Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Een gevarieerde eerste werkdag

PolitiekPosted by Nancy Six Wed, May 19, 2010 08:06:47

Gisteren was het mijn eerste werkdag op kantoor (na mijn operatie) en die was in een mum van tijd voorbij. Nadat ik eerst de boel wat had opgeruimd, begon ik met het doornemen van de pers van de voorbije 5 weken. Met een stapel van bijna een halve meter was ik alvast een tijdje zoet. Als regiosecretaris moet ik de kranten doornemen op zoek naar artikels die betrekking hebben op het Vlaams Belang in De Westhoek. De artikels over de tussenkomsten in de raden, eigen persberichten enz, worden eruit geknipt om dan vervolgens te klasseren per afdeling. Dat de ene map al wat dikker is dan de andere heeft gewoonweg te maken met het feit dat de ene afdeling of fractie wat actiever is dan de andere. Met een zekere trots kan ik zeggen dat de map van de afdeling Ieper superdik is. We zijn dan ook het kloppend hart van de regio hé. Wellicht denk je nu bij jezelf dat ik zit te bluffen maar het is de realiteit en als Voorzitter ben ik uiteraard apetrots op mijn afdeling en het bestuur. Na het doornemen van de kranten, heb ik de etalage in de verkiezingssfeer gebracht. In afwachting van de naambanden van alle Westhoek-kandidaten pronken de affiches met het campagnebeeld aan het raam. Verder voor de rest ben ik “begonnen” met het doornemen van mijn mails van de voorbije weken. Toen ik de PC afsloot, moest ik “nog maar” 78 berichten lezen. Dit hoop ik deze namiddag te kunnen doen. Na het avondeten ben ik met mijn collega Quinten Vander Roost naar de BIN-spreekavond geweest in Vlamertinge. De avond begon met een uiteenzetting door Wim Cardon over de werking van de politie en de BIN. Daarna was het de beurt aan Bastiaan Devos die het had over de soorten drugs en de gevolgen van het gebruik van dat smerig goedje. Voor Quinten en ik was het geen nieuws wat we hoorden want vorig jaar ging Bastiaan in op onze uitnodiging om te komen spreken over drugs. Maar aan de reacties van sommige aanwezigen kon ik afleiden dat het voor het eerst was dat ze echt over het uitgebreide aanbod van drugs (en de gevolgen) hoorden. Jeetje, ik wou dat ik kon afsluiten met ons partijstandpunt over drugs. Dat zou pas een goed initiatief geweest zijn tijdens mijn campagne. Na afloop van de avond werd er nog wat nagepraat en ik kan je verzekeren dat dit heel verrijkend was. En… Quinten en ik bleken niet de enige VB-kiezers in ’t café te zijn. Een aangename verrassing om de avond af te sluiten.

Met nog de toelichting van Bastiaan in mijn achterhoofd, zat ik deze morgen een artikel te lezen over het feit dat Antwerpen bang is voor een gepland mega-zuipfeest op het Theaterplein. Op 8 juli om 20u komen honderden jongeren bij elkaar “voor een massale meeting waarin vriendschap en alcohol de hoofdrol spelen”. Het evenement kent maar één regel: elke deelnemer moet zijn of haar eigen fles(sen) drank meenemen. Het evenement eindigt pas “wanneer er niemand meer rechtstaat”. Als moeder dacht ik meteen: “amai zeg, het zal je kind maar wezen!”. Het fenomeen komt overwaaien vanuit Zuid-Europa. In Spanje is ’botellón’ al jaren een begrip: jongeren komen bij elkaar om zich te bezatten. Omdat de braspartijen steeds uit de hand liepen, vaardigde het stadsbestuur van Sevilla in 2007 al een verbod uit. Ook Frankrijk is ondertussen vertrouwd met het fenomeen. Vorige week donderdag liep een ’apéro géant’ met maar liefst 9.000 drinkers in Nantes volledig uit de hand. Een 21-jarige deelnemer overleed toen hij van een brug viel. Het drama lokte een publiek debat uit over een mogelijk verbod. Het Antwerpse stadsbestuur heeft weet van het aangekondigde evenement op het Theaterplein. “We gaan bekijken wie er achter die activiteit zit en wat precies de bedoeling is”, zegt burgemeester Patrick Janssens. “Nadien zullen we bekijken wat we als stad eventueel kunnen doen.” Jah Patrickje…als het maar geen vijgen na Pasen zullen worden in Antwerpen.

Vandaag ga ik enkel in de namiddag naar ’t kantoor en vanavond heb ik nog 2 vergaderingen op de agenda staan. Vanavond zal ik dus weer niet thuis zijn om er te genieten van de huiselijke warmte. Ik heb alvast mijn dierbare gezinsleden op de hoogte gebracht van het feit dat ik nu de komende dagen (tot aan de verkiezingen) amper thuis zal zijn. Nu zal ik eventjes op de tanden bijten, alles op alles zetten, om nadien te genieten van de teruggekomen rust. En wees gerust: genieten zal ik doen hoor na de verkiezingen want we hebben al enkele weekendjes gepland om er eens uit te zijn. Die weekendjes staan vast en er mag nog van alles tussenkomen: we annuleren ze niet want de balans tussen inspanning en ontspanning zal in evenwicht gebracht moeten worden.

  • Comments(3)//blog.nancysix.org/#post626