Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Persbericht: Congoreis Leterme

PersberichtPosted by Nancy Six Fri, May 21, 2010 07:13:51

Volgende maand reist Leterme naar Congo...Naar aanleiding daarvan stuurde ik gisteren een persbericht naar de lokale journalisten om onze kritiek hierop te uiten. Maar omdat niet alle journalisten even correct en objectief zijn (en dus mijn bericht liever naar de prullenmand doorsturen i.p.v.te publiceren) wil ik jullie via mijn blog het persbericht laten lezen:

Vlaams Belang keurt bezoek Leterme aan Congo af.

Het Vlaams Belang van Ieper stelt met verbazing vast dat Yves Leterme in zijn functie van premier de koning naar Congo zal vergezellen.

Als gemeenteraadslid van Ieper keurde Leterme de beginselverklaring van " Ieper Vredesstad " goed. Daarin staat o.a. dat de stad Ieper een vredespolitiek zal voeren "door signalen (van goedkeuring of afkeuring) uit te zenden op macro-vlak”. Als signaal kan dit tellen.

Met dit bezoek legitimeert Leterme het Kabila-regime. Onder diens bewind escaleert de corruptie en tiert het geweld welig. De schendingen van de mensenrechten in de voormalige Belgische kolonie nemen alsmaar grotere proporties aan. Bovendien kiest Leterme de kant van het Franstalige establishment tegen Vlaanderen. Het Vlaams Belang vindt dit een smet op het blazoen van de vredesstad Ieper en hoopt dat Leterme zich tijdens één van zijn sporadische bezoeken aan de Ieperse gemeenteraad zal verrechtvaardigen.

Nancy Six,

Voorzitter

  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post628