Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Geslaagde voedselinzameling

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, October 19, 2015 10:13:34

Zaterdag 17 oktober was er de jaarlijkse voedselinzameling op de vertrouwde locatie. Dit jaar heb ik voor het eerst met twee ploegen kunnen werken waardoor de medewerkers “slechts” een viertal uurtjes van hun schaarse vrije ten dienste konden stellen voor het goede doel. Ik heb ontzettend veel respect voor allen die mij belangeloos zijn komen helpen zaterdag en ben hen uiteraard heel dankbaar want zonder hun steun zou ik nu niet kunnen neerschrijven dat deze 7de editie alweer geslaagd is. Ik ben ook de zaakvoerders van het warenhuis dankbaar omdat wij, mits het maken van enkele afspraken, deze apolitieke actie opnieuw bij hen konden laten doorgaan. Ter verduidelijking: deze actie is én blijft een persoonlijke engagement en heeft NIETS met mijn partij te maken ook al beweren kwatongen het tegendeel.

Er stonden 2 vrijwilligers aan de ingang met een foldertje met wat uitleg over de inzameling en aan de uitgang stonden er 2 om de donaties in ontvangst te nemen. Ikzelf was present om de klanten wat bijkomende uitleg te geven, hun vragen te beantwoorden maar ook om de vele steun- en sympathiebetuigingen te ontvangen, om te luisteren naar hun eigen verhaal/probleem, enz. Resultaat van die talrijke gesprekken is dat enkele mensen zich spontaan hebben aangeboden om hun steentje bij te dragen bij mijn sociale engagementen (voedsel-, kledij- en speelgoedinzameling) en bereid zijn in de toekomst met me mee te werken. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik het petje van lokale politica niet draag wanneer ik me inzet voor deze goede doelen want dat ik niet door enkelingen verweten wil worden dat ik het goede doel misbruik om mijn politieke doel te bereiken. Want ja…het verleden heeft al bewezen dat er zulke pipo’s met bekrompen redeneringen rondlopen in Ieper.

Het eerste uur van de inzameling vond ik verschrikkelijk want het kwam maar moeilijk op gang en ik vreesde voor het ergste. Maar eens er een tiental artikelen in de kar lagen, kwamen we in een stroomversnelling terecht. Het liep zo vlot dat we al snel een bijkomende kar moesten zetten want het was aanschuiven aan de uitgang van de winkel om de schenkingen in de kar te kunnen leggen. Ondertussen begon ik met het sorteren van de voedingsmiddelen in dozen zodat het thuis dan gemakkelijker is om pakketten te maken. Algauw had ik volle dozen met soepen, groenten, melk, suiker enz waardoor we de volle dozen moesten stapelen naast de karren om vervolgens in de wagen te plaatsen.

De actie liep van 9 tot 17u en toen we om 18u met een overvolle wagen van een medewerker bij mij aankwamen was ik doodgelukkig en kon ik met een voldaan gevoel tegen mijn man zeggen dat mijn ploegje het weer voor elkaar heeft gekregen. Nadat we met zijn allen de wagen hadden leeggemaakt, konden we klinken op onze vriendschap en het succes, Als dat geen mooie afsluiter is van een leuke dag!

En ondertussen lijkt onze inkomgang en keuken weer op een opslagmagazijn en je moet er wroeten en wringen om erdoor te kunnen. Maar vandaag worden de pakketten gemaakt en zal alles wat compacter gestapeld kunnen worden om dan vervolgens thuis gebracht te worden of te worden afgehaald. Er is dus nog wat werk aan de winkel…

Ik wil langs deze weg nogmaals alle klanten bedanken die hebben meegeholpen aan het welslagen van de deze 7de editie want dankzij hun bijdrage kan ik de komende week enkele Ieperse gezinnen gelukkig maken.

  • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1588