Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Genietend van de donkere dagen…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, December 20, 2015 16:20:08

Enkele weken terug had ik in de garage een zak met dooizout klaargezet naast de sneeuwschep, de ruitenontdooier in de auto gelegd, de waterkraan buiten afgesloten, de verwarmingsketel laten nakijken, de dikke winterjassen klaar gehangen, enz…Met andere woorden: ik had me voorbereid op een strenge winter. Tot op heden blijkt dit allemaal voorbarig te zijn geweest en heb ik bovendien nog niet het minste wintergevoel. De struiken in de tuin beginnen al opnieuw knoppen te krijgen, de dikke winterjassen zijn veel te warm en de verwarming moet niet op volle kracht draaien. Dit vind ik ansich niet zo erg maar normaal kan je dit fenomeen niet noemen. In de winter moet het vriezen dat het kraakt en mag het gerust eens sneeuwen (maar dan ook weer niet teveel hoor…). Temperaturen van 15°C doen je bijna vergeten dat het winter is. Het enige normale dat er momenteel is , is het feit dat het ’s avonds vroeg donker is. Ideaal om het binnen gezellig te maken met kaarsjes en dat in combinatie met de vele lichtjes in de Kerstboom. Maar eigenlijk is het dit jaar door die zachte temperaturen ook een beetje een ongewone Kerstperiode. Al heb ik ondertussen de buik vol van de vele Kerstmarkten waar ik ben geweest (Dresden, Aken en ja…ook Ieper al kan je die laatste niet vergelijken met de grote, prachtige, Duitse markten), ik geniet toch van de Kerstperiode. Een periode die ik zoveel mogelijk met mijn gezin en mijn ouders probeer door te brengen. Het is dan ook een rustige periode als afsluiter van een vaak druk en hectisch werkjaar.

Vrijdag heb ik deelgenomen aan de Santa Claus Run in Ieper, een organisatie van de loopclub waar ik lid van ben in samenwerking met het Centrummanagement. Dit jaar waren er 850 ingeschrevenen. Er kon gekozen worden tussen 2 afstanden: 2,8km of 5,6km en met een voldaan gevoel heb ik de 5,6km uitgelopen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar heb ik enorm op de tanden moeten bijten want ik had het veel te warm met het Kerstpak aan. Had ik het geweten dan deed ik er mijn korte loopbroek ander ipv de lange maar ach…ik heb het overleefd.

Naar jaarlijkse gewoonte ben ik gisteren met een delegatie van de VNS naar de eindejaarsrevue geweest in Ieper. Met af en toe een verwijzing naar de lokale politiek en de binnenlandse gebeurtenissen werd er op hun eigen manier teruggekeken op het bijna voorbije jaar. Aan de choreografie en de kostuums werd er dit jaar veel aandacht besteed. Ik vind dat het dit jaar één van de betere edities is geworden, allez jah…naar mijn bescheiden mening he want smaken verschillen (gelukkig maar…). Langs deze weg wil ik een dikke pluim geven aan de ganse ploeg van Het koninklijk Operettegezelschap Ieper voor het welslagen van deze editie. En ja hoor…volgend jaar is de VNS opnieuw present!

Vandaag is het een beetje een luie zondag: lekker lang geslapen, uitgebreid genoten van het aperitiefmoment, een wasmachine laten draaien, het gerbilverblijf proper gemaakt en behalve het afwerken van dit berichtje, zal ik vandaag niets meer doen. Lekker genieten van de rust.  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1603