Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Hypocriete extreemlinkse en anti-kapitalistische relschoppers in Hamburg …

PolitiekPosted by Nancy Six Mon, July 10, 2017 20:35:28

Toen ik de eerste beelden zag via de buitenlandse TV-zenders van het crapuleuze gedrag van extreemlinkse en anti-kapitalistische relschoppers (veelal gemaskerd…) dacht ik dat het beelden uit Aleppo waren. Maar neen….het waren beelden uit Hamburg, uit het land van Merkel. Ik heb voornamelijk via de Duitse zenders de berichtgeving gevolgd omwille van het feit dat ik twijfel aan de objectiviteit van “onze” eigen staatszender. Ik houd niet zo van hun “relativeringszin” en hun woordkeuze, zoals de termen die bijvoorbeeld in het verleden wel vaker gebruikt werden (relletjes, optstootjes, enkelingen, ...), die bevallen me niet zo.

Ik vind het wraakroepend dat sommige relschoppers (ze zijn de naam demonstranten niet waard…) zich als jagers bij hun jachttrofee waanden en ondertussen pronkten bij een in brand gestoken wagen, een kapot geslagen vitrine enz… op het slagveld in Hamburg waar de G20-top plaatsvond.

Uiteraard wilden ze hun “heldendaden” vastleggen om wellicht in het selecte clubje van links-simplisten op te scheppen en dus werden heel wat selfies gemaakt met de smartphone van oa Apple…een Amerikaanse multinational. Sommigen ruilden de combatshoes in voor schoenen van een andere multinational zijnde Nike. Hoe hypocriet kan je zijn om slogans te scanderen tegen multinationals, het kapitalisme enz maar je intussen hun producten koopt en dus bijdraagt tot hun positionering op de markt?! Enfin…logica en extreem links gaan blijkbaar niet hand in hand.

Wat ik niet kan/wil begrijpen is hoe het nu in godsnaam mogelijk is dat de Duitse geheime dienst zo blind kan zijn voor de extreemlinkse terreur. Het spoor van vernieling dat extreem-linkse demonstranten in Hamburg achterlieten, veroorzaakte een wijdverspreid ongenoegen op sociale media. Brave burgers vragen zich terecht af hoe de berichtgeving er zou uit zien indien rechtse of extreem-rechtse betogers een dergelijke vernieling zouden aanrichten.

Eén van de organisaties die aan de protestacties in Hamburg deelnam was de Belgische PVDA. Ik vraag me af wat de Ieperse linkiewinkies van de PVDA, Hart boven Hard, het Vredesfonds, enz…vinden van de rellen van de voorbije dagen. Als vreedzame inwoners van Ieper Vredesstad verwacht ik nu wel dat zij zich nu publiekelijk gaan distantiëren van dergelijke geweldplegingen. Tot op heden heb ik van hun eventuele afkeer tegen de rellen nog niet gehoord of gelezen. Maar ach…misschien zijn ze van mening dat geweld nodig is om bijvoorbeeld zichzelf eens in de kijker te plaatsen?  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1712