Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Vrijdag 27 oktober was de eerste verzetsavond tegen islamisering in Ieper!

PolitiekPosted by Nancy Six Sun, October 29, 2017 14:12:58

Na de drukte van de voorbije dagen kan ik vandaag eindelijk eens wat tijd vrijmaken om mijn terugblik op vrijdag neer te pennen.

Het idee om een verzetsavond tegen islamisering te organiseren is feitelijk ontstaan op 2 oktober tijdens de gemeenteraadszitting. Het antwoord van de burgemeester op mijn vragen over de (officieuze) moskee waren zo teleurstellend dat ik spontaan het idee kreeg om op een andere manier onze mening over deze achterkamermoskee te laten blijken. Na een spoedoverleg met het bestuur op 3 oktober werd uiteindelijk beslist om een kleine actie op touw te zetten en er meteen onze kopman Filip Dewinter bij te halen om aansluitend op de actie zijn nieuwste boek “Verzetsgids tegen islamisering” voor te stellen. Het is dus “dankzij” de repliek van de burgemeester in de gemeenteraad dat wij op straat zijn gekomen. Volgende keer wat uitgebreider antwoorden als ik de vragen stel met betrekking tot het gebedshuis of de islamisering is dus de boodschap aan de burgemeester…

Maar zoals ondertussen geweten is, werd onze eerste aanvraag voor een actie niet goedgekeurd. De tweede aanvraag werd, desondanks het negatief van de politie, toch goedgekeurd door het Schepencollege maar weliswaar op een door hen gekozen locatie. Verder in dit bericht kom ik hierop nog terug.

Vrijdag 27 oktober was ik kort na de middag in de buurt van de Boezingepoortstraat en het viel me meteen op dat er heel wat beweging was in de straat van de officieuze moskee. Niet alleen door voorbijrijdende politiecombi’s maar ook door de agenten van de recherche die in de gekende opstelling van hun wagens een oogje in het zeil hielden. Nog een geluk voor hen dat ik met de fiets was zodat ze mijn verplaatsingen gemakkelijker konden volgen. Maar ach, ieder zijn job hé…Ook stonden de nadars klaar om de straat af te zetten. Het leek wel alsof men een bende hooligans moest tegenhouden.

In de late namiddag en vooravond was ik toch wel wat nerveuzer dan anders: een van de spandoeken die nog vlug bijgemaakt werd, was bij de verzending blijven hangen in het sorteercentrum in Brussel en tot op heden is het nog niet in Ieper geraakt.
Tot mijn grote ergernis kwam er kort voor aanvang nog een regenbui over waardoor enkele mensen me lieten weten dat ze daarom toch niet zouden afzakken naar het Minneplein waar de actie zou doorgaan. Jeetje…toch wel een flauw argument wetende dat er zoiets als een regenscherm bestaat maar soit…Filip Dewinter liet rond half zeven weten dat hij in een file terecht was gekomen en dat hij maar nipt op tijd in Ieper zou geraken. Uiteindelijk bereikte hij na 3u rijden van Antwerpen naar Ieper de plaats van bestemming. Door deze opgelopen vertraging hadden we niet meer de tijd om bijkomende verlichting aan te steken op de plaats waar ondertussen de manifestanten waren aangekomen want alle gerief zat in de wagen van Filip.

Met een kleine vertraging van enkele minuten kon de actie uiteindelijk toch van start gaan en dit onder het toeziende oog van de politie die massaal aanwezig was. Als initiatiefneemster was ik eigenlijk verbaasd dat onze kleine actie op zoveel persaandacht kon rekenen, niet alleen de geschreven pers was aanwezig ook de lokale TV (Focus WTV) was present.

Eerst nam ikzelf het woord om de aanwezigen te verwelkomen en te bedanken voor hun komst . Daarna lichtte ik de situatie van het gebedshuis toe die er al 7 jaar fungeert als officieuze moskee en ontmoetingscentrum. Vervolgens nam Filip het woord. Na zijn toespraak volgde er nog de voorstelling van zijn boek in het nabijgelegen café De Zwarte Leeuw (wat een prachtige naam toch…). Maar voor we aan het tweede deel van onze verzetsavond begonnen, werd er nog een drankje aangeboden door het bestuur. Ondertussen gaf ik buiten een interview aan WTV. Er werd mij gevraagd waarom we precies betogen tegen het gebedshuis waar er trouwens niet eens klachten van overlast gekend zijn bij de politie. Wat een subjectieve vraagstelling was me dat nu weer door te vragen waarom we een probleem zoeken waar er geen is?! Dus voor zij die traag van begrip zijn: voor ons is een moskee hét probleem!

Deze subjectieve vraag zal wellicht gesteld geweest zijn door het feit dat de door WTV eerder geïnterviewde commissaris blijkbaar niet snapt dat wij actie voeren tegen de islamisering en de moskee en dus niet tegen overlast in de Boezingepoortstraat. Ik weet tenslotte dat er geen klachten zijn via mijn contacten met de recherche. Maar hoe naïef kan een mens nu toch zijn om niet te snappen dat wat er nu niet is, er misschien ooit kan komen. Voorkomen is beter dan genezen!
Via deze link kan je trouwens de reportage van WTV bekijken: http://www.focus-wtv.be/nieuws/actie-vlaams-belang-ieper.

Na het interview buiten was het dan tijd voor de voorstelling van het boek “Verzetsgids tegen islamisering”. Er werd met veel aandacht geluisterd naar de boekbespreking die in de vertrouwde en vlotte stijl van Filip gegeven werd. Na afloop van de boekvoorstelling verkocht het boek als zoete broodjes en moesten er nog extra boeken bijgehaald worden.

Filip nam uitgebreid de tijd om alle boeken te signeren en er een boodschap in te schrijven, te poseren met zijn trouwe fans, enz. Uiteraard wilden de aanwezige Ieperse bestuursleden van de gelegenheid gebruik om met Filip op de foto te staan.

Tussen pot en pint werd wat nagepraat om vervolgens met een voldaan gevoel de dag af te sluiten.

Langs deze weg wens ik nogmaals alle militanten te bedanken voor hun aanwezigheid, Filip Dewinter te bedanken zijn komst naar Ieper, de lokale en federale politie te bedanken om te waken over onze veiligheid en uiteraard ook een woord van dank voor de café-uitbater voor zijn gastvrijheid.

Voor Vlaams Belang Ieper werd het startschot gegeven voor ons verzet tegen de moskee, tegen de islamisering! Op naar een volgende actie! Houzee!

  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1738