Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Een nazomertje...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, October 25, 2015 17:50:26

Eigenlijk is het me gisteren tijdens mijn looptoertje pas echt opgevallen dat in een paar dagen tijd de natuur een heel ander zicht gekregen heeft: de bomen en struiken worden kaal, de groene bladeren worden okergeel of bruin, de kastanjes en “okkernoten” vallen naar beneden, enz…Niettegenstaande de herfst zorgt voor een mooi kleurenpallet, vind ik het toch maar een triestig seizoen. Regen, mist, de eerste vorst, enz… zijn de voorbode van een lange winter. Maar gelukkig kunnen we nog genieten van een aangenaam nazomerweertje. Ideaal om de tuin winterklaar te maken. Ik geniet er echt van om in de tuin bezig te zijn en het werkt bovendien heel ontspannend. En ja, die ontspanning kan ik goed gebruiken want ik heb een drukke week achter de rug maar nog een even drukke week in ’t verschiet. En dat quasi allemaal in het kader van mijn dienstbetoon. De voorbije dagen ben ik de voedselpakketten gaan afgeven bij de verschillende gezinnen en ik nam van de gelegenheid gebruik om te luisteren naar hun problemen en vragen. Daarom dat ik een ganse week nodig heb gehad om alle pakketten de deur uit te krijgen. Ik ben blij dat alle dozen weg zijn want o jee…onze inkomgang en keuken hadden weer veel weg van een opslagmagazijn. De komende dagen zal ik nu alle problemen per gezin oplijsten en kijken wat ikzelf kan oplossen en welke ik zal moeten doorsturen naar de bevoegde diensten of instanties. Maar tussen dat alles door moet ik uiteraard de nodige tijd voor mezelf inbouwen zodat inspanning en ontspanning mooi in evenwicht blijven.
Naast mijn dienstbetoon ben ik ook bezig met de voorbereidingen voor de Mohammed-cartoontentoonstelling die doorgaat op zaterdag 28 november in Ieper. De exacte locatie kan ik nog niet meedelen aangezien de aanvraag pas de komende week voor het Schepencollege komt en de beslissing van het College bepalend is voor de plaats van het gebeuren. Maar al moeten we er desnoods mee op de wekelijkse markt lopen: de cartoons komen naar Ieper wat anderen daar ook mogen van denken.
De voorbije jaren (toen ik nog afdelingsvoorzitter was) nam ik in deze periode van het jaar steeds een weekje verlof ter voorbereiding van het Sint-Maartensfeestje van de afdeling Ieper maar aangezien het verderzetten van deze geslaagde gezinsactiviteit nu aan mijn opvolger is, kan ik mijn energie nu in iets anders stoppen. De eerstkomende activiteiten die ik op touw zet zijn dus de Mohammed-cartoontentoonstelling en de jaarlijkse busuitstap in december. Je leest het: ik weet altijd wel wat gedaan maar uiteraard komen mijn gezin en familie op de eerste plaats.

Zo…nu je weer weet waarom ik de voorbije dagen niets van me liet horen via deze blog, kan ik afsluiten met jullie allen nog een fijne zondagavond te wensen!  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1589