Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Bloemenronde na de IJzerwake

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, August 30, 2017 15:22:13

Naar jaarlijkse gewoonte werden maandag de bloemen en kransen afkomstig van de bloemenhulde tijdens de IJzerwake door mama en ik bij de heldenhuldezerkjes in de Westhoek gelegd. We hadden echter bloemen tekort om er overal te leggen en dus moesten we wat schipperen.

We vertrokken rond 8u met de rondrit en het werd al snel voelbaar dat we een warme dag tegemoet gingen. Met volgeladen wagen en blazende airco baanden we ons een weg naar de verschillende begraafplaatsen waaronder Jonkershove, Zonnebeke, Ieper, Vlamertinge, Stavele, Lo, Beveren aan de IJzer, Oostvleteren, Hoogstade, Oeren, Watou en Alveringem.We kwamen op plaatsen terecht waar ik vaak maar 1 keer per jaar passeer. Maar geef toe, de landelijke wegen hebben ook hun bijzonderheden zoals hier met de verplaatsing van een boer met paard en kar...

De zerkjes zelf lagen er meestal proper bij maar de beplantingen errond zouden toch eens ferm gesnoeid mogen worden. Feitelijk zouden wij voor het neerleggen van de bloemen, eerst eens de snoeischaar en hark moeten bovenhalen.

In Stavele kwamen we tot de vaststelling dat het zerk van Maurice Deloz verdwenen is. In de plaats daarvan stond een paal met naam en afbeelding van het zerk. Ondertussen heb ik de burgemeester van Alveringem om verduidelijking gevraagd want ik wil toch weleens weten of en wanneer er een nieuw heldenhuldezerkje komt.

Dit jaar hebben we onze Cyriel Verschaeve eens extra in de bloemetjes gezet na de commotie van de voorbije dagen. Daarmee maken wij duidelijk dat wij hem blijven eren en ons niet laten manipuleren door de politiek-correcte massa.

Een uitgebreid verslag van de bloemenronde zal te lezen zijn in het tijdschrift van IJzerwake. Ook u kan een gratis proefnummer aanvragen via volgende link: http://www.ijzerwake.org/index.php/algemeen/ijzerwake-magazine  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1720