Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Vlaams Belang Ieper weigert aanwezig te zijn op de uitreiking van de Vredesprijs aan The White Helmets

PolitiekPosted by Nancy Six Fri, November 10, 2017 12:09:28

Vlaams Belang Ieper heeft haar leden opgeroepen niet aanwezig te zijn op de uitreiking van de Vredesprijs aan The White Helmets op 11 november.

Eerder liet de Vlaams Belang-fractie al blijken dat zij sowieso de meerwaarde niet zien voor Ieper van deze jaarlijkse Vredesprijs. De gedane inspanningen leveren bovendien niet het gewenste resultaat op.

Dat de prijs dit jaar uitgereikt zal worden aan The White Helmets kan al evenmin op sympathie rekenen. Dit omwille van de controverse die er bestaat rond deze “vrijwilligersbeweging”.
TWH zijn, volgens hun website neutraal en niet gelinkt aan een politieke partij of aan een religie verbonden. Ze zouden ook geen gelden van overheden aannemen.
Toch krijgen TWH ook kritiek want sommigen beweren dat TWH samenwerken met terreurorganisaties Al-Nusra en Al Qaida.
Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Koenders maakte eind 2015 bekend dat men 4 miljoen euro zou schenken aan ‘reddingswerkers’ van TWH in Syrië. Het bedrag zou verspreid worden over 2 jaar. Maar ook Washington heeft toegegeven dat ze 23 miljoen dollar USAID over hebben gemaakt aan de organisatie. Ook het Verenigd Koninkrijk, Japan, Denemarken, Duitsland en Nederland hebben geld overgemaakt aan deze organisatie.
De NGO claimt zelf dat ze enkel burgerslachtoffers onder het puin vandaan halen, maar diverse onderzoeksjournalisten hebben inmiddels onthuld dat velen van hen een dubbelrol spelen in het conflict.
Daarbovenop werd de Syrische leider van de witte helmen, Raed al-Saleh, in 2016 uitgenodigd naar de V.S. om een Nobelprijs op te halen. Toen hij in de V.S. landde, werd hij gelijk met het vliegtuig teruggestuurd naar Turkije. Zijn visum werd namelijk geweigerd omdat hij nauwe banden zou hebben met terroristische organisaties. Hij mocht de V.S. dus niet binnen, maar zijn organisatie ontving wel 23 miljoen Dollar van de Amerikaanse overheid (...).
Het lijkt erop dat TWH ook op verschillende manieren wordt gebruikt door de NAVO. Zo wordt er op website van de witte helmen opgeroepen om een petitie tekenen waarin verzocht wordt om een no-fly zone te creëren boven Syrië.
De enigen die baat hebben bij zo een no-fly zone zijn de landen die de huidige Syrische president Assad weg willen hebben, oftewel de NAVO-landen.

Omwille van de controverse die er bestaat rond The White Helmets, zal Vlaams Belang morgen dus niet aanwezig zijn op de prijsuitreiking.  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1741