Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Dodenmaand...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, November 01, 2015 20:16:20

We zijn alweer november, de dodenmaand. Toen ik langs het kerkhofpad aan het slenteren was op weg naar de rustplaats van één van mijn dierbaren, liet ik mijn oog vallen op de vele zerken die er vandaag helemaal anders bij lagen. Ze waren proper gemaakt en het merendeel stond er fleurig bij. De mengelmoes van bloemen in diverse kleuren gaf deze sombere locatie opeens een totaal ander zicht. Heel eventjes vond ik het aanzicht mooi voor zover een kerkhof dat écht kan zijn. En in tegenstelling tot mijn kerkhofbezoekjes op andere dagen, liep ik er niet alleen rond en het leek alsof de mensen genoten van het laaghangende herfstzonnetje.

Van het mooie nazomerweer heb ik helaas niet veel kunnen genieten want ik ben ziek geweest. Ik was zo futloos dat ik de voorbije dagen totaal niets heb gedaan en dit niettegenstaande ik heel wat te doen had. Maar het werk loopt niet weg en dus zal ik dat eerdaags aanpakken nu ik herstellend ben. Maar het ergst van al is nog het feit dat ik me de drie voorbije dagen niet kon duidelijk maken want ik was mijn stem verloren. Vandaag is het de eerste dag dat ik weer iets kan zeggen weliswaar met een heel zware stem. Hoho...ik zal mijn schade moeten inhalen hoor de komende dagen.

Ondertussen heeft het Schepencollege een beslissing genomen betreffende de aanvraag voor de Mohammed-cartoontentoonstelling. Was het niet dat ik zelf de burgemeester heb gecontacteerd om de beslissing te vernemen, ik zou het moeten gelezen hebben in de krant want tot op vandaag, 1 november, heb ik nog steeds geen brief ontvangen met de beslissing. Blijkbaar is er voor de aangevraagde datum geen enkele geschikte zaal beschikbaar en bovendien is de aanvraag van een niet-Ieperse vereniging. Jaja...ik wist niet dat het Schepencollege het eigen-volk-eerst principe zo hoog in het vaandel aan het houden is. Dat we, Filip Dewinter en ikzelf, met een dergelijke drogreden afgewimpeld zouden worden, daar waren we op voorbereid. We zouden er een spelletje van kunnen maken en de aanvraag nu nog eens doen met een andere datum maar daarmee houden we ons niet bezig. In de plaats daarvan ben ik overgegaan naar plan B die ik vooraf al had opgemaakt en waarmee we dus meteen na de beslissing in actie geschoten zijn. Dachten ze nu warempel dat wij zomaar bij de pakken zouden blijven zitten of ons zouden neerleggen bij hun beslissing?! Dus in een volgend bericht zal ik een tipje van de sluier oplichten over ons plan B maar nu laat ik jullie nog heel eventjes in spanning. En omdat ik echt op alles voorbereid ben, is er zelfs een plan C. Tjah, dat is het voordeel van ervaring te hebben met het "tegen de stroom in" te gaan smiley  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1590