Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Men oogst wat men zaait…

PolitiekPosted by Nancy Six Thu, November 16, 2017 13:06:12

Gespreksonderwerp van de voorbije dagen is ongetwijfeld “de rellen in Brussel” geweest. Blijkbaar is “de massa” verbaasd, geschrokken en gechoqueerd van deze toestanden niettegenstaande het Vlaams Blok/Belang ons al jarenlang heeft gewaarschuwd voor dergelijke situaties. Maar jah…wij waren/zijn de onverdraagzamen, de racisten en dus werden/worden wij de mond gesnoerd en houden de zogenaamde democraten het cordon sanitaire in stand.

Decennia lang probeert men ons de multiculturele samenleving op te dringen en worden tevergeefs kansen aangeboden aan “jongeren”. En wat krijgen we als dank? (Straat)criminaliteit! Jarenlang zijn de bevoegde instanties té tolerant geweest en was het vanzelfsprekend dat er gepamperd werd en dit onder goedkeurend oog van autochtonen die collaboreren met de vreemdelingen. Vandaag oogst men dus wat men heeft gezaaid. Er is maar één oplossing: een keiharde aanpak. Meer woorden ga ik er voorlopig niet aan vuil maken.

Mijn voorbije dagen waren zodanig goed gevuld geweest waardoor ik niet eerder de tijd gevonden had om een berichtje te posten op deze blog. Ik ben niet alleen bezig geweest met het gewone politieke werk vanachter de PC, ik ben grotendeels de baan op geweest om in het kader van mijn dienstbetoon op huisbezoek te gaan. In de mate van het mogelijke heb ik geholpen waar ik kon en het is altijd fijn te kunnen vaststellen dat mijn hulp gewaardeerd werd.

De voorbije dagen heb ik ook nog eens enkele rubrieken op mijn webstek bijgewerkt. Zo zijn volgende rubrieken weer up to date: in de pers, schriftelijke vragen aan het Schepencollege en dan de rubriek met mijn interpellaties. Die laatste rubriek omvat enkel de door mij toegevoegde punten op de agenda van de gemeenteraad. Replieken en andere tussenkomsten staan daar dus niet tussen.

Uiteraard heb ik ook heel wat vergaderingen achter de rug en al is de ene al wat boeiender dan de andere, het hoort nu eenmaal bij het mandaat. Dinsdagavond ben ik samen met enkele leden van de GECORO (gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening) op plaatsbezoek geweest in de Sint-Maartenskathedraal. Dit als toelichting voor de plannen die de kerkfabriek heeft. Via volgende link kan je hun plannen bekijken: http://winvorm.west-vlaanderen.be/map/winvorm/ow1504-proosdijzaal-sint-maartenskathedraal/
Tijdens het plaatsbezoek ben ik op plaatsen gekomen in de kathedraal waar ik het bestaan er niet eens van wist. Maar goed dat dit deel van het patrimonium weldra publiek toegankelijk zal zijn. De Proosdijzaal zal verhuurd worden maar ik kijk al argwanend uit naar de verhuurprijzen…

En ondertussen is Vlaams Belang Ieper alweer goed heropgestart: de stilstand van de voorbije 4 jaren en “de andere aanpak” van de toenmalige voorzitter heeft duidelijk schade aangericht maar ik kan met enige trots melden dat we langzaam maar zeker aan het herrijzen zijn. Het is hoopgevend dat nieuwe leden zich spontaan aanbieden en ex-leden de weg naar de partij terugvinden. Onze eerstvolgende activiteit is de thema-avond “één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen” in aanwezigheid van onze nationale voorzitter Tom Van Grieken.

Gisteren, dag van de narren van Laken, ben ik de ganse dag uitzonderlijk niet bezig geweest met politiek. Samen met mijn man heb ik onze tuin winterklaar gemaakt: snoeien, spullen tot in het voorjaar opbergen in de garage, enz. Maar als gevolg van dat vele tuinwerk, loop ik vandaag rond met verschrikkelijke rugpijn. Jah…is dit nu een gevolg van het ouder worden, ongewone werkzaamheden of…de combinatie van beide?

  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1743