voorlopig” hierbij houden want wie weet wat heeft dat sujet nog allemaal op zijn kerfstok?

In de vooravond heb ik de afdelingswebstek van Vlaams Belang Ieper wat bijgewerkt in de veronderstelling dat geïnteresseerden langs deze weg onze partijwerking wat beter leren kennen. Regelmatige bezoekers kunnen misschien de webstek bij hun favorieten opslaan want die zal op regelmatige tijdstippen bijgewerkt worden: https://ieper.vlaamsbelang.org/nl/site/home.

Eigenlijk kom ik dezer dagen wat tijd tekort want de lopende pre-campagne vergt veel meer tijd en energie dan ik had gedacht. Voor een kort verslag en foto’s van onze wekelijkse deur-aan-deur-bevraging in de diverse deelgemeenten verwijs ik jullie graag door naar onze afdelingswebstek.

En tussen dat alles door moet ik nog tijd zien te vinden om mijn huishouden te doen, iets waarvan mijn mannelijke collega’s zich hoogstwaarschijnlijk niet veel moeten aantrekken.

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, ben ik deze namiddag op stap geweest met mijn mama. Ik probeer toch 1vrije dag per week in te lassen want het leven is tenslotte meer dan werken/politiek alleen.

Daarom dat ik nu dit berichtje afsluit en wat TV ga kijken. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1757

Fair-trade seksfeestjes van Roland en Co…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, February 12, 2018 16:37:07

Je acht het niet voor mogelijk maar zelfverklaarde wereldverbeteraars laten hun seksuele driften zegevieren in landen waar ze “zich inzetten voor het goede doel”.

Een veel voorkomende naam in heel het verhaal is die van een zekere Roland Van Hauwermeiren uit het Westvlaamse Poperinge. Vandaar dat dit mijn bijzondere aandacht trekt want Poperinge ligt tenslotte maar op een boogscheut van mijn thuisstad Ieper. Een paar dagen geleden verschenen artikels, waarin deze Belg in opspraak kwam, ivm medewerkers van Oxfam die meer dan 10 jaar geleden prostituees betaald zouden hebben voor feestjes in Haïti. In 2011 stapte deze Belg op nadat hij toegegeven had dat prostituees in zijn villa waren langsgeweest. De Belg werkte in Haïti als landelijk directeur van Oxfam Haïti. (Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180211_03350361 en https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/belgische-oxfam-directeur-feestte-met-prostituees/ar-BBJ1f8t?li=BBqiQ9V&ocid=mailsignout)

Ik vraag me eigenlijk af welke CV je moet kunnen voorleggen om dergelijke functie op te nemen. Of…zou Roland misschien één of ander achterpoortje genomen hebben?

Enkele dagen later dook een soortgelijk verhaal op van in Tjaad waar Roland Van Hauwermeiren de Oxfam-operaties leidde.

Maar “de nobele” Roland V.H. heeft niet enkel voor Oxfam gewerkt. In artikels uit de buitenlandse pers blijkt dat Roland V.H. nadien nog aan de slag geweest is bij “Action against Hunger”, een Franse organisatie. Van 2014-2016 zou hij voor Action against Hunger aan de “slag” geweest zijn in Bangladesh….

Volgens het bericht in de Sun zou hij daar zelfs aan de slag geraakt zijn via een “aanbevelingsbrief” van Oxfam…! Wat moet ik als brave burger daar nu van denken? Toch onbegrijpelijk dat iermand die zijn fouten heeft toegegeven uiteindelijk dan nog een aanbevelingsbrief meekrijgt zodat hij zich opnieuw kan inzetten voor “het goede doel”. Ik vraag mij af of daar nog een riante ontslagpremie zou bijgeweest zijn.

Ik vind het een beetje vreemd dat ik hiervan tot nog toe niets vernomen heb in de Vlaamse pers. Blijkbaar is men daar in het buitenland meer mee begaan…. Nochtans niet echt goed voor de reputatie van ons land…Ter informatie geef ik graag de link naar de bewuste krantenartikels door: https://www.nytimes.com/2018/02/09/world/americas/oxfam-haiti-sexual-misconduct.html en https://www.thesun.co.uk/news/5544424/oxfam-boss-who-bedded-hookers-got-new-job-using-reference-from-charity/.

Wanneer zal er eens iemand zijn/haar handen in het vuur steken om dat stinkend potje te openen? Zou het niet eens tijd worden dat “men” eens dieper gaat graven in de loopbaan van Roland Van Hauwermeiren? Hoe is hij bij die NGO’s terechtgekomen? Welke functie oefende hij daarvoor uit? Hoelang zijn deze wandaden al aan de gang van de nu 68jarige want een oude vos verliest zijn streken niet. Of…durft men niet in het potje te roeren uit schrik dat anders weleens de reputatie van de een of andere in ’t gedrang zou komen?

Denk voortaan maar eens twee keer na vooraleer je nog een financiële schenking doet aan Oxfam of naar de wereldwinkel gaat. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1756

Op ronde…

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, January 25, 2018 14:29:24

Wie regelmatig mijn blog bezoekt, zal al vastgesteld hebben dat ik maar sporadisch nog een berichtje post. De reden is ondertussen gekend: tijdsgebrek. We zitten tenslotte in een verkiezingsjaar en daar komt voor mij als lijsttrekker heel wat bij kijken. De lijstvorming is volop bezig en de zoektocht naar geschikte kandidaten vergt veel tijd en energie. Verontschuldig mij dus voor het feit dat ik mijn schaarse vrije momenten liever niet opoffer om achter de PC te hangen, berichten te posten, enz.

Onze afdeling kreeg eind vorig jaar een gloednieuwe afdelingswebsite (ieper.vlaamsbelang.org) en ook langs deze weg wil ik me op regelmatige basis laten horen dus dat komt er ook nog eens bij. De nieuwe webstek is het ideale middel om allerlei berichten te posten die anders de geschreven pers niet halen. Zo werd mijn recentste persbericht over de kostprijs voor de medische hulp aan illegalen niet eens interessant genoeg geacht om gepubliceerd te worden. Maar geen nood want dan gebruiken we wel ons eigen kanalen: de sociale media, onze website en het lokale huis-aan-huis-blad. We willen via onze nieuwe website kenbaar maken en tonen dat we na een stilstand van 4 jaar er weer bovenop aan het komen zijn.

Vorige week ben ik samen met de andere bestuursleden gestart met “De ronde van de deelgemeenten”. Wekelijks doen wij in de verschillenden deelgemeenten een bevraging bij de bewoners en willen we zo duidelijk maken dat wij luisteren naar hen, dat zij belangrijk zijn voor ons. De gesprekken en kennismakingen in de deelgemeente Hollebeke waren heel aangenaam maar alleen de weergoden waren een spelbreker. De aanhoudende motregen kon ons enthousiasme echter niet temperen en we kijken al uit naar onze volgende ronde.

Deze week heb ik nogal een drukke agenda waardoor ik wat moet puzzelen om alles gedaan te krijgen wat ik in gedachte heb. Helaas moet ik daardoor mijn huishoudelijke taken een klein beetje verwaarlozen maar dat maak ik volgende week dan wel weer goed.

Ondertussen zijn de meeste nieuwjaarsrecepties en -etentjes achter de rug en kan alles weer zijn gewone gangetje gaan. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1755

PERSBERICHT: €231.238: ook dat is het gevolg van het open grenzen beleid !

PersberichtPosted by Nancy Six Thu, January 18, 2018 08:51:50

In 2016 werd door de federale overheid 51 miljoen euro uitgegeven voor dringende medische hulp aan personen die illegaal in ons land verblijven. Voor de verzorging van 15 759 illegalen in ziekenhuizen betaalde de federale overheid een bedrag van bijna 41 miljoen euro terug aan de OCMW’s. Wat Ieper betreft gaat het hier om 29 dossiers van illegalen die voor €213.400 medische hulp kregen IN het ziekenhuis.

Daarnaast werd nog eens ruim 10 miljoen euro betaald voor de verzorging van 13 290 illegalen BUITEN de ziekenhuizen. In Ieper werden 21 dossiers van illegalen zo behandeld, goed voor een kostenplaatje van €17.838, 47

Dat blijkt uit de cijfers die minister van Maatschappelijke Integratie Ducarme op vraag van het Vlaams Belang bekend maakte. Over hoeveel illegalen het in totaal juist gaat, kan uit de cijfers niet worden opgemaakt. De minister wijst er uitdrukkelijk op dat de twee cijferreeksen niet kunnen worden opgeteld omdat personen in de twee reeksen kunnen voorkomen en dat dus dubbeltellingen zou opleveren.

Het totale kostenplaatje voor de medische hulp voor illegalen in 2016 bedraagt dus voor Ieper maar liefst €231.238.

Nancy Six

Fractieleider • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1754

Halfweg de “nieuwjaarsmaand”…

PolitiekPosted by Nancy Six Tue, January 16, 2018 16:51:54

Jeetje, wat vliegt de tijd toch snel: we zijn alweer halfweg de “nieuwjaarsmaand”. De meeste nieuwjaarswensen werden ondertussen gegeven en gekregen en nu kan ik alleen maar hopen dat al die goede wensen ook werkelijkheid mogen worden. Ik ben ook al halfweg de vele nieuwjaarsrecepties en etentjes en ik heb er tot nu toe van genoten. Het zijn telkens ideale gelegenheden om mensen beter te leren kennen of nieuwe mensen te ontmoeten.

Het nieuwe politieke werkjaar werd ondertussen ook alweer op gang getrokken. In 2018, het verkiezingsjaar, staat mijn partij voor een grote uitdaging en ik hoop van harte dat de ongemeten inzet van de vele militanten, bestuursleden en mandatarissen beloond zal worden met een fantastische verkiezingsuitslag op 14 oktober.

Nu de batterijen weer goed zijn opgeladen na al het feestgedruis van de voorbije weken, begin ik aanstaande zaterdag met de bevraging van de inwoners in Ieper-centrum en de deelgemeenten. Wekelijks ga ik met enkele bestuursleden op pad om te horen wat de inwoners ons te vertellen hebben. Het resultaat van de bevraging zal kunnen dienen als leidraad voor de definitieve opmaak van ons verkiezingsprogramma.

Tussen dit alles door staan er ook nog heel wat vergaderingen op de agenda, een gevolg van de rustige weken rond de jaarwisseling.

Maar omdat er naast het vele politieke werk ook nog tijd voor mezelf moet zijn, ben ik ook op koopjesjacht geweest om mezelf eens goed te verwennen. Ik kon niet weerstaan aan de vaak mooie kortingen en stond eigenlijk een beetje versteld van het ruime aanbod dat er nog voorradig was.

En zo heb ik de voorbije dagen het evenwicht kunnen bewaren tussen inspanning en ontspanning en tussen politiek en privé. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1753

Een nieuw jaar, een nieuw begin!

PolitiekPosted by Nancy Six Wed, January 03, 2018 11:48:44

Terwijl de nieuwjaarswensen nog volop uitgewisseld worden, de goede voornemens genomen zijn door velen, talrijke nieuwjaarsrecepties en etentjes genoteerd werden, gaat ook het “gewone” leven verder. Ook het nieuwe politieke werkjaar is gestart met de focus op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Eerder heb ik al duidelijk gemaakt dat Vlaams Belang Ieper van plan is om stevig campagne te voeren omdat ook wij een goede verkiezingsuitslag willen behalen. Deze maand starten wij (=de bestuursleden) met de aangekondigde deur-aan-deur-bezoeken om zodoende te luisteren naar de verzuchtingen en verwachtingen van de Ieperlingen. Op die manier horen wij wat er echt leeft bij hen én kunnen wij ons voorstellen als verkiezingskandidaten. Nadat de voorbije 4 jaar de indruk gewekt werd dat het Vlaams Belang in Ieper dood is, zal de nieuwe bestuursploeg eens het tegendeel bewijzen in 2018!

In tegenstelling tot velen heb ik mezelf niet met goede voornemens opgezadeld want die houd ik toch niet vol. Jaja…”zelfkennis is het begin van alle wijsheid”. Ik heb wel drie doelen voor ogen die ik wil bereiken, te beginnen met het ene doel dat ik vorig jaar niet heb kunnen waarmaken. Uiterlijk eind 2018 laat ik jullie dan wel weten of ik in mijn opzet geslaagd ben.

Verder voor de rest zal ik in 2018 proberen intenser te genieten van het leven en kracht te halen uit de mooie momenten. Vorig jaar ben ik teveel mensen verloren die, meestal veel te jong, zijn overleden. Anderen heb ik zien vechten en optorsen tegen ziekten en tegenslagen. Dat heeft me eindelijk doen beseffen dat ik als prille vijftiger maar beter wat meer kan gaan relativeren en relaxeren!

2018: ik ben er helemaal klaar voor! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1752

Gelukkig nieuwjaar!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, January 01, 2018 14:47:28


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1751

Mijn terugblik op 2017

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, December 31, 2017 09:38:28

Vandaag, oudejaarsdag, neem ik eventjes tijd om terug te blikken op de voorbije maanden. Ik maak bewust een onderscheid tussen mijn politiek engagement en mijn privéleven ook al lopen beiden meestal door elkaar.

Op politiek vlak had ik de wind in de zeilen: ik nam het initiatief om de Ieperse Vlaams Belang- afdeling her op te starten en dit na diep beraad en overleg met oa mijn echtgenoot en enkele vrienden/vertrouwelingen. Door de interne problemen van de voorbije jaren heeft het vertrouwen toch wel een ferme deuk gekregen. De wonde mag dan wel genezen zijn, het litteken blijft. Anderzijds hebben die problemen mij sterker gemaakt: zij die poogden om mij te kunnen kelderen, om mij te kunnen temmen, die leugens over mij vertelden, die mij in verlegenheid hebben gebracht, enz…die zijn eraan voor de moeite. Het zal ondertussen wel duidelijk geworden zijn dat ik me door niemand laat intimideren of aan de kant laat zetten. Eigenlijk moet ik al die “helden” dankbaar zijn want door hun handelen gaven zij mij de energie om door te gaan en het tegendeel te bewijzen. Het resultaat is dat ik er gehard als staal ben uitgekomen en dat heel wat klojo’s van het toneel zijn verdwenen. Ik wil langs deze weg allen bedanken die mij in deze moeilijke periode hebben gesteund en toch in mij zijn blijven geloven.
Dus de afdeling Ieper is uit de as herrezen en we zijn begonnen aan een totaal nieuw hoofdstuk!

Ook binnen de gemeenteraadsfractie is er goed nieuws! In oktober kwam er een wissel waardoor er nu weer 2 Vlaams Belangers de stem van de VB-kiezers vertolken. Het is een verademing om na 5 jaar er feitelijk alleen voor te staan, eindelijk nog eens te kunnen overleggen met een partijgenoot.
Samen met het nieuwe afdelingsbestuur kunnen wij ons nu volledig en maximaal focussen op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Onze batterijen zijn opgeladen en dat zullen we ten gepaste tijde wel duidelijk maken. We zijn er klaar voor! Dat ik de lijst in 2018 mag trekken is voor mij niet enkel een grote verantwoordelijkheid maar een blijk van vertrouwen en waardering.

Op persoonlijk vlak heb ik net als zovelen vreugde en verdriet gekend. Verschillende vrienden en kennissen zijn de voorbije maanden overleden. Hoe zwaar en hoe pijnlijk het ook is, het doet me beseffen hoe vergankelijk het leven is. Wij die achterblijven met het verdriet moeten verder met het leven, hoe moeilijk het ook is. En door het besef dat het leven snel voorbij kan zijn, vond ik de drijfveer om maximaal van het leven te gaan genieten, om meer te gaan relativeren, om te koesteren wat ik heb, om te genieten van mijn gezin en mijn vrienden, …
Als ik jullie met nieuwjaar veel geluk en een goede gezondheid wens, weet dan dat dit geen loze woorden zijn.
In 2017 heb ik ontdekt wie mijn echte vrienden zijn. Tijdens moeilijke momenten waren hun vragen: “gaat het? Hoe is het nu? Wil je eens praten? Moet ik eens langskomen?” voor mij een teken dat ik op hen kon rekenen ook al wonen sommigen van hen ver weg.
Maar het was niet allemaal kommer en kwel in 2017. De voorbije maanden heb ik heel veel mooie momenten kunnen delen met mijn ouders en mijn gezin: de allerbelangrijkste mensen in mijn leven.
En de geboorte van ons eerste kleinkindje is uiteraard het hoogtepunt van 2017. Onze kleinzoon doet me alle zorgen, tegenslagen en problemen meteen vergeten. Het kleine wondertje is het het mooiste geschenk dat ik dit jaar heb gekregen. Met veel liefde en genegenheid zal ik onze kleinzoon zijn weg helpen zoeken in de grote wereld.

Ik kan dus concluderen dat 2017 al bij al zo slecht nog niet was voor mij. Eén doel heb ik echter niet bereikt in 2017 maar ik hoop dat me dit in 2018 wel zal lukken. Ik wens hier niet dieper op in te gaan want ik laat niet graag in mijn kaarten kijken. Ik weet dat er kapers op de kust liggen…

Ik wens jullie een fijne oudejaarsdag en een gezellig eindejaarsfeest vanavond. Geniet ervan en begin morgen met volle moed aan het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, een nieuw begin!

Tot morgen! Houzee! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1750

Kerstboodschap van een bezorgde moeder...

PolitiekPosted by Nancy Six Mon, December 25, 2017 14:12:20

Nog nagenietend van Kerstavond en het samenzijn met mijn familie heb ik besloten om vandaag mijn persoonlijke Kerstboodschap neer te schrijven. Dat deze totaal verschillend is dan die van de koning der Belgen, je weet wel die vanop de koekjesdozen, is voorspelbaar. Met de gebruikelijke vooringenomenheid van een Vlaams nationalist ten aanzien van de vorst nam ik plaats voor de TV om zijn toespraak vanuit zijn zetel voor de haard te aanhoren. Dat hij zich vanuit zijn paleis liet inspireren door kinderen werd algauw duidelijk door oa zijn infantiele uitspraak dat hij “met verwondering kijkt naar de schoonheid in de ogen van migrantenjongeren”…Terwijl zijn “onderdanen” de voorbije maanden opgeschrikt werden door talrijke geweldplegingen door voornamelijk migrantenjongeren, had hij het over de schoonheid in de ogen. Hoe wereldvreemd kan iemand zijn?!

(foto via Facebook Bart Van Gucht)

En al even gek voor woorden was de oproep van kardinaal De Kesel om verdraagzamer te zijn voor migranten. Volgens deze pilarenbijter moeten ze in hun waardigheid erkend worden. Als klap op de vuurpijl was er nog de boodschap van de paus die zei dat we niet blind mogen zijn voor de vluchtelingencrisis. Hij legde daarbij de link tussen het kerstverhaal en de situatie van de migranten die vandaag “worden verdreven van hun land”. Hij roept in zijn homilie dan ook op tot “gastvrijheid” en het te hulp schieten van “de zwakken en de kwetsbaren”. Allez, is weer eens iets anders dan voor de zoveelste keer de verwijzing te moeten aanhoren van de vluchtende Vlamingen tijdens de eerste wereldoorlog…

Neen, mijn kerstboodschap is van een totaal andere aard, vanuit een totaal andere ooghoek bekeken. Het is eerder een boodschap van hoop. Hoop van een bezorgde moeder met een hart voor het eigen volk...
Hoop dat de ogen van de slapende massa eindelijk eens gaan opengaan en dat ze moed zullen vinden om zich massaal te verzetten tegen de huidige gang van zaken. Hoe lam en mak kan een volk toch zijn om zich in eigen land te laten degraderen tot tweederangsburgers? Is het niet hoogtijd dat we in ’t verweer gaan om onze eigen tradities en gewoontes weer een plaats te geven in onze samenleving?

Hoop dat onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen weer de kans krijgen om op te groeien zonder angst voor geweld, terreur, enz. maar dat ze weer de kans krijgen om onbezorgd te kunnen genieten van hun kind-zijn.

Hoop dat alle Vlamingen weer de fierheid en dapperheid van onze voorvaderen waarderen en daaruit de kracht vinden om op te komen voor elkaar, onze taal, onze cultuur.

Hoop dat het egoïsme en de jaloezie plaats maken voor vriendschap en verbondenheid en dat idereen blij kan zijn wanneer iemand iets bereikt of kan aanschaffen in zijn/haar leven.

Ziezo, tot zover mijn korte kerstboodschap en ook al is die misschien niet zo politek correct als die van de bovengenoemde mannen, mijn woorden komen recht uit het hart…
Afsluiten zal ik doen met nog een gouden raad aan allen die denken de wereld te kunnen verbeteren: begin bij jezelf…

Vrolijk Kerstfeest!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1749

Ik wens u...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, December 20, 2017 10:16:21


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1748

Wim van Rooy te gast bij Vlaams Belang Ieper

PolitiekPosted by Nancy Six Wed, December 20, 2017 09:38:12
Noteer alvast in je agenda:

Lezing Wim van Rooy over zijn boek " Waarover men niet spreekt".
Inleding door Sam van Rooy.

Meer info over het boek: Inleiding door Sam van Rooy. meer info over het boek van Wim van Rooy: http://www.waarovermennietspreekt.be/waarover-welkom.html

Dit alles gaat door op vrijdag 30 maart 2018 om 20u in OC De Potyze, Zonnebeekseweg 309/311 te Ieper.

De inkom is gratis!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1747

Pre-verkiezingscampagne Vlaams Belang Ieper is gestart!

PolitiekPosted by Nancy Six Mon, December 18, 2017 15:12:59

Vrijdag 15 december kwam Nationale Voorzitter Tom Van Grieken naar Ieper om er het startsein geven van onze lokale pre-verkiezingscampagne. Eerst nam ikzelf het woord en bracht ik er een stand van zaken over zowel de afdelingswerking als de lijstvorming. In mijn toespraak maakte ik duidelijk dat onze afdeling terug herrezen is en dat we klaar zijn om er stevig tegenaan te gaan tijdens de komende maanden. Voor mezelf is het de derde deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen en nog nooit eerder keek ik er zo enthousiast naar uit. We hebben een heel intensieve pre-campagne voor de boeg als aanloop naar de eigenlijke campagne omdat we absoluut een goede uitslag willen behalen op 14 oktober 2018. Maar met de gedrevenheid en het jeugdige enthousiasme van de nieuwe bestuursploeg kunnen we bergen werk verzetten.

Ik eindigde mijn toespraak met de bekendmaking van de eerste 3 namen op de lijst. Dat ikzelf de lijst zal trekken, was al eerder bekend. Op de 2de plaats komt de 27 jarige Dimitri Knockaert uit Dikkebus en op de 3de plaats de 41 jarige Saskia Dehollander uit Ieper-centrum.

Vervolgens sprak Tom Van Grieken ons toe en had hij het over oa de noodzaak en het nut om voor het Vlaams Belang te kiezen. Na afloop van de toespraken was er nog tijd om te genieten van het gezellig samenzijn. Mister Blue stond garant voor de muzikale omkadering van het geheel. Het startsein is gegeven, wij staan te popelen om de straat op te gaan want na nieuwjaar starten wij met een deur-aan-deur-bevraging. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1746

Herfstnummer lokaal blad Vlaams Belang Ieper

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, December 14, 2017 12:37:21
Na een onderbreking van enkele jaren, viel langs het herfstnummer van Vlaams Belang Ieper in de brievenbussen.
Dit kan u nalezen door onderstaande foto's aan te klikken: • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1745

De klok tikt veel te snel, de tijd vliegt razendsnel voorbij…

PolitiekPosted by Nancy Six Wed, November 29, 2017 15:31:32

“De tijd” heeft me alweer gepakt in snelheid: de dagen vliegen veel te snel voorbij maar wellicht komt dit omdat ik nogal goed gevulde en gevarieerde dagplanningen heb. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik me ooit nog eens verveelde, dat moet al heel lang geleden zijn…

Sedert mijn vorige bericht en nu ben ik een beetje overal en met van alles en nog wat bezig geweest. Zo ben ik oa naar een kleine, bescheiden herdenking geweest op het Duits kerkhof in Langemark. De vrienden van het In Flanders Fields Museum herdachten er Adolf Reinach (https://nl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Reinach). Gelet op het feit dat er vooraf amper iets daarvan werd aangekondigd, waren we toch met een twintigtal aanwezigen. Er werden heel wat foto’s gemaakt maar om de een of andere reden heb ik er nergens iets van zien verschijnen en dus kan ik jullie de link ook niet geven om die te bekijken.

Ik ben ook samen met mijn fractiegenoot naar de officiële opening van de siervogelshow in Zillebeke geweest. Het was mooi om de kleurenpracht van de gevleugelde beestjes te bekijken. De avond zelf was fascinerend door het getjilp, gefluit enz. maar het was voor mij vooral een geslaagde avond omdat ik daar ter plaatse iemand van de genodigden kon lid maken van Vlaams Belang Ieper. Het is fijn dat mensen mijn/onze inzet belonen door lid te worden van de partij. Daarmee is het nog maar eens bewezen hoe belangrijk het is om als vertegenwoordigers van de partij te integreren in het verenigingsleven en aanwezig te zijn op diverse activiteiten.

Naar jaarlijkse gewoonte was ik vorige week ook aanwezig op de opening van de Kerstmarkt. Het inschaatsen van de ijspiste heb ik aan anderen overgelaten want ik begeef niet graag op het gladde ijs. Op het spreekwoordelijke daarentegen, daar deins ik niet voor terug…Neen, ik wou niet het gevaar lopen om te vallen en een been te breken want ik had nog teveel komende activiteiten in petto.

Zo was er de zaterdag teambuilding-dag in Aachen voor het bestuur en de partners van Vlaams Belang Ieper. Gelet op het feit dat we een nieuwe bestuursploeg zijn en sommigen elkaar nog niet echt kenden, leek zo’n dag wel een goed idee. Er werd die dag beklemtoond hoezeer wij elkaar in de toekomst, met als hoogtepunt de komende gemeenteraadsverkiezingen, zullen nodig hebben en op elkaar moeten kunnen rekenen. Aan de partners werd duidelijk gemaakt dat wij alle energie in de verkiezingsstrijd willen gooien en dat we dus stevig campagne gaan voeren. Met de start van onze pre-campagne op 15 december warmen wij ons enthousiast op voor de verkiezingen. Maar in Aachen hebben we ook genoten van “Bier und Wurst”, van de gezellige Kerstsfeer op de overvolle en drukke kerstmarkten her en der in de stad.

En tussen dit alles door was er ook nog het gewone, politieke werk: aanpakken van diverse dossiers, bijwonen vergaderingen allerhande en…ledenwerving. Jaja, VB Ieper heeft duidelijk de wind in de zeilen want het ledenaantal gaat vlot omhoog.

Deze week viel ook het lokaal partijblad in alle Ieperse brievenbussen en dit na een onderbreking van dik 3 jaar. We hopen dat er ook nog wat positieve respons daarop zal volgen in de zin dat er gevolg gegeven zal worden op onze oproep om onze afdeling te helpen door bv lid te worden, suggesties te doen voor ons verkiezingsprogramma, zich kandidaat te stellen voor op de lijst, enz. We zien het wel, tijd brengt raad…

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1744

Men oogst wat men zaait…

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, November 16, 2017 13:06:12

Gespreksonderwerp van de voorbije dagen is ongetwijfeld “de rellen in Brussel” geweest. Blijkbaar is “de massa” verbaasd, geschrokken en gechoqueerd van deze toestanden niettegenstaande het Vlaams Blok/Belang ons al jarenlang heeft gewaarschuwd voor dergelijke situaties. Maar jah…wij waren/zijn de onverdraagzamen, de racisten en dus werden/worden wij de mond gesnoerd en houden de zogenaamde democraten het cordon sanitaire in stand.

Decennia lang probeert men ons de multiculturele samenleving op te dringen en worden tevergeefs kansen aangeboden aan “jongeren”. En wat krijgen we als dank? (Straat)criminaliteit! Jarenlang zijn de bevoegde instanties té tolerant geweest en was het vanzelfsprekend dat er gepamperd werd en dit onder goedkeurend oog van autochtonen die collaboreren met de vreemdelingen. Vandaag oogst men dus wat men heeft gezaaid. Er is maar één oplossing: een keiharde aanpak. Meer woorden ga ik er voorlopig niet aan vuil maken.

Mijn voorbije dagen waren zodanig goed gevuld geweest waardoor ik niet eerder de tijd gevonden had om een berichtje te posten op deze blog. Ik ben niet alleen bezig geweest met het gewone politieke werk vanachter de PC, ik ben grotendeels de baan op geweest om in het kader van mijn dienstbetoon op huisbezoek te gaan. In de mate van het mogelijke heb ik geholpen waar ik kon en het is altijd fijn te kunnen vaststellen dat mijn hulp gewaardeerd werd.

De voorbije dagen heb ik ook nog eens enkele rubrieken op mijn webstek bijgewerkt. Zo zijn volgende rubrieken weer up to date: in de pers, schriftelijke vragen aan het Schepencollege en dan de rubriek met mijn interpellaties. Die laatste rubriek omvat enkel de door mij toegevoegde punten op de agenda van de gemeenteraad. Replieken en andere tussenkomsten staan daar dus niet tussen.

Uiteraard heb ik ook heel wat vergaderingen achter de rug en al is de ene al wat boeiender dan de andere, het hoort nu eenmaal bij het mandaat. Dinsdagavond ben ik samen met enkele leden van de GECORO (gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening) op plaatsbezoek geweest in de Sint-Maartenskathedraal. Dit als toelichting voor de plannen die de kerkfabriek heeft. Via volgende link kan je hun plannen bekijken: http://winvorm.west-vlaanderen.be/map/winvorm/ow1504-proosdijzaal-sint-maartenskathedraal/
Tijdens het plaatsbezoek ben ik op plaatsen gekomen in de kathedraal waar ik het bestaan er niet eens van wist. Maar goed dat dit deel van het patrimonium weldra publiek toegankelijk zal zijn. De Proosdijzaal zal verhuurd worden maar ik kijk al argwanend uit naar de verhuurprijzen…

En ondertussen is Vlaams Belang Ieper alweer goed heropgestart: de stilstand van de voorbije 4 jaren en “de andere aanpak” van de toenmalige voorzitter heeft duidelijk schade aangericht maar ik kan met enige trots melden dat we langzaam maar zeker aan het herrijzen zijn. Het is hoopgevend dat nieuwe leden zich spontaan aanbieden en ex-leden de weg naar de partij terugvinden. Onze eerstvolgende activiteit is de thema-avond “één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen” in aanwezigheid van onze nationale voorzitter Tom Van Grieken.

Gisteren, dag van de narren van Laken, ben ik de ganse dag uitzonderlijk niet bezig geweest met politiek. Samen met mijn man heb ik onze tuin winterklaar gemaakt: snoeien, spullen tot in het voorjaar opbergen in de garage, enz. Maar als gevolg van dat vele tuinwerk, loop ik vandaag rond met verschrikkelijke rugpijn. Jah…is dit nu een gevolg van het ouder worden, ongewone werkzaamheden of…de combinatie van beide?

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1743

Noteer alvast in je agenda: Tom Van Grieken te gast bij Vlaams Belang Ieper

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, November 10, 2017 12:34:20
Nationaal voorzitter Tom Van Grieken gaat daarmee in op de vraag van het Iepers afdelingsbestuur om aanwezig te zijn op de thema-avond "één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen".

Op het programma staan onder andere:
- toespraak Tom Van Grieken,
- toelichting door Nancy Six over enkele Ieperse programma- en aandachtspunten, de verwachtingen, enz.
- vervolgens zullen namen bekend gemaakt worden van de kandidaten die vanop plaats 1-2 en 3 zullen knokken voor elke stem.

Er zal ook een ruime infostand alsook een verkoopstand (boeken, zelfklevers, truitjes, enz...)

Noteer alvast de datum in je agenda!
Tot ziens!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1742

Vlaams Belang Ieper weigert aanwezig te zijn op de uitreiking van de Vredesprijs aan The White Helmets

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, November 10, 2017 12:09:28

Vlaams Belang Ieper heeft haar leden opgeroepen niet aanwezig te zijn op de uitreiking van de Vredesprijs aan The White Helmets op 11 november.

Eerder liet de Vlaams Belang-fractie al blijken dat zij sowieso de meerwaarde niet zien voor Ieper van deze jaarlijkse Vredesprijs. De gedane inspanningen leveren bovendien niet het gewenste resultaat op.

Dat de prijs dit jaar uitgereikt zal worden aan The White Helmets kan al evenmin op sympathie rekenen. Dit omwille van de controverse die er bestaat rond deze “vrijwilligersbeweging”.
TWH zijn, volgens hun website neutraal en niet gelinkt aan een politieke partij of aan een religie verbonden. Ze zouden ook geen gelden van overheden aannemen.
Toch krijgen TWH ook kritiek want sommigen beweren dat TWH samenwerken met terreurorganisaties Al-Nusra en Al Qaida.
Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Koenders maakte eind 2015 bekend dat men 4 miljoen euro zou schenken aan ‘reddingswerkers’ van TWH in Syrië. Het bedrag zou verspreid worden over 2 jaar. Maar ook Washington heeft toegegeven dat ze 23 miljoen dollar USAID over hebben gemaakt aan de organisatie. Ook het Verenigd Koninkrijk, Japan, Denemarken, Duitsland en Nederland hebben geld overgemaakt aan deze organisatie.
De NGO claimt zelf dat ze enkel burgerslachtoffers onder het puin vandaan halen, maar diverse onderzoeksjournalisten hebben inmiddels onthuld dat velen van hen een dubbelrol spelen in het conflict.
Daarbovenop werd de Syrische leider van de witte helmen, Raed al-Saleh, in 2016 uitgenodigd naar de V.S. om een Nobelprijs op te halen. Toen hij in de V.S. landde, werd hij gelijk met het vliegtuig teruggestuurd naar Turkije. Zijn visum werd namelijk geweigerd omdat hij nauwe banden zou hebben met terroristische organisaties. Hij mocht de V.S. dus niet binnen, maar zijn organisatie ontving wel 23 miljoen Dollar van de Amerikaanse overheid (...).
Het lijkt erop dat TWH ook op verschillende manieren wordt gebruikt door de NAVO. Zo wordt er op website van de witte helmen opgeroepen om een petitie tekenen waarin verzocht wordt om een no-fly zone te creëren boven Syrië.
De enigen die baat hebben bij zo een no-fly zone zijn de landen die de huidige Syrische president Assad weg willen hebben, oftewel de NAVO-landen.

Omwille van de controverse die er bestaat rond The White Helmets, zal Vlaams Belang morgen dus niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1741

Impressie van een anti-islam-betoging in de Gentse Rabotwijk…

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, November 09, 2017 11:59:14

Dinsdagavond ben ik met enkele Ieperse VB-bestuursleden onze Gentse collega’s gaan ondersteunen in hun verzet tegen de bouw van een nieuwe moskee.

Als gevolg van de werken in Drongen was het enorm druk op de Gentse Ring waardoor we vreesden niet meer tijdig op de verzamelplaats te geraken. Uiteindelijk hebben we ons aan de rand van de Rabotwijk kunnen parkeren en begaven we ons in sneltempo naar de afspraak om toch nog nipt op tijd aanwezig te zijn. Helaas…dat was buiten tegenbetogers van Antifa, Grijze Wolven, enz en de politie-intimidatie gerekend. De straten waren vanaf een bepaald uur hermetisch afgezet (zonder dat de inrichters vooraf daarvan op de hoogte waren gebracht), in alle zijstraten stonden combi’s, waterkanonnen en tal van agenten in gevechtskledij. Enkel Tram 1 kon nog door dus beslisten wij om de tram te nemen en te zien tot waar we geraakten. Omdat ik niet meteen de tramhalte zag, vroeg ik aan één van de weinige autochtone bewoners die vanuit het venster alles gadesloeg waar de halte was en die wees ons de weg met de raad om toch maar goed op te passen want we zaten tenslotte toch wel in “het hol van de leeuw”. Zover is het dus al gekomen…

Al snel werd duidelijk dat de tram nemen ook niet echt een oplossing was want ook langs de andere kant was alles hermetisch afgesloten waardoor we toch niet bij de actie geraakten. Enkel bewoners die op de lijst van de politie stond kon erdoor. Daar stonden we dan en het zag ernaar uit dat we de verplaatsing van Ieper naar Gent voor niets hadden gedaan. Maar omdat opgeven geen optie is, ben ik gaan onderhandelen met een agent die op zijn beurt een wellicht hogere in graad erbij geroepen had. Die heb ik uiteindelijk kunnen overhalen en onder begeleiding van 2 agenten in burger werden we tot bij de reeds aanwezige manifestanten gebracht tot grote verbazing van de anderen omdat zij ondertussen wisten dat er niemand meer door kon.

Maar vele partijgenoten hadden dus minder geluk en werden niet doorgelaten. Zelfs de pers werd geweerd en pas wanneer Filip Dewinter dreigde om zelf naar de journalisten te stappen die bij het politie-cordon stonden, kregen ze uiteindelijk toch “vrije” doorgang. Burgervadertje Termont had opdracht gegeven om er de pers te weren en daar schikten de agenten zich daar aanvankelijk naar. De socialistische islam-collaborateur gedraagt zich duidelijk als een mini-Erdogan.

Maar soit, we waren er geraakt en dus lieten we goed van ons horen. Eerst nam de Gentse fractieleider Johan Deckmyn het woord en vervolgens onze “verzetsleider” Filip Dewinter. Tijdens zijn toespraak kwam er vanuit de omliggende appartementsblokken een gejoel en werd er gegooid met eieren en stenen. Eén van mijn bestuursleden, Dimi, was “in de prijzen gevallen” en kreeg een steen tegen hem maar dat belette hem niet om verder te scanderen. In de verte hoorden we ook nog een lawaai van jewelste en algauw wapperden Turkse vlaggen in de Rabotwijk. Opvallend was toch ook wel de aanwezigheid van de Grijze Wolven die dit op hun manier duidelijk maakten. Bekijk hier eens een sfeerbeeldje: https://www.youtube.com/embed/nJU9uijyr6A?wmode=transparent?showinfo=0&controls=0&modestbranding=1&title=&fs=0&wmode=transparent

Wij zijn het moe, wij geven niet meer toe en het verzet tegen de verdere islamisering en vervreemding zal worden opgedreven. Eigen volk eerst! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1740

Vlaams Belang Ieper wil géén perk voor islamitische graven op de stedelijke begraafplaats.

PolitiekPosted by Nancy Six Wed, November 08, 2017 17:35:59

Eergisteren hield de SP.A tijdens de gemeenteraad een pleidooi voor een perk op de stedelijke begraafplaats om er moslims te begraven volgens de islamitische ritus.

Ze argumenteren hun voorstel als volgt: “moslims van de tweede en derde generatie zijn hier geboren en opgegroeid. Een belangrijk deel van hun familie en hun nabestaanden leeft meestal ook hier. Zo vinden ouders van een overleden kind het meestal belangrijk om het graf te kunnen bezoeken. Maar ook andere groepen moslims willen hier begraven worden; denk bijvoorbeeld aan vluchtelingen of migranten uit Oost-Europa. 

De islamitische ritus vraagt in hoofdzaak om graven met een andere oriëntatie – overledenen worden nl. begraven met het aangezicht naar de stad Mekka – én om een eigen toegang tot het perk.
We zijn dit als gemeenschap verschuldigd aan inwoners die erom verzoeken. En we moeten dit doen met een vanzelfsprekendheid die getuigt van respect voor hun geloofsovertuiging”. 


Aan de andere fracties werd gevraagd hun mening hieromtrent te geven en dit werd dus ook gedaan.
De fractieleidster van de liberalen repliceerde dat respect voor rituelen belangrijk zijn maar niet in die mate dat deze leiden tot segregatie. Principieel zijn de liberalen er niet tegen maar willen geen “aparte begraafplaats” exclusief voor zij die volgens de islamitische ritus begraven willen worden. Iedereen is gelijk in de dood…

Vervolgens verduidelijkte ik de visie van het Vlaams Belang. Voor de aanwezigen zal het wel niet verwonderlijk zijn dat wij als islam-kritische partij volledig tegen het voorstel zijn. Wij blazen niet warm en koud tegelijk in tegenstelling tot de liberalen.

Voor de geïnteresseerden pen ik hier mijn tussenkomst neer:
“Collega’s
de vraag naar een teraardebestelling volgens de islamitische ritus komt eraan want ja, ook Ieper is aan het islamiseren, net als de rest van Vlaanderen.

De islamitische ritus vraagt niet enkel dat de overledene begraven zou worden met het aangezicht naar Mekka en om een eigen toegang tot het perk, het vraagt veel meer dan dit. In oa de brochure “Islamitisch begraven in Vlaanderen” die werd uitgegeven door de vzw Kruispunt Migratie-Integratie las ik wat de islamitische voorschriften zijn want hoe zou ik dat als “kafir” anders moeten weten?

1/ de bestaande grond moet worden afgegraven en er dient zuivere grond worden aangevoerd te worden , die gekeurd moet worden door een imam. Nieuwe grond dus, want de islamitische doden mogen niet begraven worden in dezelfde grond als diegene waar “ongelovigen” hebben in gelegen.
2/ het graf moet diep zijn en voldoende ruim.
3/ moslims worden begraven in een eigen graf met liefst, onbepaalde grafrechten. Eeuwigdurende concessies zijn wettelijk niet mogelijk.
In Vlaanderen zijn hernieuwbare concessies mogelijk.
4/ het graf wordt niet bedekt met een steen, wel met zand, gras of kiezels.
5/ moslims kiezen doorgaans ervoor om begraven te worden naast andere moslims.
Daarom dat een afzonderlijk perk voor moslims afgebakend kan worden en voor een eigen toegang gezorgd dient te worden.

U merkt het, collega’s, er komt veel meer bij kijken dan gewoon “een perkje aan te leggen”.
Gelet op het feit dat in de ons omringende steden en gemeenten nog geen apart perk is om moslims te begraven zou dit voor Ieper kunnen betekenen dat er meerdere vragen van buiten Ieper komen om hier begraven te worden. De vraag is dan of we daarvoor dan wel over de nodige ruimte beschikken.

In die context wil ik terugkomen op een vraag van een gewezen fractiegenoot uit de vorige legislatuur die vroeg om een “sterretjesweide” aan te leggen op de begraafplaats. Voor ouders die hun foetus of doodgeboren kindje verloren hebben, kan dit een grote troost betekenen. Op die vraag kon toen niet worden ingegaan omdat de ruimte en de indeling van de begraafplaats dit niet toeliet. Dit eventjes terzijde.

Collega Bolle, onlangs nog liet je het kruis verwijderen uit de voormalige OCMW-raadszaal in het Godshuis Belle in het kader van de neutraliteit , vandaag houd je hier het pleidooi voor een apart perk om er moslims te begraven.
Vreemd toch dat dit laatste van een partij komt die het nooit hoog op heeft gehad met religies…
Naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen lijkt me dit nogal een populistisch voorstel met het oog op het winnen van stemmen binnen de moslimgemeenschap.

Collega Bolle, dat SP.A van mening is dat het “vanzelfsprekend” is als getuige van respect voor de islamitische geloofsovertuiging is voor het Vlaams Belang verre van vanzelfsprekend.

Vanuit de samenleving en ook het stadsbestuur wordt steeds de nadruk gelegd op integratie. Door te voorzien in aparte percelen, duidelijk afgeschermd van de percelen van de “ongelovigen” drijft men in tegendeel de segregatie ten top.

Dit gezegd zijnde kan ik besluiten met aan te geven dat op onze steun alvast NIET moet gerekend worden voor de aanleg van een islamitische rustplaats! Wij collaboreren NIET met de islam…”.

Dus tot zover het standpunt van Vlaams Belang.

De fractieleidster van Groen vindt het voorstel/ de vraag van de sossen een terechte vraag en het vergt volgens haar geen grote inspanning.

En uiteraard moest ook de fractieleider van de tjeven ook nog eens zijn woordje placeren. Zijn zoveelste verwijzing naar Ieper als Vredesstad neemt ondertussen al de gedaante aan van een grijsgedraaide en versleten plaat. Voor hem is iedere Ieperling gelijk voor de wet dus ook de 700 moslims die hier verblijven. Hoe hij aan dit cijfer komt blijft voor mij een raadsel maar soit, misschien waant hij zich wel God de Vader die alles hoort, weet en ziet. Afsluiten deed hij door te zeggen dat ik misschien nog eens Antwerpen moet bellen, een verwijzing naar de band die ik heb met de Antwerpse VB-fractie en Filip Dewinter. Heb dan maar kordaat geantwoord dat ik zelf wel zal beslissen wie ik bel en dat ik er feitelijk geen telefoontje moet voor doen aangezien ik er wel zelf naartoe zal gaan.

De bevoegde Schepen, de N-VA’er Delie, vind de vraag ook terecht maar op vandaag is daar nog geen vraag naar. Als de vraag er komt, dan zal gekeken worden voor een oplossing. Hij verwees naar de wetgeving die zegt dat een apart perk kan maar niet moet. Over mijn aangehaald risico op het aanzuigeffect om niet- Ieperse moslims hier te begraven, is hij van mening dat dit niet kan aangezien niet-Ieperlingen hier niet begraven kunnen worden tenzij zij een band hebben met Ieper.

Voor ons is dit maar een povere repliek want wetende dat moslims allemaal “broeders en zusters” van elkaar zijn, zal er wel ergens een band zijn. Ik vraag me trouwens af welke band de vluchtelingen en de migranten hebben met Ieper.
Maar ach…”onder de dekmantel van Ieper Vredesstad” zal er wellicht wel een achterpoortje zijn om toch maar te kunnen voldoen aan de vraag.

Met dit bericht wil ik duidelijk maken hoe sommigen naar de pijpen willen dansen van de moslims al dan niet in de hoop stemmen te kunnen ronselen binnen de moslimgemeenschap.
Hoe gaan die politici en alle Gutmenschen die zich uitsloven om naar de pijpen te dansen van de moslims straks aan hun kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen uitleggen dat zij mede verantwoordelijk zijn voor de verwezenlijking van het kalifaat? Want wees gerust, ook zij zullen als “kafirs” beschouwd worden.

Vlaams Belang Ieper gaat vreedzaam in ’t verzet tegen de islamisering van onze stad: wij willen hier geen moskee, wij willen hier geen apart perk voor moslims op onze stedelijke begraafplaats. Als moslims daar niet mee kunnen leven, dan moeten ze maar verhuizen naar de andere kant van de Middellandse Zee, daar waar de islam thuishoort! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1739

Vrijdag 27 oktober was de eerste verzetsavond tegen islamisering in Ieper!

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, October 29, 2017 14:12:58

Na de drukte van de voorbije dagen kan ik vandaag eindelijk eens wat tijd vrijmaken om mijn terugblik op vrijdag neer te pennen.

Het idee om een verzetsavond tegen islamisering te organiseren is feitelijk ontstaan op 2 oktober tijdens de gemeenteraadszitting. Het antwoord van de burgemeester op mijn vragen over de (officieuze) moskee waren zo teleurstellend dat ik spontaan het idee kreeg om op een andere manier onze mening over deze achterkamermoskee te laten blijken. Na een spoedoverleg met het bestuur op 3 oktober werd uiteindelijk beslist om een kleine actie op touw te zetten en er meteen onze kopman Filip Dewinter bij te halen om aansluitend op de actie zijn nieuwste boek “Verzetsgids tegen islamisering” voor te stellen. Het is dus “dankzij” de repliek van de burgemeester in de gemeenteraad dat wij op straat zijn gekomen. Volgende keer wat uitgebreider antwoorden als ik de vragen stel met betrekking tot het gebedshuis of de islamisering is dus de boodschap aan de burgemeester…

Maar zoals ondertussen geweten is, werd onze eerste aanvraag voor een actie niet goedgekeurd. De tweede aanvraag werd, desondanks het negatief van de politie, toch goedgekeurd door het Schepencollege maar weliswaar op een door hen gekozen locatie. Verder in dit bericht kom ik hierop nog terug.

Vrijdag 27 oktober was ik kort na de middag in de buurt van de Boezingepoortstraat en het viel me meteen op dat er heel wat beweging was in de straat van de officieuze moskee. Niet alleen door voorbijrijdende politiecombi’s maar ook door de agenten van de recherche die in de gekende opstelling van hun wagens een oogje in het zeil hielden. Nog een geluk voor hen dat ik met de fiets was zodat ze mijn verplaatsingen gemakkelijker konden volgen. Maar ach, ieder zijn job hé…Ook stonden de nadars klaar om de straat af te zetten. Het leek wel alsof men een bende hooligans moest tegenhouden.

In de late namiddag en vooravond was ik toch wel wat nerveuzer dan anders: een van de spandoeken die nog vlug bijgemaakt werd, was bij de verzending blijven hangen in het sorteercentrum in Brussel en tot op heden is het nog niet in Ieper geraakt.
Tot mijn grote ergernis kwam er kort voor aanvang nog een regenbui over waardoor enkele mensen me lieten weten dat ze daarom toch niet zouden afzakken naar het Minneplein waar de actie zou doorgaan. Jeetje…toch wel een flauw argument wetende dat er zoiets als een regenscherm bestaat maar soit…Filip Dewinter liet rond half zeven weten dat hij in een file terecht was gekomen en dat hij maar nipt op tijd in Ieper zou geraken. Uiteindelijk bereikte hij na 3u rijden van Antwerpen naar Ieper de plaats van bestemming. Door deze opgelopen vertraging hadden we niet meer de tijd om bijkomende verlichting aan te steken op de plaats waar ondertussen de manifestanten waren aangekomen want alle gerief zat in de wagen van Filip.

Met een kleine vertraging van enkele minuten kon de actie uiteindelijk toch van start gaan en dit onder het toeziende oog van de politie die massaal aanwezig was. Als initiatiefneemster was ik eigenlijk verbaasd dat onze kleine actie op zoveel persaandacht kon rekenen, niet alleen de geschreven pers was aanwezig ook de lokale TV (Focus WTV) was present.

Eerst nam ikzelf het woord om de aanwezigen te verwelkomen en te bedanken voor hun komst . Daarna lichtte ik de situatie van het gebedshuis toe die er al 7 jaar fungeert als officieuze moskee en ontmoetingscentrum. Vervolgens nam Filip het woord. Na zijn toespraak volgde er nog de voorstelling van zijn boek in het nabijgelegen café De Zwarte Leeuw (wat een prachtige naam toch…). Maar voor we aan het tweede deel van onze verzetsavond begonnen, werd er nog een drankje aangeboden door het bestuur. Ondertussen gaf ik buiten een interview aan WTV. Er werd mij gevraagd waarom we precies betogen tegen het gebedshuis waar er trouwens niet eens klachten van overlast gekend zijn bij de politie. Wat een subjectieve vraagstelling was me dat nu weer door te vragen waarom we een probleem zoeken waar er geen is?! Dus voor zij die traag van begrip zijn: voor ons is een moskee hét probleem!

Deze subjectieve vraag zal wellicht gesteld geweest zijn door het feit dat de door WTV eerder geïnterviewde commissaris blijkbaar niet snapt dat wij actie voeren tegen de islamisering en de moskee en dus niet tegen overlast in de Boezingepoortstraat. Ik weet tenslotte dat er geen klachten zijn via mijn contacten met de recherche. Maar hoe naïef kan een mens nu toch zijn om niet te snappen dat wat er nu niet is, er misschien ooit kan komen. Voorkomen is beter dan genezen!
Via deze link kan je trouwens de reportage van WTV bekijken: http://www.focus-wtv.be/nieuws/actie-vlaams-belang-ieper.

Na het interview buiten was het dan tijd voor de voorstelling van het boek “Verzetsgids tegen islamisering”. Er werd met veel aandacht geluisterd naar de boekbespreking die in de vertrouwde en vlotte stijl van Filip gegeven werd. Na afloop van de boekvoorstelling verkocht het boek als zoete broodjes en moesten er nog extra boeken bijgehaald worden.

Filip nam uitgebreid de tijd om alle boeken te signeren en er een boodschap in te schrijven, te poseren met zijn trouwe fans, enz. Uiteraard wilden de aanwezige Ieperse bestuursleden van de gelegenheid gebruik om met Filip op de foto te staan.

Tussen pot en pint werd wat nagepraat om vervolgens met een voldaan gevoel de dag af te sluiten.

Langs deze weg wens ik nogmaals alle militanten te bedanken voor hun aanwezigheid, Filip Dewinter te bedanken zijn komst naar Ieper, de lokale en federale politie te bedanken om te waken over onze veiligheid en uiteraard ook een woord van dank voor de café-uitbater voor zijn gastvrijheid.

Voor Vlaams Belang Ieper werd het startschot gegeven voor ons verzet tegen de moskee, tegen de islamisering! Op naar een volgende actie! Houzee!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1738

Tot straks in Ieper! Anti-moskee-actie en boekvoorstelling...

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, October 27, 2017 16:01:33


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1737

PERSBERICHT: Vlaams Belang- actie tegen moskee in Ieper gaat vrijdagavond toch door!

PersberichtPosted by Nancy Six Wed, October 25, 2017 11:06:02

Een eerste aanvraag voor de actie tegen islamisering werd na ongunstig advies van de politie geweigerd. Het was oa verkeerstechnisch niet haalbaar om te manifesteren tegenover het gebedshuis in de Boezingepoortstraat: de straat was doorvoor te smal volgens de politie en het was provocerend om te manifesteren op een vrijdag in de nabijheid van het gebedshuis.
Als reactie daarop deed Nancy Six (voorzitter Vlaams Belang Ieper) een nieuwe aanvraag voor een actie op dezelfde dag maar dan wel op de Grote Markt.

Ook voor de tweede aanvraag gaf de politie ongunstig advies. De nieuwe locatie bleek oa veiligheidstechnisch niet geschikt omwille van de grootte van het plein en de nabijheid van het gebedshuis.

Als alternatief besluit het Schepencollege dat de actie, waar Nancy Six en Filip Dewinter een toespraak zullen houden, wél mag doorgaan op het Minneplein op de parkeerstrook tegenover de Sint-Michielsschool en dit op vrijdag 27 oktober om 19u30. Nancy Six vind deze alternatieve locatie best wel lachwekkend omdat de toegelaten locatie nog dichter bij het gebedshuis is dan de aangevraagde locatie bij de fontein op de Grote Markt. Het is voor haar overduidelijk dat de islam-kritische manifestanten niet gehoord en gezien mogen worden en zij trekt daar haar conclusies uit. Aansluitend op de korte actie volgt nog de voorstelling van het nieuwste boek van Filip Dewinter “Verzetsgids tegen islamisering” en dit in de nabijgelegen drankgelegenheid. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1736

Aangepaste locatie en aanvangsuur anti-moskee-actie Vlaams Belang Ieper

PolitiekPosted by Nancy Six Tue, October 24, 2017 20:57:44
Vrijdag 27 oktober om 19u30 (ipv 19u) op het Minneplein ter hoogte van de Sint-Michielsschool (ipv Grote Markt) met toespraken Nancy Six en Filip Dewinter.
Daarop aansluitend stelt Filip zijn nieuwste boek "Verzetsgids tegen islamisering" voor in het nabijgelegen café De Zwarte Leeuw!


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1735

Zondagsrust…

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, October 22, 2017 14:46:01

Omdat de voorbije dagen nogal druk en hectisch geweest zijn en dat zowel op persoonlijk, familiaal als politiek vlak, geniet ik vandaag van het niets- doen. Feitelijk is niets- doen niet de juiste omschrijving want ik heb daarnet toch nog de allerlaatste voorbereidingen gedaan voor de “verzetsdag tegen islamisering” van aanstaande vrijdag. Zowel de symbolische actie als de boekbespreking staan nu op punt. Zodoende kan ik me de komende dagen volledig toespitsen op het mobiliseren van leden en sympathisanten.

Toen ik gisteren de boodschappen aan het doen was op de wekelijkse markt, werd ik enkele keren aangesproken door mensen die in de krant gelezen hadden dat wij geen toelating hebben gekregen voor onze actie tegen de islamisering. Ik heb hen duidelijk gemaakt en gerustgesteld dat wij ons niet bij die beslissing neerleggen en dat wij ook niet van plan zijn om onze proteststem in één of ander zaaltje te laten weerklinken. De tijd dat wij enkel nog in Ieperse zalen van ons laten horen is voorbij, vanaf heden komen we meer en meer de straat op! Met of zonder de goedkeuring van het Schepencollege! Betogen en het uiten van een mening is een fundamenteel recht in een democratie.

Eigenlijk zou ik graag deze namiddag eens een fikse boswandeling gaan maken om te genieten van de natuur die volop aan het “verkleuren” is. Het slenteren door de afgevallen bladeren vind ik leuk maar de veel te korte nachten van de voorbije week eisen hun tol waardoor ik de wandeling eventjes zal uitstellen. Daarom dat ik me lekker binnen zal houden en genieten van de huiselijke rust nadat ik dit berichtje heb geschreven.

Normaal gezien zou gisteren de jaarlijkse Ieperse vredesloop hebben doorgegaan, je weet wel…het verborgen PVDA-evenement waarover ik in 2015 een lijvig dossier heb samengesteld om dit aan te tonen. Omwille van “onvoorziene, onverwachte, interne organisatorische problemen” werd deze afgelast. Dit kreeg ik te horen op mijn eerste vergadering van het vredesfonds waar ik sinds vorige maand in zetel namens het Vlaams Belang. Een mooier verwelkomingsgeschenk kon ik me niet voorstellen, ook al werd het me niet van harte geschonken door de aanwezige linkiewinkies. Op 20 november is er een open vergadering in CC ’t Perron waar de verderzetting in overweging genomen zal worden. Tot dan maak ik uiteraard van de gelegenheid gebruik om mijn bijgewerkte dossier van weleer nog eens de wijde wereld in te sturen. Nalezen kan je hier:

Ik verwijs ik ook nog eens naar een artikel dat destijds op React verscheen over de Ieperse vredesloop: https://re-act.be/2015/02/18/pvda-kaapt-vredesloop-in-ieper/

En zo heb ik alweer een extra datum om naar uit te kijken: 20 november...

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1734

Aangepaste locatie voor de anti-moskee-actie in Ieper

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, October 20, 2017 07:51:44


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1733

Vlaams Belang krijgt geen toelating voor de actie tegen islamisering

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, October 20, 2017 07:50:45
Gisteren, donderdag 19 oktober, kreeg ik eindelijk de beslissing van het Schepencollege te horen over de aanvraag voor de anti-moskee-actie die maandag op hun agenda stond. Via de Federale Politie wist ik al eerder dat de goedkeuring niet gegeven werd waardoor ik al een "Plan B" had klaarliggen zodra ik het verdict te lezen zou krijgen. Dus langs deze weg wil ik de (meelezende) recherche bedanken voor hun informatief telefoontje. Wij leggen ons niet neer bij de argumentering zoals hieronder te lezen is:Zodoende heb ik gisteren meteen een nieuwe aanvraag gedaan voor eenzelfde actie: zelfde dag (vrijdag 27 oktober), zelfde uur (19u) maar....op een andere locatie. Een locatie die "verkeerstechnisch" geen problemen meer kan geven namelijk: op de Grote Markt. En aangezien betogen en het uiten van een mening een recht is in een democratisch land, veronderstel ik dat we deze keer wel het fiat van het Schepencollege krijgen. Zo niet halen we "Plan C,D, E,F,G,H,..."boven want betogen tegen de islamisering doen we! Uitstel is geen afstel! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1732

Actie tegen moskee + boekvoorstelling door Filip Dewinter

PolitiekPosted by Nancy Six Mon, October 16, 2017 14:02:53


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1731

Nieuws uit de gemeenteraad van Ieper

PolitiekPosted by Nancy Six Wed, October 04, 2017 14:04:36

Maandag 2 oktober deed Ivan Tanghe zijn intrede in de Ieperse gemeenteraad. Zodoende bestaat de Vlaams Belang-fractie weer uit twee trouwe partijsoldaten. De wissel liep niet van een leien dakje maar het is ons toch gelukt. Pech voor zij die gehoopt hadden dat de zetel leeg zou komen te staan!

Langs deze weg wens ik namens mezelf en het voltallig afdelingsbestuur Ivan heel veel succes.

Later op de avond had ik ook nog enkele vragen voor de burgemeester met betrekking tot het officieuze islamitisch gebedshuis in de Boezingepoortstraat. Ik had aanvankelijk een interpellatie op de agenda willen plaatsen daarover maar het punt werd onontvankelijk verklaard door de voorzitter van de gemeenteraad (N-VA’er Jan Vercammen). Dus deed ik het maar in “vraagvorm”: kort en bondig.

Dit waren mijn vragen:
“Graag had ik geweten:
1/ of er veiligheidscontroles gedaan werden door politie en brandweer in het lokaal in de Boezingepoortstraat waar de islamitische vzw samenkomt om er te bidden, te koken, feest te vieren, koranlessen te geven, enz. en wanneer vonden die controles plaats in deze officieuze moskee?
2/ Werd de Stad al gecontacteerd met de vraag om advies in het kader van de eventuele erkenning van de moskee door minister Homans in Ieper of voor een bestemmingswijziging (want een moskee is vergunningsplichtig en moet een bestemming “gemeenschapsvoorziening” hebben)?
3/ welke andere contacten zijn er tussen het stadsbestuur en het bestuur van de VZW die gevestigd is in de Boezingepoortstraat?
4/ is de stad van plan nu ze op de hoogte is van de plannen van de VZW om zelf stappen te ondernemen in de richting van de VZW?”

Op de vragen 1,3 en 4 was het antwoord: Neen
Op vraag 2 kreeg ik te horen dat er een andere procedure van kracht is.

Voor mij waren deze korte antwoorden de aanzet voor verdere stappen: houd dus mijn blog en de sociale media maar in de gaten... • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1730

De eigendunk van Rudi Vranckx...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, October 04, 2017 13:55:16
Een van de hoofdpunten in het nieuws van maandag 2 oktober 2017 was het feit dat Rudi Vranckx met zijn ingezamelde muziekinstrumenten in Mosul is geraakt.
Brahim is die daar samen met hem gaan afleveren.
Maar kijk eens op de foto wat daar achteraan op de muur hangt...
Van eigendunk gesproken!
En wat zit er meer achter dit verhaal ???

Ik vraag me af of die mensen in Mosul nu echt zaten te wachten op euh...muziekinstrumenten?! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1729

40 jaar Vlaams Blok/Belang

PolitiekPosted by Nancy Six Wed, October 04, 2017 12:31:48

Zondag ben ik met een delegatie Ieperse VB’ers naar Antwerpen geweest waar het Partijfeest plaatsvond. Onderweg konden we terugblikken op ons palmares met geslaagde activiteiten en werden heel wat anekdotes bovengehaald.

In Antwerpen aangekomen werden we langs de Scheldekaai meteen geconfronteerd met een nogal strakke wind maar het is gelukkig droog gebleven. De weergoden waren ons duidelijk goedgezind. Maar dankzij de puike organisatie, die tal van tenten had voorzien op het Steenplein, zou zelfs bij regenweer het programma feilloos kunnen doorgaan. Op het programma stonden uiteraard de gebruikelijke toespraken maar daarnaast was er een ruim aanbod aan diverse eet-en drankgelegenheden wat veel weg had van een populair Foodtruckfestival. Maar als gezinspartij kwamen uiteraard ook de kinderen aan hun trekken op één van vele springkastelen, draaimolens, enz. Het was voor mij toch ook wel dé ideale plaats van afspraak vrienden en kennissen terug te zien. De kusjes, knuffels en schouderklopjes werden rijkelijk uitgedeeld.

De afwezigen hadden alweer ongelijk maar via de volgende link kan de sfeer toch opgesnoven worden al is die natuurlijk niet zo intens als bij een fysieke aanwezigheid. Klik maar deze link aan: http://www.deantwerpsekoerier.be/414603973

Als trouw partijsoldaatje (zie mijn allereerste partijkaart: ) wou ik dit gebeuren absoluut niet missen Het Vlaams Blok/Belang is een relatief jonge partij maar heeft verdorie al heel wat stormen doorstaan. Talrijke pogingen werden al ondernomen om de partij te verketteren en te veroordelen, diverse mandatarissen werden omwille van hun inzet voor de partij al slachtoffer van fysiek geweld, kregen verbale- en zelfs doodsbedreigingen maar dat alles schrikt ons niet meer af.
En “dankzij” de politiek-correctheid en de zogenaamde verdraagzame linkiewinkies ziet het er niet naar uit dat het in de huidige multiculturele samenleving snel zal veranderen. Maar wij geven niet op, wij zetten uit idealisme door.

Het is onze plicht om met dezelfde rechtlijnigheid als stichter-Voorzitter Karel Dillen ons als een luis in de politiek-correcte pels te nestelen.
Langs deze weg wens ik IEDEREEN te bedanken die zich in het verleden, heden én toekomst inzet(te) voor de partij. Ons Vlaams Blok/Belang Houzee! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1728

9de VOEDSELINZAMELING VAN VLAAMS BELANG IEPER

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, September 26, 2017 07:13:21


Ook dit najaar springt Vlaams Belang Ieper in de bres voor zij die het, al dan niet tijdelijk, wat moeilijker hebben.
Voor het 9de jaar op rij willen wij in het kader van de werelddag tegen armoede (17 oktober) een inspanning doen voor ons EIGEN VOLK. Voor het tweede jaar op rij doen we dit via het inzamelen van financiële giften klein of groot. Met het ingezamelde geld worden dan voedingsmiddelen aangekocht. Vervolgens stellen we een pakketje samen en schenken het aan ONZE mensen die een extraatje kunnen gebruiken. Bedenk dat IEDEREEN weleens een tegenslag kan hebben. Daarom een warme oproep: steun deze actie voor ons eigen volk. Eigen volk eerst!
Meer info en doneren kan via https://www.vlaamsbelangieper.tk/steun.html
BEDANKT!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1727

Vlaams Belang wil géén moskee in Ieper

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, September 22, 2017 14:37:31

Sedert het najaar van 2010 volg ik de Almadinah Almoenawarah vzw met argusogen op. In januari 2011 had ik als gemeenteraadslid een schriftelijke vraag gesteld aan het Ieperse Schepencollege over de werking en eventuele samenwerking met de Ieperse stadsdiensten. Ik kreeg toen als antwoord “navraag bij de diensten leert dat er ons geen dergelijke vzw gekend is noch informatie erover beschikbaar is. Almadinah zit ook niet als bedrijf in onze bedrijvengids”. Aangezien ik op mijn honger bleef zitten, ben ik maar zelf op onderzoek geweest en via de griffie van de Rechtbank van Koophandel kon ik de statuten van de vzw inkijken.

De jaren verstreken, de islamisering van Ieper kwam op gang en heden moet ik vaststellen dat er in pakweg 5 jaar duidelijke tekenen van islamisering zichtbaar zijn. Ik heb het dan niet enkel over de gesluierde dames en de mannen met de typische baarden, vaak getooid in lange gewaden, die je door de straten ziet kuieren, maar ook over het opduiken van halal-eetgelegenheden. Wat je vroeger enkel in de grotere steden zag, is ondertussen ook merkbaar in kleinere steden en gemeenten. Het is dus niet langer meer “een ver van mijn bed”- fenomeen.

Toen ik deze ochtend in de Krant van West-Vlaanderen het artikel las over het feit dat de Ieperse moslims een moskee willen, was ik niet echt verrast. Wie een beetje bij de pinken is en met beide voeten op de grond staat, die weet dat een gebedshuis de voorloper/aanzet is van een moskee. Dat er nu opeens vraag naar een moskee is, toont aan dat ook de islamisering van Ieper in een stroomversnelling zit. Mijn haren kwamen recht toen ik op de voorpagina las dat er reeds scholen op bezoek zijn geweest in een onofficiële moskee. Ik ben weleens benieuwd wat de ouders vinden van dergelijke bezoeken en wat daar allemaal in de oortjes van de kinderen geblazen werd. Zelfs bij schoolbezoeken naar een officiële moskee stel ik me vragen. Het is overduidelijk dat de islam kost wat kost door de strot van de kinderen geduwd moet worden. Dit alles in de hoop het multiculturele sprookje alsnog verkocht te krijgen. Hopelijk komen al die kinderen op latere leeftijd niet in aanraking met de “verrijking” van deze multikul. Wat ben ik blij dat ik geen schoolgaande kinderen meer heb maar wat heb ik nu al medelijden met mijn kleinkind…

Ik las in het artikel dat de vzw Almadinah zich inzet zodat moslimvluchtelingen enz zich makkelijker zouden
kunnen integreren in de Westhoek , maar in diezelfde tekst vermelden ze dat ze islamlessen en lessen Arabisch geven… Hoe vallen lessen Arabisch te verklaren, met het oog een toekomstige integratie in de Westhoek???
Volgens de geïnterviewde, zouden hoger opgeleide mensen zich ook minder racistisch opstellen tegenover moslims.
Uit de woorden van deze persoon kunnen we dus afleiden dat het slechts maar de dommeriken en laaggeschoolden van de autochtone bevolking zijn, die zich racistisch zouden opstellen tegenover de Islam... Of moeten we dit soort uitspraken eerder zien als uiting van een übermensch ideologie binnen de Moslimcultuur ???
Als ze zichzelf dan werkelijk zo slim en hoogopgeleid vinden, hoe strookt dat dan met het feit dat ze hun heil zoeken in een “godsdienst”, opgebouwd uit fabeltjes en waarin bv. de gelijkheid van man en vrouw, een utopisch begrip is.
In tijden van verhoogde terreurdreiging en in het kader van lopende onderzoeken door de veiligheidsdiensten naar al deze zogenaamde achterkamermoskeeën, is het mijn morele plicht om als islam-kritische politica deze zaak van heel dichtbij op te volgen.

Vlaams Belang blijft niet bij de pakken zitten en zal zich door middel van één of meerdere acties verzetten tegen de komst van een moskee in Ieper. Wij hebben jaren het islamitisch gebedshuis getolereerd maar zijn niet van plan dit te doen met een moskee. Wij weigeren te dansen naar de pijpen van de moslims. Het belangrijkste programmapunt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal dan ook zijn: de islamisering van onze stad een halt toeroepen!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1726

PERSBERICHT: Vlaams Belang wil geen moskee in Ieper

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, September 22, 2017 12:21:07

Nancy Six (voorzitter Vlaams Belang Ieper) wenst te reageren op het artikel in de Krant van West-Vlaanderen (editie West, 22/09/2017) waarin sprake is van het feit dat Ieperse moslims een moskee willen.

Volgens Six is dit een typisch voorbeeld van islamisering: wat begon als een gebedshuis, wil uitgroeien tot een moskee.

Ondanks de islamitische aanslagen en de aanhoudende verhoogde terreurdreiging gaat de islamisering ook in Ieper dus gewoon voort.

Een moskee is veel meer dan slechts een gebedshuis, het is een belangrijk bouwkundig en ideologisch symbool van de islam(isering). Islam betekent ‘onderwerping’ en staat dus haaks op vrede en vrijheid. Daarom maakt Vlaams Belang Ieper een belangrijk strijdpunt van een moskee in de Vredesstad.

Vlaams Belang Ieper zal met symbolische acties het verzet tegen de komst van een moskee kracht bij zetten. Nancy Six zal dit in de komende gemeenteraadszitting van 2 oktober alvast ter sprake brengen . • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1725
Next »