Nancy Six

Nancy Six

zegt wat ze denkt, tot spijt van wie 't benijdt!

Vragen, opmerkingen, laat me iets weten!

Laat uw leeuwenvlag wapperen op 11 juli!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, July 07, 2018 16:50:00


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1771

Archeologische Site De Meersen

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, June 10, 2018 08:42:45
Op woensdag 30 mei kon ik samen met de andere leden van de GECORO (Gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening) en de Cultuurraad de site De Meersen bezoeken. Dat is de site van de voormalige bibliotheek, CC De Meersen, RVA, enz. Daar vinden momenteel archeologische opgravingen plaats. Al honderden skeletten werden opgegraven. Maar ook de fundering van de oorspronkelijke Sint-Niklaaskerk werden ontdekt. Rond die kerk ontwikkelde zich destijds de eerste Ieperse wijk: de Sint-Niklaasparochie langs de oevers van de Ieperlee.
Als geboren en getogen Ieperling ben ik blij dat ik dit alles heb kunnen aanschouwen.

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1768

Kattenstoet: Hoogdag voor Ieper

Vrije tijdPosted by Nancy Six Thu, May 17, 2018 09:17:10

Als geboren en getogen Ieperling, keek ik al een tijdje uit naar de driejaarlijkse Kattenstoet. De dagen en weken voorafgaande aan de stoet was de Kattenstoetkoorts bij de Ieperlingen duidelijk aan het stijgen: niet alleen in de winkelstraten werden etalages versierd, ook in de andere straten doken de katten op zoals bijvoorbeeld in de Boezingepoortstraat. Ook wapperden her en der Kattenstoetvlaggen wat aangaf dat het een speciale dag zou worden voor Ieper.

Voor de middag was het nog een miezerig weertje met wat motregen en grijze, dreigende wolken. Maar na de middag waren de weergoden ons goedgezind en bleef het droog. Zouden de gebeden van de nonnen uit het slotklooster dan toch geholpen hebben in ruil voor de geschonken waspoeder van het Stadsbestuur? De tijd dat men eieren kan geven is blijkbaar voorbij. Uiteraard laat het me als ongelovige koud of het nu door die gebeden komt of puur toeval is, zolang het doel (droog weer) bereikt kon worden…

Het eigenlijke gebeuren werd ingezet met een reclamestoet. Een mooie gelegenheid voor de zelfstandigen om hun zaak in de kijker te plaatsen maar persoonlijk vind ik dat die reclamestoet wat korter mocht zijn. Of toch op zijn minst wat meer aaneensluitend en met meer enthousiasme. Bovendien waren sommige deelnemers wel heel zuinig want zij deden niet eens de moeite om ook maar één snoepje of gadget te gooien. Maar soit, we waren niet present voor die reclamestoet maar wel voor de Kattenstoet…

Ook al was er duidelijk een vernieuwing zichtbaar in de stoet, toch bleven sommige delen exact hetzelfde als in ’t verleden. En de mix van oud en (ver)nieuw(d) zorgde ervoor dat het een mooie stoet geworden is. Het is hartverwarmend vast te stellen dat met deze Kattenstoet onze folklore in ere gehouden kan worden.

Na afloop van de stoet trok ik met de andere genodigden naar het Museumcafé waar er nagepraat kon worden en waar geklonken werd op de geslaagde stoet.

En om de geslaagde Kattenstoet af te sluiten, ben ik nog met vrienden iets gaan eten om vervolgens met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.

Ik wens langs deze weg iedereen te bedanken die heeft meegewerkt om van deze 45ste editie de succesvolste editie te maken.

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1767

Tuindagen Beervelde (voorjaar 2018)

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, May 16, 2018 15:40:09

Na enkele edities niet bijgewoond te hebben, tekende ik vorig weekend nog eens present op één van de 3 Tuindagen in het Park van Beervelde. Deze tuinbeurs biedt de bezoekers een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin, ambachten, kinderanimatie, workshops, enz. Er is dus heus wel voor iedereen iets.
Ik kon wel wat afleiding en ontspanning gebruiken na 2 hectische weken.

De zon was rijkelijk aanwezig wat het nog extra aangenamer maakte.

Aangezien ik graag in ons tuintje vertoef en kan genieten van het tuinieren, bloeide mijn hartje dus helemaal open in Beervelde.

Ik kijk alvast uit naar de najaarseditie!
 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1766

Afscheid van Popcenter Kortrijk

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, May 16, 2018 14:02:28

Zaterdag 28 april zijn mijn echtgenoot en ik voor de laatste keer naar Popcenter Kortrijk geweest. Het besef dat dit ons laatste bezoek aan de metal en hard-rock-speciaalzaak was, voelde raar aan en deed toch ook wel wat pijn. Ruim 30jaar geleden leerden wij de sympathieke uitbaters, Jacques (Jack) en Bernadette (Detje) kennen en in de loop der jaren is er toch wel een vriendschapsband ontstaan. In het gezelschap van vele trouwe klanten waren we getuige van hun laatste uren in Popcenter en toen de deur definitief werd dichtgetrokken ontstond voor de winkel een spontaan applaus uit sympathie en dankbaarheid. De verbondenheid die daar voelbaar was, was oprecht en uniek. Met zijn allen hadden we dezelfde gevoelens, ongeacht man of vrouw, ongeacht de politieke overtuiging, enz. Het beste bewijs daarvan is onderstaande foto van mezelf (Vlaams Belanger) met de liberale burgemeester.

Aangezien er in de ruime omgeving geen dergelijke speciaalzaken zijn, zijn we dus genoodzaakt om voortaan onze CD’s enz via het internet aan te kopen. De aankopen worden dus koel en onpersoonlijk…

Met de sluiting van Popcenter Kortrijk werd na 46jaar een hoofdstuk afgesloten in de geschiedenis van de lokale economie. Want welke zaak kan 46jaar lang het hoofd boven water houden?!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1765

Van zwembad tot bos...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, March 21, 2018 14:33:48

Het is alweer enkele dagen geleden dat ik me nog liet horen via mijn blog dus moest ik mezelf verplichten om daar vandaag verandering in te brengen.

De dagen en weken vliegen zo snel voorbij dat ik mijn agenda er eventjes bij moet nemen om te kijken wanneer ik wat gedaan heb de voorbije dagen. Ik overloop in ’t kort eens de buitengewone zaken: op maandag 12 maart ben ik samen met één van de afdelingsbestuursleden naar de denkavond geweest ivm het voormalig openluchtzwembad. Een uitgebreide toelichting hierover kan je lezen via volgende link naar de webstek van Stad Ieper: https://www.ieper.be/bijna-100-mensen-op-denkavond-openluchtzwembad.

Vrijdag 16 maart nam ik deel aan het debat van ABS Ieper. Wetende dat ik de dossiers en zaken ivm de landbouwsector niet van dichtbij opvolg en geen directe band heb met het landbouwleven, was het voor mij een hele opgave om er onze partijstandpunten te verdedigen. Maar als enige vrouw in het panel heb ik toch mijn mannetje kunnen staan. De uitnodiging voor dit debat is voor mij de aanzet geweest om toch iets meer de landbouw op te volgen ook al kunnen wij lokaal maar weinig inbrengen ten voordele van de landbouwers. Regelgevingen, afspraken, enz worden allemaal op hogere niveaus beslist wat niet belet dat wij als lokaal bestuur toch wat meer moeten durven opkomen voor de landbouwers. Wij moeten met zijn allen eens gaan beseffen dat we zonder de landbouwers niet kunnen overleven. Onze lokale landbouwers verdienen meer dan ooit respect!

Zaterdag nam onze afdeling deel aan de zwerfvuil-opruimactie. Met 12 hebben we 25 zakken zwerfvuil opgeraapt langs de Oostkaai en een stuk van de Westkaai. Onze “buit” bestond voornamelijk uit blikken maar ook stukken hout, een staande lamp, een gps, bankkaart, porno dvd’s, enz. Het is onbegrijpelijk hoe slordig sommige mensen zijn…Ook al heeft onze fractie in de gemeenteraad zich onthouden bij de stemming om toe te treden tot de statiegeldalliantie, wij hopen dat er iets gedaan zal worden om de vervuilers te doen inzien dat het zo niet verder kan. Wij zijn vragende partij voor meer controles, meer gebruik van verplaatsbare camera’s en vooral van hogere boetes. Enkel een harde en kordate aanpak zal hen kunnen afschrikken.

Tussen bovenvermelde activiteiten door heb ik nog tal van vergaderingen gehad naast het gewone politieke werk. En bij wijze van ontspanning ben ik zondagnamiddag eens met mijn echtgenoot gaan wandelen in de bossen van de Palingbeek. Het was wel frisjes maar we waren goed ingeduffeld en de wandeling heeft ons goed gedaan. Een beetje beweging kan nooit geen kwaad.

Zo, nu weet je weer waar ik zo allemaal mee bezig ben geweest en je zal wel kunnen besluiten dat ik niet met mijn vingers heb zitten draaien uit verveling. Goh…wanneer heb ik me feitelijk nog eens verveeld? Ik zou het niet weten… • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1761

Fair-trade seksfeestjes van Roland en Co…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, February 12, 2018 16:37:07

Je acht het niet voor mogelijk maar zelfverklaarde wereldverbeteraars laten hun seksuele driften zegevieren in landen waar ze “zich inzetten voor het goede doel”.

Een veel voorkomende naam in heel het verhaal is die van een zekere Roland Van Hauwermeiren uit het Westvlaamse Poperinge. Vandaar dat dit mijn bijzondere aandacht trekt want Poperinge ligt tenslotte maar op een boogscheut van mijn thuisstad Ieper. Een paar dagen geleden verschenen artikels, waarin deze Belg in opspraak kwam, ivm medewerkers van Oxfam die meer dan 10 jaar geleden prostituees betaald zouden hebben voor feestjes in Haïti. In 2011 stapte deze Belg op nadat hij toegegeven had dat prostituees in zijn villa waren langsgeweest. De Belg werkte in Haïti als landelijk directeur van Oxfam Haïti. (Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180211_03350361 en https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/belgische-oxfam-directeur-feestte-met-prostituees/ar-BBJ1f8t?li=BBqiQ9V&ocid=mailsignout)

Ik vraag me eigenlijk af welke CV je moet kunnen voorleggen om dergelijke functie op te nemen. Of…zou Roland misschien één of ander achterpoortje genomen hebben?

Enkele dagen later dook een soortgelijk verhaal op van in Tjaad waar Roland Van Hauwermeiren de Oxfam-operaties leidde.

Maar “de nobele” Roland V.H. heeft niet enkel voor Oxfam gewerkt. In artikels uit de buitenlandse pers blijkt dat Roland V.H. nadien nog aan de slag geweest is bij “Action against Hunger”, een Franse organisatie. Van 2014-2016 zou hij voor Action against Hunger aan de “slag” geweest zijn in Bangladesh….

Volgens het bericht in de Sun zou hij daar zelfs aan de slag geraakt zijn via een “aanbevelingsbrief” van Oxfam…! Wat moet ik als brave burger daar nu van denken? Toch onbegrijpelijk dat iermand die zijn fouten heeft toegegeven uiteindelijk dan nog een aanbevelingsbrief meekrijgt zodat hij zich opnieuw kan inzetten voor “het goede doel”. Ik vraag mij af of daar nog een riante ontslagpremie zou bijgeweest zijn.

Ik vind het een beetje vreemd dat ik hiervan tot nog toe niets vernomen heb in de Vlaamse pers. Blijkbaar is men daar in het buitenland meer mee begaan…. Nochtans niet echt goed voor de reputatie van ons land…Ter informatie geef ik graag de link naar de bewuste krantenartikels door: https://www.nytimes.com/2018/02/09/world/americas/oxfam-haiti-sexual-misconduct.html en https://www.thesun.co.uk/news/5544424/oxfam-boss-who-bedded-hookers-got-new-job-using-reference-from-charity/.

Wanneer zal er eens iemand zijn/haar handen in het vuur steken om dat stinkend potje te openen? Zou het niet eens tijd worden dat “men” eens dieper gaat graven in de loopbaan van Roland Van Hauwermeiren? Hoe is hij bij die NGO’s terechtgekomen? Welke functie oefende hij daarvoor uit? Hoelang zijn deze wandaden al aan de gang van de nu 68jarige want een oude vos verliest zijn streken niet. Of…durft men niet in het potje te roeren uit schrik dat anders weleens de reputatie van de een of andere in ’t gedrang zou komen?

Denk voortaan maar eens twee keer na vooraleer je nog een financiële schenking doet aan Oxfam of naar de wereldwinkel gaat. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1756

Gelukkig nieuwjaar!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, January 01, 2018 14:47:28


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1751

Ik wens u...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, December 20, 2017 10:16:21


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1748

De eigendunk van Rudi Vranckx...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, October 04, 2017 13:55:16
Een van de hoofdpunten in het nieuws van maandag 2 oktober 2017 was het feit dat Rudi Vranckx met zijn ingezamelde muziekinstrumenten in Mosul is geraakt.
Brahim is die daar samen met hem gaan afleveren.
Maar kijk eens op de foto wat daar achteraan op de muur hangt...
Van eigendunk gesproken!
En wat zit er meer achter dit verhaal ???

Ik vraag me af of die mensen in Mosul nu echt zaten te wachten op euh...muziekinstrumenten?! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1729

9de VOEDSELINZAMELING VAN VLAAMS BELANG IEPER

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, September 26, 2017 07:13:21


Ook dit najaar springt Vlaams Belang Ieper in de bres voor zij die het, al dan niet tijdelijk, wat moeilijker hebben.
Voor het 9de jaar op rij willen wij in het kader van de werelddag tegen armoede (17 oktober) een inspanning doen voor ons EIGEN VOLK. Voor het tweede jaar op rij doen we dit via het inzamelen van financiële giften klein of groot. Met het ingezamelde geld worden dan voedingsmiddelen aangekocht. Vervolgens stellen we een pakketje samen en schenken het aan ONZE mensen die een extraatje kunnen gebruiken. Bedenk dat IEDEREEN weleens een tegenslag kan hebben. Daarom een warme oproep: steun deze actie voor ons eigen volk. Eigen volk eerst!
Meer info en doneren kan via https://www.vlaamsbelangieper.tk/steun.html
BEDANKT!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1727

Bloemenronde na de IJzerwake

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, August 30, 2017 15:22:13

Naar jaarlijkse gewoonte werden maandag de bloemen en kransen afkomstig van de bloemenhulde tijdens de IJzerwake door mama en ik bij de heldenhuldezerkjes in de Westhoek gelegd. We hadden echter bloemen tekort om er overal te leggen en dus moesten we wat schipperen.

We vertrokken rond 8u met de rondrit en het werd al snel voelbaar dat we een warme dag tegemoet gingen. Met volgeladen wagen en blazende airco baanden we ons een weg naar de verschillende begraafplaatsen waaronder Jonkershove, Zonnebeke, Ieper, Vlamertinge, Stavele, Lo, Beveren aan de IJzer, Oostvleteren, Hoogstade, Oeren, Watou en Alveringem.We kwamen op plaatsen terecht waar ik vaak maar 1 keer per jaar passeer. Maar geef toe, de landelijke wegen hebben ook hun bijzonderheden zoals hier met de verplaatsing van een boer met paard en kar...

De zerkjes zelf lagen er meestal proper bij maar de beplantingen errond zouden toch eens ferm gesnoeid mogen worden. Feitelijk zouden wij voor het neerleggen van de bloemen, eerst eens de snoeischaar en hark moeten bovenhalen.

In Stavele kwamen we tot de vaststelling dat het zerk van Maurice Deloz verdwenen is. In de plaats daarvan stond een paal met naam en afbeelding van het zerk. Ondertussen heb ik de burgemeester van Alveringem om verduidelijking gevraagd want ik wil toch weleens weten of en wanneer er een nieuw heldenhuldezerkje komt.

Dit jaar hebben we onze Cyriel Verschaeve eens extra in de bloemetjes gezet na de commotie van de voorbije dagen. Daarmee maken wij duidelijk dat wij hem blijven eren en ons niet laten manipuleren door de politiek-correcte massa.

Een uitgebreid verslag van de bloemenronde zal te lezen zijn in het tijdschrift van IJzerwake. Ook u kan een gratis proefnummer aanvragen via volgende link: http://www.ijzerwake.org/index.php/algemeen/ijzerwake-magazine • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1720

Muziek verzacht de zeden…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, August 15, 2017 16:14:05

Vrijdag was ik present op het Ieperfest Hardcorefestival (http://www.ieperfest.com) die aan de 25ste editie toe was. Alhoewel er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag een ferme wolkbreuk had plaatsgevonden, waardoor het terrein tot een modderpoel herschapen werd, was er de vrijdag daarvan niet veel meer te merken. Dit dankzij de organisator die een gespecialiseerde firma liet komen om het terrein leeg te zuigen en daarna stro gooide om de weide droog te houden. Ieperfest is niet alleen één van de grootste festivals in Europa in dit genre, het is ook gekend om zijn aandacht voor duurzaamheid en ecologie. Naar jaarlijkse gewoonte was er ook een tent voorzien waar enkele NGO’s een stand hadden om de bezoekers te informeren en om er tal van verkoopspulletjes aan te bieden: zelfklevers, vlaggen, truitjes, enz... Een tendenswijziging is het feit de klevers tegen het toenmalige Vlaams Blok en het huidige Vlaams Belang vervangen werden door klevers tegen de N-VA. Als hardliner dacht ik bij mezelf: “oeioei…we zijn dus te braaf geworden hé”. Tijdens mijn bezoek aan die tent kon ik alleen maar vaststellen dat er meer standhouders dan bezoekers aanwezig waren. En tussen de standhouders merkte ik toch meteen de “vertrouwde gezichten” op. Tjah, dat heb je met dergelijke groepjes bestaande uit 10 man en een paardenkop…
Als bezoeker én buurtbewoner wil ik langs deze weg de inrichters bedanken voor de puike organisatie en hen feliciteren voor deze alweer geslaagde editie.

Zondag trok ik dan naar Kortrijk voor het Alcatraz Hard Rock en Metalfestival. Daar was het dus enkel om de muziek te doen en was er dus geen ruimte voor NGO- en Antifa- standen. Voor de tiende editie werd er een extra dag en een extra podium toegevoegd aan Alcatraz. Dat resulteerde in een bezoekersaantal van 25.000 mensen. Dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar. Voor de organisatoren zullen die extra inkomsten goed van pas komen als je weet welke headliners er geprogrammeerd waren. Voor mij hoeft Alcatraz (http://www.alcatraz.be/nl) niet nog groter of commerciëler te worden. Geef mij maar de gezelligheid van een kleinschalig festival. Alcatraz is ook telkens een weerzien van bekenden en vrienden wat al de helft van het welslagen is voor mij. Maar sowieso is ook deze editie weer heel geslaagd en ik heb er alvast met volle teugen van genoten. Op naar de 11de editie!

En in het kader van de diversiteit ga ik vanavond naar...De Muzikale dinsdag (http://www.ri4vos.be/nl/pages/dag-4/) …Zeg nu nog dat ik niet opensta voor diversiteit!smiley • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1718

Genietend van het lang en zonnig weekend!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, May 27, 2017 18:15:27

Ik had aanvankelijk nog getwijfeld om er een weekendje op uit te trekken tijdens dit lang weekend en ik ben best wel blij dat ik uiteindelijk niets geboekt heb. Met zo'n warm weer ben ik het liefst van al in onze tuin waar ik ongestoord en rustig in de zon kan zitten/liggen en ter afwisseling mij kan verplaatsen naar een schaduwplekje en met beperkte verplaatsingen van en naar de koelkast om heel regelmatig een fris drankje uit te halen. Uren in de file staan om me dan uiteindelijk te laten omringen door de vele dagjestoeristen, is niet mijn ding want ik erger me sowieso al genoeg aan de mentaliteit van "de massa".

Met zo'n temperaturen ben ik geneigd om mij van niets en niemand iets aan te trekken: laat de boel maar draaien, ik maak er me (voor heel eventjes) niet echt druk om. Enfin, dat probeer ik toch want als ik in de media de talrijke berichten hoor en lees over de ramadan, dan krijg ik als het ware een spontane braakneiging en erger ik me toch...Het kan mij feitelijk geen cent schelen dat de moslims aan hun ramadan begonnen zijn, dat ze het extra zwaar zullen hebben bij deze hoge temperatuur, enz...Ik heb geen greintje respect heb voor hun geloof want respect moet je nu eenmaal verdienen en met de ervaringen en vaststellingen die ik al heb gedaan, kan ik absoluut geen respect ervoor opbrengen. En de meelezende Multikulti's moeten niet afkomen met het argument dat ik niet mag veralgemenen want als puntje bij paaltje komt trekken alle moslims aan één zeel!

Waar ik me ook aan erger zijn de berichten over de door "jongeren" veroorzaakte handtastelijkheden in de provinciale domeinen. Noem verdorie een kat een kat en stop met het gebruik van het algemene woord "jongeren" maar wees zo eerlijk om ze te specifiëren als zijnde allochtonen, autochtonen, asielzoekers, Turken, Marokkanen, enz....maar jah...die objectiviteit zou het multiculturele imago weleens een deukje kunnen geven. Moeders, zorg ervoor dat jullie dochters zich kunnen verweren tegen dergelijke loshandige, geile sujetten!

Het mooie weer is alvast ook een meevaller voor de organisatoren van uiteenlopende evenementen en uitgerekend met het lang weekend is er voor elk wat wils iets te beleven. In Ieper gaat de jaarlijkse wandeltocht (100km van Ieper) door en niettegenstaande er vooraf precies wat minder promotie daarvoor te zien was in het straatbeeld, ben ik al heel wat wandelaars tegen gekomen. Nu alleen maar hopen dat het stralende weer geen aanleiding zal zijn om de lege blikjes en flesjes onderweg te dumpen maar ik ga ervan uit dat het merendeel van de wandelaars toch wel respect voor de natuur hebben.

Maar de aanhoudende warme dagen brengt ook met zich mee dat we onze eetgewoonten wat aanpassen: de warme gerechten worden, hier althans, vervangen door bbq en koude schotels. Wat is het toch gezellig om buiten te kunnen eten.

O ja, de mensen die mij telefonisch willen bereiken dezer dagen, zijn eraan voor de moeite want ik ben in vakantiemodus en slechts voor enkele mensen bereikbaar.

Vooraleer ik me terug in de ligzetel nestel, zal ik de koelkast alvast nog eens bijvullen...

Geniet van de zomerse temperatuur...Carpe Diem! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1705

Fijne Moederdag!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, May 14, 2017 16:00:17
Ik wens alle mama's een heel fijne Moederdag maar uiteraard in het bijzonder mijn eigen mama die altijd voor me klaarstaat!

En aan de hypocrieten die om allerlei redenen Moederdag (en eventueel Vaderdag) willen afschaffen: HANDEN AF van onze hoogdagen!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1703

Een gevarieerd Paasweekend

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, April 17, 2017 16:15:56

Als afsluiter van de paasvakantie sta ik erop om vlug nog een berichtje te posten want vanaf morgen zal ik genoodzaakt zijn om mijn agenda te volgen en door alle daar bijhorende verplichtingen zou het weleens kunnen gebeuren dat ik geen tijd vind om een teken van leven te geven via deze blog.
Ik heb de voorbije dagen genoten van de rustige dagen en aangezien de weergoden zich van hun beste kant hebben laten zien, voelde ik me in volledige vakantiestemming. In dit bericht zal ik me beperken tot een korte terugblik op het voorbije paasweekend.
Zoals vooraf ruimschoots aangekondigd werd in de krant, ging zaterdag de manifestatie door van Anonymous Belgium. “Anonymous Belgium”….hahaha…het klinkt alsof het een mega-organisatie betreft. De lokale organisator hoopte op een 100tal deelnemers maar het werden er uiteindelijk maar een 25-30 tal. De kleurrijke, kleine bende wereldverbeteraars deed me denken aan één of andere carnavalsgroep. Bij deze wens ik me te verontschuldigen tegenover de carnavalisten voor de vergelijking. Een verkeerschaos heeft het in elk geval niet teweeggebracht net zoals de doorsnee aanschouwer niet echt een boodschap zal gehad hebben aan deze manifestatie maar ach…voor de lokale deelnemers zal het eens iets anders geweest zijn dan stickers te plakken, pamfletten uit te delen of tegenstrevers de huid vol schelden op de sociale media.

En jah… de verkiezingen in Turkije heeft ook bij ons in Vlaanderen heel wat teweeg gebracht. Grote verontwaardiging bij de Gutmenschen nu gebleken is dat ruim 70% van de Turken hier voor Erdogan gekozen hebben. Meteen de aanzet om de dubbele nationaliteit ter sprake te brengen. Hoe hypocriet kan je als politieker zijn om nu plots een standpunt in te nemen die decennia eerder al werd gemaakt door het Vlaams Blok maar regelrecht werd bestempeld als “racistisch”? Het voorstel van de tjeef Hendrik Bogaert is heel gelijklopend met punt 31 uit het 70 puntenplan van het Vlaams Blok. Laat me toe eventjes te citeren uit het befaamde 70 puntenplan: “"Punt 31. DE DUBBELE NATIONALITEIT ONMOGELIJK MAKEN:
Wie zich wil laten naturaliseren overeenkomstig de in punt 27 gestelde voorwaarden, moet bij de nationaliteitsverwerving verzaken aan zijn vorige nationaliteit. Het is volstrekt onaanvaardbaar dat sommige personen (bijvoorbeeld Marokkanen) beschikken over twee nationaliteiten. In de Duitse,
Deense en Israëlische nationaliteitswetgevingen is zulke verzakingsplicht reeds opgenomen. De nodige bilaterale verdragen moeten gesloten worden met de landen waaruit de meeste naturalisatieaanvragers komen, wanneer hun eigen recht een verzaking niet toestaat". Ola…zal straffe Hendrik nu ook verketterd worden zoals de Vlaams Blokkers?

Afwachtend kijk ik uit of de regerende politici politieke moed genoeg hebben om daadwerkelijk de dubbele nationaliteit af te schaffen. Tussen woord en daad is een breed verschil en het verleden heeft me geleerd dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ze wordt opgediend…

Naar jaarlijkse traditie ging vandaag, Paasmaandag, de bloemenmarkt door. De temperaturen mochten gerust wat hoger liggen want de frisse wind was niet echt aangenaam. Maar echte liefhebbers laten ze daardoor niet afschrikken en tekenden net als ik present. En aangezien de aangekochte plantjes nu nog de grond in moeten, zal ik dit berichtje aflsuiten.

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1697

SPOEDACTIE tegen de commercialisering van de IJzertoren

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, March 28, 2017 13:36:09


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1694

Van de Gebroeders Van Raemdonck tot Marine Le Pen…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, March 28, 2017 13:04:47

Ik maak van mijn middagpauze gebruik om in de rapte nog eens een teken van leven te geven. Naast het gewone politieke werk ben ik de voorbije twee weken ook nog present geweest op tal van (uiteenlopende) activiteiten in mijn eigen stad. Om je er een idee van te geven welke activiteiten ik precies bedoel, som ik eventjes de belangrijkste op: de voordracht “Zingen in oorlogstijd”, de boekvoorstelling “Passie van Ieper”, “Greening” n.a.v. St Patricksday, de heropening van het Merghelynckmuseum, voordracht “De Mijnenslag” en de herdenking van de Gebroeders Van Raemdonck. Zondag verliet ik eventjes de kattenstad en was ik present in Rijsel voor de FN-meeting met Marine Le Pen. De meeting was wel het hoogtepunt van de voorbije dagen. Het enthousiasme en het chauvinisme van de Fransen is toch wel iets speciaal. De sfeer was er bovendien heel amicaal en we geraakten al snel aan de praat met enkele leden/sympathisanten van onze zusterpartij. Maar ik heb ook enkele van mijn partijgenoten ontmoet wat an sich een beetje hilarisch was: we treffen elkaar niet op één of andere VB-activiteit maar wel net over de grens. Van zodra Marine de zaal binnenkwam en richting podium stapte, veerden alle zittende recht om haar met een staande ovatie te verwelkomen. Haar eerste woorden waren praktisch onhoorbaar door het scanderen van de slogan “on va gagner…on va gagner….on va…on va...on va gagner”. De toon was gezet en met veel enthousiasme werd er geluisterd naar haar toespraak. Wellicht eigen aan het Franse temperament riep er nu en dan eens een enkeling een opmerking tijdens haar speech, wat ik hier bij ons op een VB-meeting nog nooit zo frequent heb gehoord. Wat mij nog het meest opviel, was het feit dat de jongeren in de meerderheid waren in de tot de nok gevulde zaal. Het enthousiasme van de Fransen was zo aanstekelijk dat ik me bijna een Française voelde. Ook ik scandeerde mee, ook ik veerde recht, ook ik zwaaide met de vlag van “notre Marine. Met een heel goed gevoel liet ik na afloop de streng beveiligde Zénith-zaal achter me en op de terugweg werd er nog heel wat nagepraat over de leuke namiddag en…er werden al plannen gesmeed voor de gemeenteraadsverkiezingscampagne van 2018 in Ieper. Yup…we zien het al helemaal zitten!

Gisteren is er gemeenteraadszitting geweest ter vervanging van de zitting van de eerste maandag van april. Dit wil dus zeggen dat ik nu tijd zat heb tot de volgende zitting om wat opzoekingswerk te doen voor een geplande interpellatie. Maar ik moet bekennen dat ik toch hoop eerst wat te kunnen genieten van de eerste zonnige lentedagen. Mijn groene vingers beginnen trouwens ook al te kriebelen om wat in de tuin te werken want nu alles weer in bloei begint te komen, is het tijd om de sporen van de voorbije herfst en winter op te ruimen (verdorde bladen, groene aanslag op potten en stenen, enz...).

Ondertussen tikt het klokje verder waardoor ik nu noodgedwongen dit korte berichtje zal afsluiten. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1693

Stadsplannetjes Stad Ieper

Vrije tijdPosted by Nancy Six Thu, March 09, 2017 15:52:17

Ter voorbereiding van een interpellatie wou ik het stadsplan raadplegen op de website van Toerisme Ieper maar stelde ik vast dat het nog een verouderde versie was. Een ontgoochelende vaststelling wetende dat de burgemeester mij vorig jaar, als antwoord op mijn bevraging over AED’s, had gezegd dat de locaties ervan zouden aangeduid worden op de nieuwe stadsplannetjes. (Wat is een AED?: https://www.hartstichting.nl/doe-mee/aed).

Er zat dus niets anders op dan eens polshoogte te gaan nemen bij de Dienst Toerisme. Daar lagen inderdaad de nieuwste plannetjes met de aanduiding van de locaties van de AED’s. In de binnenstad zijn er dit tot op vandaag 4.

Ik sprak de sympathieke bediende aan het loket aan over het feit dat op de website nog de oude versie stond en die zei dat ze onmiddellijk het nodige zou doen. En ja hoor, toen ik een kwartier later thuis kwam, stond het nieuwste stadsplan reeds online. Bedankt, Elke!smiley


Het digitale stadsplannetje is hier raadpleegbaar: http://www.toerismeieper.be/nl/stadsplan.html
 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1689

“Gaan nieuwjaren…”

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, January 17, 2017 14:58:41

Het kerstgerief is reeds naar de zolder verbannen en nu is het moment aangebroken om “te gaan nieuwjaren”. Ondertussen is de nieuwjaarsmaand al over de helft waardoor ik al heel wat persoonijke nieuwjaarswensen gegeven en gekregen heb, zoveel zelfs dat ik soms niet meer weet wie ik nu al gezien heb dit jaar en wie niet. Als al die wensen nu ook nog eens werkelijkheid mogen worden, dan zijn we met zijn allen goed gelukt. Maar ik ben positief, leef van dag op dag en we zien wel wat het nieuwe jaar met zich zal meebrengen. Het plezante aan de maand januari is het ingaan op de vele uitnodigingen om samen met familie, vrienden en kennissen te klinken op het nieuwe jaar. De vele nieuwjaarsrecepties zijn bovendien het ideale middel om bestaande contacten te versterken maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Ondertussen heb ik tot op vandaag al een zevental recepties achter de rug die ik in hoedanigheid van gemeenteraadslid heb bijgewoond. Nog enkele te gaan…

Maar het leven is meer dan klinken en feesten alleen (wat jammer…) en dus moet er ook nog wat gewerkt worden. Qua vergaderingen is het de voorbije weken relatief rustig geweest maar stilletjesaan begint alles weer op gang te komen. Uiteraard wil dat niet zeggen dat ik de voorbije weken met mijn duimen heb zitten draaien, integendeel. Ik heb van de rustige periode rond de jaarswisseling gebruikt gemaakt om heel wat schriftelijke vragen voor het Schepencollege in te dienen ter voorbereiding van komende interpellaties. Mijn dienstbetoon is gewoon doorgegaan en samen met de militanten hebben we enkele activiteiten gepland waarmee we weldra naar buiten zullen komen. We hebben besloten om vanaf 2017 (weer) wat meer naar buiten te komen. De tegenstrevers die hoopten dat het Vlaams Belang in een winterslaapje gevallen is, moet ik bij deze ontgoochelen. Laat ik de voorbije maanden omschrijven als “stilte voor de storm”…

En nu zal ik afsluiten want ik ga enkele mensen gaan bezoeken in verschillende rusthuizen. En wat doen we naar aloude traditie mee? Inderdaad….”lukken” (harde boterwafeltjes). • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1684

Gelukkig nieuwjaar!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, January 01, 2017 10:34:11
Ik wens u allen een gezond, veilig, gelukkig, plezant, ...nieuwjaar.
Laat ons de moed vinden om ons verder te verzetten tegen de islamisering van onze steden en om onze weg verder te zetten naar een vrij en onafhankelijk Vlaanderen!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1683

Fijne Kerstdagen!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, December 24, 2016 08:44:00


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1679

Van boeken tot Kerststallen...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, December 03, 2016 10:09:25

Op deze grijze zaterdagochtend neem ik eventjes de tijd om jullie een teken van leven te geven want het is ondertussen alweer enkele dagen geleden. Ik heb de voorbije dagen zoveel gehoord, gelezen en gezien waardoor ik alles eens op een rijtje wou zetten, de informatie moest als het ware gefilterd worden, het kaf moest van het koren gescheiden worden. En ondertussen zijn mijn conclusies getrokken, mijn standpunten heb ik ingenomen en nu rest mij enkel nog te vertrouwen op de toekomst die mij raad zal moeten geven. Voorlopig ga ik hier niet verder in detail over schrijven…

In de dagen volgend op mijn vorig blogbericht (mijn commentaar op “de Griekse tragedie”…) heb ik heel wat cultuur opgesnoven. Zo ben ik oa naar de laatste les “Oud Schrift lezen” geweest en ik heb de fototentoonstelling in Roeseare over de heldenhuldezerkjes (https://www.roeselare.be/agenda/e/expo-heldenhulde/c77c3cba-ab4b-45fc-b191-219b6bfaff73) bezocht.

Ik ben ook nog naar de voorstelling geweest van het boek “Van Tragedie tot Trekpleister (http://www.westhoek.be/jewaserbij/10109/provincie-stelt-boek-over-de-oude-vaart-provinciedomein-de-palingbeek-voor) in De Palingbeek.

Enkele dagen later stond alweer een boekvoorstelling op de agenda namelijk van het boek over de wapenborden die in de kerken van Groot-Ieper hangen. In dit boek worden 144 wapenborden besproken. Deze wapenborden hangen in zeven kerken van Ieper en haar deelgemeenten: in Ieper in de Sint-Maarten- en Sint-Niklaaskerk (54), de Sint-Pieterskerk (2) en de Sint-Jacobskerk (19), in Brielen in de Onze-Lieve-Vrouwkerk (9), in Elverdinge in de Sint-Petrus en Pauluskerk (25), in Vlamertinge in de Sint-Vedastuskerk (5), in Voormezele in de Onze-Lieve-Vrouwkerk en kasteel Elzenwalle (9) en in Zillebeke in de Sint-Catharinakerk (20). Ook het wapenbord dat in het Museum Godshuis Belle hangt, werd in het boek opgenomen.
Tachtig procent van de wapenborden zijn rouwborden of obiits. Een rouwbord of obiit werd in een kerk opgehangen bij de begrafenis van een belangrijke, meestal adellijke, persoon.
Na een korte uitleg over heraldiek, een woordje over de rouwborden en een algemene inleiding op de wapenborden in de kerken van Ieper wordt per kerk elk wapenbord in drie items besproken: opschriften ( wat leest men op het wapenbord), de wapenbeschrijving en de identificatie ( daarin wordt kort de levensloop en de familie van de titularis van het wapenbord belicht). Het geheel wordt met een index op de familienamen ontsloten.
265 blz., 154 foto's in kleur - A4. Prijs: € 35 (port: € 6).
Te bestellen bij de auteur: noel.boussemaere@skynet.be en door overschrijving op rekeningnummer BE17 7383 2934 4021 van FV regio Ieper-Diksmuide.

Gisterenavond ben ik naar de filmpremière geweest van “Ieper in bewegend beeld, een filmarchief van 1910 tot 2016”. Deze documentaire toont aan hoe bruisend de Kattestad is, hoe veerkrachtig de Ieperling is om na elke tengeslag er weer bovenop te komen, kortom deze film is een uitstekend geschenk om onze stad te promoten. En voor wie er nog zou aan twijfelen: een Ieperse kat laat haar door niemand muilkorven (…).

Vandaag of morgen bezoek ik de Kerststallen-expo in de kerk van Voormezele. Ik ga niet omdat ik enige band heb met de kerk als instituut maar wel uit respect voor de bezieler van de expo. Ik respecteer namelijk de mening van iedereen, ook al is het de mijne niet. Nu maar hopen dat een of ander extreemlinks journalistje niet gaat denken dat ik mij ga bekeren tot vroom katholieksmiley
Meer info over de Kerststallenexpo: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161202_02605992

Nu rond ik dit berichtje af en wens jullie allen een heel fijn weekend. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1674

Allerheiligen…om stil van te worden...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, November 01, 2016 08:00:15

De herfst, de donkere dagen…ik houd er sowieso niet van en ze wakkeren eigenlijk een beetje weemoed bij me aan. En uitgerekend dan is het ook nog eens Allerheiligen, de dag waarop we extra aan onze overledenen denken. Persoonlijk ga ik regelmatig eens naar een kerkhof en het is telkens een pijnlijke vaststelling om de vele verwaarloosde, vergeten zerken te zien. Sommigen van die zerken krijgen in de aanloop naar Allerheiligen een ferme poetsbeurt, andere blijven verweesd achter. De voorbije dagen brachten al heel wat potten chrysanten kleur op de rustplaatsen en vandaag zal het kleurenpallet een streling zijn voor de verdrietige ogen. Heel eventjes zal het kerkhof “mooi” zijn…Helaas troosten die vele bloemen niet, ze huilen als het ware stilletjes met ons mee.

Het bezoek aan een kerkhof is voor mij steeds weer een confrontatie met de vergankelijkheid van het leven. En ook al is het verdriet omwille van de overledene nog zo groot: we moeten verder, hoe moeilijk het ook soms is. Het leven kan hard zijn, onrechtvaardig. Maar gelukkig sta je als mens nooit alleen. Dit alles is voor mij de aanzet om mijn dierbaren te koesteren en te genieten van hun liefde en vriendschap.

Veel sterkte aan allen die vandaag hun overledenen extra gedenken…

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1669

Allerlaatste oproep voor sponsoring voedselpakketten

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, October 23, 2016 08:06:55

Vanavond, 23 oktober, maak ik de som van de verkregen giften voor de aankoop van de voedselpakketten. Na een moeizame start kwam er uiteindelijk een positieve wending. Maar de laatste dagen zijn er geen giften meer bijgekomen waardoor ik toch lichtjes begin te panikeren. Met dit bericht hoop ik daarom op de valreep enkele mensen warm te kunnen maken om alsnog hun steentje bij te dragen. Dit kan heel eenvoudig via de speciaal aangemaakte website: https://www.dwarsligger.tk . Daar kan je een knop vinden om op een eenvoudige manier iets over te schrijven via PayPal (een beveiligde manier om centen over te schrijven). Elke Euro helpt, elke Euro maakt het verschil…
Dank bij voorbaat! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1666

Er zijn zo van die dagen….

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, October 18, 2016 13:03:30

We kennen ze wellicht allemaal: die dagen waarvan we hopen dat ze snel voorbij zijn. Wel, vandaag heb ik zo’n dag want het is een opeenstapeling van negatieve ervaringen/vaststellingen en weinig hoopgevende nieuwsberichten. Maar ach, erover zitten jammeren en piekeren heeft ook geen zin en dus kan ik alleen maar hopen dat de tijd raad zal brengen. Nog een geluk dat ik kan terugblikken op enkele leuke belevenissen van de voorbije dagen en dat ik bovendien alweer kan uitkijken naar een weerzien van enkele vrienden. Dat alles motiveert me om alles wat te relativeren…zucht…
De voorbije dagen was ik een beetje ziek (verkoudheid, keelontsteking) waardoor ik niet teveel ben buitengekomen en enkel het hoogstnodige heb gedaan. Gelukkig ben ik ondertussen stukken beter en kan ik “de achterstand” gaan bijwerken.

Sinds kort worden er ook in Vlaanderen “killerclowns” gesignaleerd. Niet in de Wetstraat in Brussel, daar zitten andere clowns (…), maar wel in Gent, As en Genk. Jeetje, dat het fenomeen van die idioten die het leuk vinden om mensen de daver op het lijf te jagen voor de lol ook naar hier is overgewaaid, is alweer een zoveelste bewijs hoe ziek onze samenleving wel is.

Ik was zondagnamiddag eens tot in het stadscentrum van Ieper geweest en je kon er als het ware op de koppen lopen. Het najaarszonnetje lokte duidelijk veel mensen naar buiten en de terrassen op de Grote Markt zaten propvol. Er heerste bovendien een gezellige sfeer. Het reuzerad ter hoogte van de Lakenhallen is niet alleen een aandachtstrekker, het was er ook aanschuiven om een ritje te kunnen maken in het rad. Het initiatief om gedurende enkele weken het centrum in een Halloweensfeer te steken, blijkt een schot in de roos te zijn. Ik wil langs deze weg de initiatiefnemers daarvoor een dikke pluim geven. En voor zij die eigenlijk niet weten waar het commercieel gedoe rond Halloween vandaan komt, wil ik graag doorverwijzen naar het volgende artikel: http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/oorsprong-van-halloween/

Terwijl ik dit berichtje zit te schrijven, is het buiten ferm aan het regenen waardoor ik nu helemaal mijn goed humeur dreig te verliezen. Pfff…de haren zouden ervan gaan rijzen en het komt dus goed uit dat ik zo dadelijk naar de afspraak met de kapster kan gaan…Misschien dat ik daarna wat beter gezind zal zijn. Hoop doet leven…smiley

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1665

Geldinzameling voor de voedselinzameling: de laatste rechte lijn naar de eindstreep!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, October 15, 2016 12:50:37

Gelet op het feit dat ik dit jaar niet meer op de vertrouwde plaats mag staan om bewaarbare voedingswaren in te zamelen, moest ik wel met een alternatief op te proppen komen want me zomaar neerleggen bij de situatie ligt niet in mijn aard. Sedert enkele weken loopt een geldinzameling waarmee na afloop dan zelf voedingswaren aangekocht zullen worden. Aanvankelijk had ik schrik dat deze nieuwe formule niet zou aanslaan maar ik ben aangenaam verrast van de respons die ik tot op heden heb gekregen. Tal van giften werden reeds gedaan via de daarvoor speciaal aangemaakte website https://www.dwarsligger.tk . met dank aan FraWeb (https://www.fraweb.tk/indexnl.html) . Via PayPal (een beveiligde manier om centen over te schrijven) kan een bedrag worden overgemaakt als sponsoring voor de jaarlijkse voedselinzameling.

Ik benadruk dat de pakketten geschonken worden naar mensen die tijdelijk in de problemen zitten door één of andere tegenslag. Allemaal mensen die ik via mijn dienstbetoon als Vlaams Belang- gemeenteraadslid heb leren kennen, allemaal mensen van ons eigen volk en dus geen gelukzoekers van over de ganse wereld.

Had de warenhuisdirectie woord gehouden, dan zou vandaag (zaterdag 15 oktober) de inzameling aan hun winkeldeur hebben doorgegaan. Maar aangezien ik al de ganse week ziek ben geweest (verkoudheid, keelontsteking), ben ik er niet treurig om dat dit niet doorgaat. De ganse dag buiten moeten staan, zou me beslist gen deugd gedaan hebben. En zo zie ik als optimist in elk nadeel weer een voordeel.

De geldinzameling loopt nog tot 22 oktober. Ik heb de actie bewust niet laten lopen tot het einde van de maand omdat ik zodoende nog tijd heb om de aankopen te gaan doen met de bedoeling om op het einde van de maand een pakket te kunnen schenken aan zij die in aanmerking komen.

Er rest mij dus maar één week meer om nog sponsorcenten te zoeken want hoe meer giften ik ontvang, hoe meer mensen ik een plezier kan doen. De komende dagen zal ik alles op alles zal zetten zodat ook de editie 2016 een succes zal worden.

Ik wil langs deze wens nogmaals iedereen bedanken die al een gift heeft gedaan. Aan de anderen wil ik vragen om zeker te overwegen om ook hun steentje bij te dragen want bedenk dat iedereen een tegenslag kan krijgen in het leven en dat iedereen dan graag geholpen wil worden…

En om met de woorden van mijn oma zaliger te eindigen: “het is beter iemand te kunnen helpen dan zelf geholpen te moeten worden”… • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1664

16/10/2016: 21ste Historische beurs van de Vlaamse Beweging

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, October 15, 2016 10:25:06

Op zondag 16 oktober gaat de 21ste editie door van deze beurs. De voorbije jaren ging die beurs door in Nijlen maar dit jaar zal deze doorgaan in OC Pronkenborg te Kontich (Pronkenbergstraat 1/A, 2550 Kontich).

De organisatie ligt in handen van het Vormingsinstituut Wies Moens en de Vlaamse Verzamelaarskring

Het programma ziet er als volgt uit:
• van 9 tot 16 uur: boekenbeurs in de Montfortzaal
• om 10.30 uur lezing door prof. dr. Alexander Evrard over Willem I en het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in de Lutgardiszaal
• om 14 uur lezing door Luc Sermeus over Operatie Brevier in de Lutgardiszaal.

Toegangsprijs voor beurs, lezingen en audiovisuele presentatie 3 euro • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1663

Een rustige zondag in de herfst…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, October 09, 2016 13:32:10

Op deze zondagmiddag maak ik heel eventjes wat tijd vrij om mijn bloglezers een teken van leven te geven. Ik zit bij het raam dit berichtje te schrijven terwijl het najaarszonnetje nog eens haar beste kant laat zien. Van achter het raam waan ik me in de zomer tot ik het gordijn openschuif. De verkleurde en afgevallen bladeren in de tuin drukken me met de neus op het feit dat we wel degelijk in de herfst zijn. Ik vind het eigenlijk wel bewonderswaardig hoe de kracht van de natuur in een mum van tijd de groene bladeren doet veranderen naar okergele en bruine, over het feit dat ze de kleurige bloemen doet veranderen naar dorre, bruine stoppels, enz.

Ik ben reeds enkele dagen bezig de tuin winterklaar te maken maar er is nog heel wat te doen: maar het gras is afgereden (voor de laatste keer dit jaar?), de struiken zijn gesnoeid, de potten met kleurige terrasplanten zijn leeggemaakt, tuindecoratie is weggenomen, enz…Nog enkele dagen en dan is alles klaar. En natuurlijk vergeten we ook het egeltje niet die reeds enkele dagen in onze tuin komt smullen van het egelvoer. Om “onze gast” te helpen overwinteren, hebben we een huisje voorzien zodat het beestje daar veilig en wel zijn winterslaapje kan doen.

Het tuinieren werkt ontspannend en rustgevend want van alle ellende en gezeik in onze samenleving, zou ik uit mijn vel kunnen springen van onmacht en woede. Ik erger me steeds vaker aan de lakse houding en mentaliteit van “de massa” en aan de regeringsleiders die niet eens de politieke moed hebben om te doen wat ze feitelijk horen te doen. Daarmee bedoel ik dat ik verwacht dat ze “het eigen volk” maximaal helpen maar ik kan alleen maar vaststellen dat “het eigen volk” tweederangsburgers geworden zijn. Denk maar aan de wachtlijsten voor een sociale woning: ik ken persoonlijk heel wat mensen die steeds verder wegzakken op de wachtlijst niettegenstaande zijn reeds jaren hopen op een betaalbare sociale woning. Reden: de asielinvasie. En dan justitie…waar procedurefouten en een laks beleid zegevieren waardoor criminelen hun straf ontlopen. Ik zou nog uren kunnen doorgaan maar dat wil ik niet doen in dit bericht en ook al probeer ik me niet teveel daaraan te ergeren, het vreet aan me…

Maar soit, het is zondag en ik kan terugblikken op een gevarieerde week gaande van de gemeenteraad tot de opening van de nieuwe lokalen van het Vlaamse Kruis Ieper met daar tussen nog enkele vergaderingen, dienstbetoon en wat bezoekjes. De dagen vliegen veel te snel voorbij en als ik de kalender bekijk dan vind ik het wat jammer dat 2016 al snel aan het inkrimpen is. Er is zoveel wat ik nog zou willen doen of had willen doen. Maar ach…vandaag is het zondag en dat wil zeggen dat het een rustige, luie dag zal worden… • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1662

Red de voedselinzameling!!!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Fri, September 23, 2016 08:19:41

De 8ste voedselinzameling moet noodgedwongen een andere wending nemen willen we alsnog tientallen gezinnen gelukkig maken...(zie mijn vorig blogbericht).

Ook uw steun is daarom broodnodig want alle bijdragen, klein of groot, dragen bij tot het welslagen van de jaarlijkse voedselinzameling ten voordele van gezinnen van ons eigen volk...

Lees er alles over via https://www.dwarsligger.tk.

Dank bij voorbaat!OPROEP DELEN AUB! OPROEP DELEN AUB! ...

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1658

Jaarlijkse kerstuitstap VNS

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, September 12, 2016 14:31:31
Dit jaar zal de jaarlijkse kerstuitstap van de VNS (vriendenkring Nancy Six) vervangen worden door een driedaagse kerstreis naar Rüdesheim-Trier-Koblenz.

Datum: "halfweg" december (datum via PB vragen...)
Prijs, datum, programma en andere informatie via info@nancysix.org.

Let wel: nog maar een beperkt aantal busplaatsen en kamers meer vrij dus snel zijn is de boodschap!!!

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1654

IJZERWAKE-weekend 2016

Vrije tijdPosted by Nancy Six Wed, August 31, 2016 00:17:03

Nu de rust hier eindelijk teruggekeerd is, maak ik van de gelegenheid gebruik om een berichtje te plaatsen. Voor mij is het Ijzerwake- weekend altijd een beetje bijzonder want dat brengen wij altijd door met onze Antwerpse vrienden. Ideaal moment om rustig bij te praten, anekdotes van vroeger boven te halen, te lachen, plezier te maken en ondertussen te genieten van een hapje en een drankje. Wat kan échte vriendschap toch hartverwarmend zijn…

De dag van Ijzerwake zelf is het voor mij, als verantwoordelijke van de pendeldienst, toch altijd wel een beetje hectisch. Maar gelukkig kan ik rekenen op 5 ervaren chauffeurs die met veel plezier en op vrijwillige basis de taak op zich nemen. De goede samenwerking heeft ervoor gezorgd dat ook dit jaar het pendelen vlot verlopen is.

De weergoden waren ons goedgezind want het is droog gebleven en de zon liet haar bovendien op regelmatige basis van haar beste kant zien. Maar gelukkig was het toch niet meer zo snikheet als de voorbije dagen…

Om 11u stipt begon de wake en omringd van duizenden gelijkgezinden heb ik genoten van de serene plechtigheid. Het nalezen van de toespraken en het bekijken van enkele foto’s kan via volgende link: http://www.ijzerwake.org. Een verslag kan je hier lezen en bekijken: https://rechtsactueel.com/2016/08/29/video-4000-deelnemers-op-15de-ijzerwake-een-verslag/

Na het formele gedeelte was het tijd voor het IJzertreffen waar er gelegenheid is om iets te eten en te drinken maar vooral om leuke praatjes te slaan met de vele bekenden zoals met Jef Elbers (zie onderstaande foto). Het is altijd een leuk weerzien (allez jah…op enkelen na…) en daarom alleen al keek ik uit naar het Ijzerwake-weekend.

Na afloop van de wake moesten alle bloemstukken en kransen van de weide naar onze voortuin gebracht worden om die de volgende dag bij de Vlaamse gesneuvelden te gaan leggen. Op die manier komt er wat kleur bij de sombere, vaak vervuilde heldenhuldenzerkjes.

Als afsluiter begaven we (vzw Ijzerwake) ons naar Ieper om er tijdens de Last Post-plechtigheid een krans neer te leggen onder de Menenpoort. Na afloop van het eerbetoon werd voorzitter Wim De Wit aangesproken door oa Nederlanders. Ze vroegen zich af wie of wat IJzerwake precies was. Met het alomgekende enthousiasme van onze voorzitter was het een kleine moeite om dit uit te leggen.

Gelukkig was er na de Last Post nog een barbecue-avond voorzien met de Antwerpse vrienden want ik had ondertussen toch wel honger gekregen. Heel lang heb ik het echter niet getrokken want ik moest de volgende ochtend vroeg op voor de jaarlijkse bloemenronde.

Maandag om 8u ben ik mijn mama gaan ophalen want wij doen elk jaar samen de bloemenronde. Terwijl ik de bloemstukken en kransen aan het inladen was, kwamen de wolken steeds maar donkerder en dus vreesde ik dat we een natte dag zouden krijgen. Ik had net de laatste krans in de wagen gelegd toen het begon te regenen. Jeetje…het goot water. Maar de regen kon me niet tegenhouden want de plicht riep. Ik grabbelde alvast mijn regenjasje uit de kast maar toen ik terug buitenkwam, was de bui alweer over. En voor de rest van de dag is het dan uiteindelijk toch droog gebleven.

In de vooravond zat de ronde erop en met een voldaan gevoel kon ik zeggen: “ziezo…de Ijzerwake 2016 zit erop”.

Ik wil langs deze weg alle vrijwilligers, deelnemers, sponsors en schenkers van de bloemen bedanken voor hun steun! Houzee! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1647

Terugblik op het lang weekend...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Tue, August 16, 2016 17:59:25

Nu het lang weekend achter de rug is, neem ik vlug eventjes de tijd om een berichtje te posten want eerder had ik daarvoor geen tijd (en zin). Ik heb met volle teugen van het weekend genoten en dankzij de zon die volop van de partij was, was het weekend sowieso al geslaagd. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de verschillende en uiteenlopende evenementen waar ik aanwezig was en die ik onder de categorie “leuke activiteit” kan plaatsen. Het lange weekend heb ik de vrijdagavond ingezet met een bezoekje aan Fiesta Europa die plaatsvond op de Ieperse Grote Markt. Enkele tientallen kraampjes boden streekspecialiteiten te koop aan en er was voor elk wat wils. Look en olijven konden me niet bekoren maar een lekkere Currywurst en een frisse Guinness daartegen wel hoor. En tijdens het genieten van spijs en drank was er ook wat muzikale omlijsting waardoor de bezoekers zich zo in een ware vakantiesfeer konden dompelen. Hopelijk strijkt Fiesta Europa in de toekomst opnieuw neer in Ieper want het lijkt me een absolute voltreffer. Hier kan je nog enkele sfeerbeelden bekijken: http://www.westhoek.be/jewaserbij/9562/fiesta-europa-op-de-ieperse-markt

Zaterdag was ik dan present in Ursel voor het jaarlijkse evenement Wings and Wheels. Ideale gelegenheid om naast de vele militaria, miltaire voertuigen en re-enactment (iets wat een Ieperse Schepen ooit oneerbiedig omschreef als “toneelopvoering van grote mannen die soldaatje willen spelen”…) ook nog enkele bekenden tegen te komen tussen de vele bezoekers. Ook daar was de zon ruimschoots van de partij maar gewapend met zonnecrème konden we ten strijde trekken. Voor wie Wings and Wheels niet zou kennen: http://www.wingsandwheels.be/Nederlands/Ned_index.html

Zondag gooiden we het dan over een heel andere boeg en trokken we naar jaarlijkse gewoonte naar Kortrijk voor Alcatraz Hard Rock & Metal Festival (http://www.alcatraz.be/en) . The place to be om je eens goed uit te leven, te ontstressen en met échte geïnteresseerden samen te zijn en dat in tegenstelling tot sommige (meer commerciële) festivals waar men veelal gaat “omdat iedereen daar naartoe gaat”, omdat het in de streek is, of omdat het er leuk is op de camping lauwe wijn en bier te zuipen. Neen, op Alcatraz zijn enkel échte fans/liefhebbers aanwezig en de sfeer is er SUPER. Dankzij mijn networking konden mijn man en ik genieten van een persoonlijke rondleiding achter de schermen en kregen we bovendien het voorrecht om vanop de zijkant op het podium het hele gebeuren te bewonderen. We hadden zelfs het geluk om eventjes naast Max Cavalera van Soulfly te kunnen staan. Dat alleen al maakte onze festivaldag geslaagd.

Gisteren, maandag, was het een luie dag en hadden we precies nood aan wat rust. Jaja…we worden warempel ouder, hihi…We hebben quasi de ganse dag genoten van de rust in onze tuin. Enkel ’s avonds zijn we nog eens tot op de Grote Markt geweest voor de afsluit van Fiesta Europa.

Vandaag is het een beetje een overgangsdag met wat tijd voor huishoudelijke klusjes vooraleer we dan de resterende verlofdagen goed zullen vullen met allerlei afspraken, uitstapjes, bezoekjes, etentjes, enz…Zalig toch!smiley

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1645

Auris Ieper: openbaar gebouw of niet?

Vrije tijdPosted by Nancy Six Fri, July 15, 2016 06:57:00

Zoals ik al eerder schreef waren er oa aan Auris (waar de stadsdiensten en OCMW sedert het voorjaar er hun intrek hebben genomen) wapperden op 11 juli géén Vlaamse Leeuwenvlaggen. Dit niettegenstaande dit verplicht is (http://www.vlaanderen.be/nl/vlaamse-overheid/werking-van-de-vlaamse-overheid/richtlijnen-over-de-bevlagging-van-openbare-gebouwen).

Op 11 juli verstuurde ik via Twitter dit bericht:

Op 12 juli kreeg ik volgende reactie van @StadIeper:

Ondertussen had ik ook al een persbericht verstuurd om het ongenoegen te uiten maar noch HLN noch Het Nieuwsblad vonden het nodige hieraan aandacht te schenken. Tjah, ik kan maar een poging doen om de burger te informeren hé…
De Krant van West-Vlaanderen nam het wel op in de editie West van 15/07/2016. Maar ik viel bijna achterover toen ik de repliek van de burgemeester las. Hij eindigde zijn argumentatie met: “In het Aurisgebouw bevindt zich de administratie, maar dat is verder geen officieel openbaar gebouw”.
Als Auris niet het nieuwe stadhuis is, dan zal op Google toch de nodige aanpassing moeten gebeuren:

Als Auris niet het nieuwe stadhuis is, dan zal Stad Ieper hun gloednieuwe webstek moeten aanpassen:

Als Auris niet het nieuwe stadhuis is, dan zal Stad Ieper een rechtzetting moeten vragen HLN want hun artikel in de krant van 24/03/2016 staat dan vol onwaarheden: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ieper/welkom-in-het-nieuwe-stadhuis-ieper-a2655924/


Misschien toch ook eens de omschrijving van een stadhuis (volgens Wikipedia) meegeven:

Zou het kunnen dat de burgervader gewoon niet wil toegeven dat het bevlaggen van Auris gewoonweg “vergeten” werd? Zou me toch wel heel diep teleurstellen, wetende dat hij niet alleen burgemeester is maar ook nog Vlaams Parlementslid…
Ik laat dit voorval alvast niet rusten vooraleer ik een duidelijk antwoord heb gekregen, en als blijkt dat ik verkeerd geredeneerd heb, dan zal ik dit zonder schroom toegeven. Maar als blijkt dat ik gelijk heb, dan wil ik dat ook te horen krijgen.

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1639

Zondag=rustdag

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, January 24, 2016 17:31:00

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar hier is het op zondag altijd buitengewoon rustig. Lekker lang slapen, lang in slaapkledij rondlopen, uitgebreid aperitieven, laat eten, en vervolgens voor de rest alles gewoon zijn gang laten gaan en nemen zoals het komt. Op zondag neem ik toch meestal eventjes de tijd om de post van de voorbije dagen rustig door te nemen, de mailbox te saneren en zoals nu om…een blogberichtje te posten. Ik zal vandaag niets over de asielinvasie neerpennen want een mens zou bijna vergeten dat er nog andere dingen zijn in ’t leven. Er gaat geen dag meer voorbij of we horen of lezen erover in de media. Of beter gezegd: een deel ervan, datgene wat “het volk” mag weten. Voor de rest doet de censuurcommissie wel het nodige. Zucht…

Terwijl ik dit berichtje zit te schrijven hoor ik de kinderen in de naburige tuin spelen en joelen en dit in ’t putje van de winter. Nog een geluk dat we toch al enkele dagen vriestemperaturen hebben kunnen waarnemen want een mens zou bijna denken dat de lente al op komst is. Zal met de opwarming van de aarde te maken hebben hé. Nu ik het daarover heb, moet ik denken aan mijn uitstapje van gisteren naar Brugge. We waren op een bepaald moment een goed verwarmde winkel binnen gestapt waar we nog nooit eerder binnen geweest waren maar algauw hadden we door dat de winkel niet bepaald ons genre van winkel was. Het eenzijdig aanbod aan biologisch en ecologisch verantwoorde producten en artikelen sprak ons totaal niet aan en het volk dat er binnen was, leek me nogal…ik zal het netjes uitdrukken... “alternatief”. Ik ben er quasi zeker van dat het merendeel van hun klanten thuis beslist wel één of meerdere paren geitenwollensokken liggen hebben. Maar wat ik nu eigenlijk wil in ’t belachelijke trekken is het feit dat in diezelfde winkel de inkomdeuren wagewijd openstonden. Niet echt consequent als je ’t mij vraagt maar soit, we kunnen tenslotte niet allemaal principieel zijn hé.

De voorbije dagen zijn voor mij een beetje eentonig geweest in die zin dat ik bijna de ganse tijd met hetzelfde bezig ben geweest. Maar sommige zaken vergen nu eenmaal veel administratief werk. Maar tussen dat alles door heb ik mezelf de nodige rust en ontspanning gegund want soms moet een mens al eens luisteren naar het lichaam. En om dat lichaam in goede conditie te krijgen, motiveer ik me twee, drie keer per week om te gaan lopen. Geen grote afstanden uiteraard maar toch telkens een goeie 5km per looptoertje. Is toch altijd beter dan op de sofa te hangen…

Vanmorgen repte ik me naar de bakker en niet alleen voor de koffiekoeken maar ook om het krantje De Zondag mee te brengen want daarin zou het interview te lezen zijn met ons boegbeeld, Filip Dewinter. In dat interview stond te lezen dat het Vlaams Belang begin februari in het Antwerps partijsecretariaat een cursus zelfverdediging voor vrouwen start. “Na een theoretische voorlichting over wat kan en mag, zal een professionele karateleerkracht zelfverdedigingstechnieken aanleren”, kondigt Filip Dewinter in De Zondag aan.
“Als de overheid niet in staat is om het recht op veiligheid voor vrouwen te garanderen dan moeten vrouwen zichzelf leren verdedigen. De boodschap is simpel: Blijf van mijn lijf... Een weerbare vrouw telt immers voor twee”, zegt initiatiefneemster Anke Van dermeersch, Vlaams parlementslid en senatrice, toe. De workshops worden verspreid over drie avonden waarbij vrouwen de kans krijgen om een aantal zelfverdedigingstechnieken aan te leren.
Dewinter pleit in De Zondag nog voor een weerbare samenleving. Hij herhaalt daarbij zijn pleidooi voor een uitbreiding van het begrip “recht op zelfverdediging”. Voor hem moeten zelfverdedigingswapens die geen blijvend letsel veroorzaken zoals pepperspray of stroomstootwapens gelegaliseerd worden. Daarnaast pleit hij voor een versoepeling van de wapenwetgeving, cursussen zelfverdediging voor scholieren en de invoering van een verplichte burger- of legerdienst, waarbij weerbaarheid centraal staat.
Dewinter stelt in De Zondag nog dat het “veiligheidsmonopolie niet enkel bij de overheid mag en kan liggen. De burger heeft het recht om zichzelf te verdedigen maar ook de plicht om ter zake zijn verantwoordelijkheid te nemen. De soft-ideologie heeft een halfzachte samenleving gecreëerd. We moeten terug naar een weerbare samenleving waarbij de burger in staat is om letterlijk en figuurlijk terug te slaan.”
Een prachtig initiatief en bovendien net op tijd want wij hebben te lang over ons laten lopen: het is tijd om de fluwelen handschoenen in de kast te leggen en de bokshandschoenen aan te trekken. Vreedzaam maar weerbaar… • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1611

Een nieuw jaar, een nieuw begin…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Fri, January 01, 2016 16:12:28

Beste blogbezoeker, eerst en vooral wil ik je een voorspoedig en gezond 2016 wensen!
Ik weet niet hoe het bij jou was maar ik ben alvast heel blij dat ik 2015 kon afsluiten. Jeetje…zo’n rotjaar. Het was dus niet bepaald een goed jaar voor mij want, zonder in detail te treden, kan ik besluiten dat ik toch meer opdoffers dan meevallers te verduren heb gekregen. Met dergelijke tegenvallers heb je twee opties: opgeven of vechten. Wie mij een beetje kent, die zal wel weten dat ik een doorzetter ben en dus ben ik niet bij de pakken blijven zitten ook al heeft dat heel veel energie gekost. Maar dankzij de steun van mijn dierbaren kon ik toch telkens weer de bladzijde van mijn levensboek omdraaien. Dit alles heeft me echter doen besluiten dat ik voortaan andere prioriteiten zal vooropstellen. In 2016 ben ik absoluut niet van plan om nog liters water bij de wijn te doen, ik ben niet van plan om zogenaamde scherpe kantjes af te ronden en ik ben ook niet van plan om mijn uitgesproken anti-islam-visie te herzien. En wat anderen daarvan denken, dat laat me koud, ijskoud! Ik ben wie ik ben en wie niet met mijn ingesteldheid, ideologie of aanpak kan leven, die wil ik verzoeken om uit mijn entourage te blijven want voor hen is er sowieso geen plaats meer in mijn leven. In 2016 wil en zal ik werk maken om enkele persoonlijke doelen te verwezenlijken. Wat die doelen zijn, wil ik hier niet prijsgeven want tijd zal raad brengen…

Bij de start van het nieuwe jaar heb ik heel wat mensen (vrienden, kennissen, familieleden, collega’s, ex-collega’s, enz…) uit mijn pseudo-vriendengroep op Facebook gezwierd omdat hun visie op het leven eigenlijk totaal niet past met de mijne. Ook aan de “blufpoker” van sommigen had ik geen boodschap want mede door mijn vele contacten in het kader van mijn dienstbetoon wist ik al lang dat zo’n ingesteldheid niet het échte leven is. Sommigen tillen zwaar aan het feit dat ik hen “ontvriend” heb niettegenstaande ik vooraf een bericht had geplaatst waarom ik mijn “vriendengroep” wou inperken. Niet dat ik mij moet verantwoorden maar ik deed het toch om misverstanden te vermijden. Maar jah, als zij dat niet willen aanvaarden/begrijpen dan is dat hun probleem.

Ik heb eigenlijk zo’n hekel gekregen aan de mentaliteit van de massa die materialisme en egoïsme hoog in het vaandel dragen. Ach, kon ik maar in de teletijdsmachine van Professor Barabas uit de Suske en Wiske-strips kruipen om terug te gaan naar de tijd waar kameraadschap, inzet en verbondenheid geen ijdele woorden waren.
Maar soit, in 2016 ga ik er dus eens een ferme lap op geven en ook al post ik niet meer veel op mijn blog, ik ben wel degelijk met van alles en nog wat bezig hoor. Ik ben dus zeker niet uitgeblust zoals kwatongen weleens terug beweren… • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1606

Zalig Kerstfeest!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Fri, December 25, 2015 09:50:26
Zalig Kerstfeest aan allen die van goede wil zijn!
Geniet van deze dag zolang het nog kan want door de islamisering van onze samenleving zou hieraan snel een einde kunnen komen.

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1604

Genietend van de donkere dagen…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, December 20, 2015 16:20:08

Enkele weken terug had ik in de garage een zak met dooizout klaargezet naast de sneeuwschep, de ruitenontdooier in de auto gelegd, de waterkraan buiten afgesloten, de verwarmingsketel laten nakijken, de dikke winterjassen klaar gehangen, enz…Met andere woorden: ik had me voorbereid op een strenge winter. Tot op heden blijkt dit allemaal voorbarig te zijn geweest en heb ik bovendien nog niet het minste wintergevoel. De struiken in de tuin beginnen al opnieuw knoppen te krijgen, de dikke winterjassen zijn veel te warm en de verwarming moet niet op volle kracht draaien. Dit vind ik ansich niet zo erg maar normaal kan je dit fenomeen niet noemen. In de winter moet het vriezen dat het kraakt en mag het gerust eens sneeuwen (maar dan ook weer niet teveel hoor…). Temperaturen van 15°C doen je bijna vergeten dat het winter is. Het enige normale dat er momenteel is , is het feit dat het ’s avonds vroeg donker is. Ideaal om het binnen gezellig te maken met kaarsjes en dat in combinatie met de vele lichtjes in de Kerstboom. Maar eigenlijk is het dit jaar door die zachte temperaturen ook een beetje een ongewone Kerstperiode. Al heb ik ondertussen de buik vol van de vele Kerstmarkten waar ik ben geweest (Dresden, Aken en ja…ook Ieper al kan je die laatste niet vergelijken met de grote, prachtige, Duitse markten), ik geniet toch van de Kerstperiode. Een periode die ik zoveel mogelijk met mijn gezin en mijn ouders probeer door te brengen. Het is dan ook een rustige periode als afsluiter van een vaak druk en hectisch werkjaar.

Vrijdag heb ik deelgenomen aan de Santa Claus Run in Ieper, een organisatie van de loopclub waar ik lid van ben in samenwerking met het Centrummanagement. Dit jaar waren er 850 ingeschrevenen. Er kon gekozen worden tussen 2 afstanden: 2,8km of 5,6km en met een voldaan gevoel heb ik de 5,6km uitgelopen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar heb ik enorm op de tanden moeten bijten want ik had het veel te warm met het Kerstpak aan. Had ik het geweten dan deed ik er mijn korte loopbroek ander ipv de lange maar ach…ik heb het overleefd.

Naar jaarlijkse gewoonte ben ik gisteren met een delegatie van de VNS naar de eindejaarsrevue geweest in Ieper. Met af en toe een verwijzing naar de lokale politiek en de binnenlandse gebeurtenissen werd er op hun eigen manier teruggekeken op het bijna voorbije jaar. Aan de choreografie en de kostuums werd er dit jaar veel aandacht besteed. Ik vind dat het dit jaar één van de betere edities is geworden, allez jah…naar mijn bescheiden mening he want smaken verschillen (gelukkig maar…). Langs deze weg wil ik een dikke pluim geven aan de ganse ploeg van Het koninklijk Operettegezelschap Ieper voor het welslagen van deze editie. En ja hoor…volgend jaar is de VNS opnieuw present!

Vandaag is het een beetje een luie zondag: lekker lang geslapen, uitgebreid genoten van het aperitiefmoment, een wasmachine laten draaien, het gerbilverblijf proper gemaakt en behalve het afwerken van dit berichtje, zal ik vandaag niets meer doen. Lekker genieten van de rust. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1603

Verslagje 8ste Kerstuitstap VNS

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, December 13, 2015 17:44:05

Maanden had ik er al naar uit gekeken en de bus zat al aardig vol tot…de verschrikkelijke aanslag in Parijs. Vele gereserveerde plaatsen kwamen terug vrij want sommigen durfden uit schrik voor een nieuwe islamterreuraanslag niet meer meegaan. Ze hadden ergens gelezen dat ze drukke plaatsen moesten vermijden en blablablabla…Omdat ik de “durvers” niet wou ontgoochelen en omdat ikzelf niet wil toegeven aan de angst die momenteel onder de massa leeft, zocht ik naar een alternatief voor de dubbeldekbus. Met maar een halfvolle bus de baan op gaan, vind ik beschamend en dus annuleerde ik de grote bus. In de plaats daarvan zijn we gisteren met 6 minibusjes naar Aken geweest. Organisatorisch een hele rompslomp want 6 busjes=6 chauffeurs=6 begeleiders=6 parkeerplaatsen, enz…Maar alles is perfect verlopen. Ikzelf had ook een busje bestuurd en dus was ik verantwoordelijk voor de 8 medereizigers van mijn busje. Dit had dus als logisch gevolg dat ik op de kerstmarkt de vele alcoholische lekkernijen aan mij voorbij moest laten gaan. Onderweg viel het mee van de drukte en na een tussenstop in Leuven, kwamen we rond 10u aan op de parking van de chocoladefabriek Lindt. Vervolgens stapten we naar het centrum waar het nog relatief kalm maar o jee…eens het middag was, konden we op de koppen lopen. Het leek wel de processie van Echternach, zo traag en schoorvoetend moesten we ons een weg banen. Algauw lieten mijn gezelschap en ik de drukte van de vele kerstmarkten naast ons en slenterden we dan maar van de ene winkel naar de andere. De winkelketens die je ook bij ons kan vinden, lieten we links liggen want we verkozen er de typische winkels zoals Lederhosenland, verschillende karnavalwinkels, enz.

Met op tijd een drankje en een hapje, genoten we van het samenzijn en de klok tikte veel te snel voorbij. Na nog een laatste worst gegeten te hebben, keerden we dan in de vooravond terug naar huis. Terug naar de rust…Maar eigenlijk had ik liever de nacht doorgebracht in Aken om dan vandaag de Pegida- bijeenkomst bij te wonen. Helaas waren de busjes maar voor één dag gehuurd en moesten mijn medereizigers allemaal thuis geraken hé.

Na deze geslaagde 8ste editie is het nu al denken aan volgend jaar en hopelijk is de terreurdreiging achter de rug (of hebben de angsthazen ermee leren leven) en kunnen we weer met één grote bus gezellig er op uit trekken. Wat de volgende bestemming zal worden, moet nog besproken worden op één van de komende bijeenkomsten van de VNS. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1602

De Kerstuitstap gaat gewoon door!

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, November 22, 2015 15:28:35
Naar jaarlijkse gewoonte maakt de VNS ook dit jaar een daguitstap in de Kerstperiode. Wij laten ons dus niet afschrikken door de terreurdreigingen!
Zoals gepland gaat deze door op zaterdag 12 december en reizen we naar Aachen (Aken). Ter plaatse is er gelegenheid tot een bezoek aan de fabriekswinkel van chocoladefabriek Lindt, stadsbezoek en het bezoek aan één van de vele Kerstmarkten die her en der in het stadscentrum plaatsvinden.
Nog maar enkele plaatsen vrij dus indien je meer info wil of meteen wil inschrijven dan kan dit via info@nancysix.org

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1597

Over een beetje van alles...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sat, November 14, 2015 09:33:11

Ter inleiding: dit bericht werd geschreven nog voor de aanslag in Parijs (waar ik in een volgend bericht op terugkom...).

Alweer word ik geconfronteerd met een nijpend tijdstekort. Ik ben met verschillende projecten/dossier tegelijk bezig waardoor ik het gevoel heb dat ik op automatische piloot aan het leven ben. Maar door het regelmatig inbouwen van wat tijd voor mezelf (en mijn gezin en vrienden) blijft alles werkbaar. De Mohammed-cartoontentoonstelling heeft de voorbije dagen heel wat tijd in beslag genomen. Ik kwam tal van hindernissen tegen bij het uitwerken van dit evenement maar dit heeft me niet weerhouden om er het bijltje bij neer te leggen, integendeel zelfs. Welke hindernissen dit allemaal zijn, zal ik toelichten tijdens mijn toespraak op de tentoonstelling. In tegenstelling tot wat ik in mijn vorig berichtje had gepost, zal ik de locatie deze week nog niet vrijgeven en dit in samenspraak met de verhuurder van de zaal (die zich trouwens volledig distantieert van mijn ideologie, mijn partij en het onderwerp van de tentoonstelling). Ik kan wel al een tipje van de sluier oplichten (grappige beeldspraak trouwens...) door te melden dat het hoogtepunt van de tentoonstelling om 14u zal zijn met oa toespraken van mezelf, Filip Dewinter en Anke Van Dermeersch. Daarna zal u een receptie worden aangeboden.

Maar uiteraard ben ik ook bezig geweest met mijn partijverplichtingen (want die tentoonstelling is géén VB-activiteit maar wel een van Steden Tegen Islamisering in samenwerking met mijn vriendenkring). Mijn dienstbetoon slorpt ook heel wat tijd op maar dat is niet erg want het is tenslotte een bewuste keuze om mij als gemeenteraadslid maximaal in te zetten om de mensen te helpen die mijn hulp inroepen.

Ik ben de voorbije dagen ook "technisch werkloos" geweest.Vijf dagen, ellenlange dagen, heb ik praktisch niet kunnen praten en moest ik enorm veel moeite doen om me een klein beetje al fluisterend verstaanbaar te maken. Voor mij een regelrechte ramp voor mijn man een zege (dat laatste is maar een grapje hoor...).

Maandag was er dan ook nog zitting van de gemeenteraad met een goedgevulde agenda. Bij aanvang van de zitting heb ik duidelijkheid gevraagd over mijn fractiegenoot want ik kon echt niet meer volgen. Tijdens de voorbije gemeenteraad had hij terloops gezegd dat dit misschien weleens zijn laatste zitting zou zijn. De daaropvolgende dagen las ik in de kranten dat hij weliswaar toch gemeenteraadslid blijft maar afstand nam van de partij en dus verder als onafhankelijke zal zetelen. Paar dagen later zou hij toch geen vaandelvlucht plegen en dus toch als VB'er blijven. Maar gezien zijn wispelturigheid wou ik maandag weten of hij bij die beslissing blijft of niet. Maandag bevestigde hij dus dat hij als VB'er blijft zetelen. Allez vooruit, nu weten de VB-kiezers het tenminste...En nu maar hopen dat de "vuile was en interne keuken" voortaan binnenskamer gehouden zal worden want als trouwe partijsoldaat vind ik het niet kunnen dat de partij op die manier in een negatief daglicht blijft geplaatst worden. Zucht...

Woensdag was ik ook aanwezig op de 11 november-plechtigheid. Er was weer heel wat volk naar Ieper afgezakt om het ganse gebeuren van dichtbij te volgen al waren er volgens mij toch wel een pak minder dan pakweg vorig jaar. Onder de Menenpoort heb ik me mateloos staan ergeren aan de toespraak van mijn SPA-collega die er namens de Vrijzinnige Koepel een toespraak gaf. De rode spitsbroeder moest het zonodig hebben over de moslims die destijds naar de Vlaanderen zijn komen vechten voor onze vrijheid maar nadien zelf in een artificiële staat zijn terechtgekomen. Tjah, alsof België geen articiële staat is. Kijk, ik vind het niet kunnen dat hij daar het specifiek over één bepaalde geloofsgemeenschap had want ik interpreteer het als een middel om de islam, de moslims te promoten, nieuwe kiezers te lokken. Zijn toespraak was voor mij een smet op de serene plechtigheid. Voor de aansluitende academische zitting en receptie heb ik gepast want ik had nog familiale verplichtingen en die verdienen de absolute aandacht en voorrang. Dit is ook de reden waarom ik dit berichtje nu zal afsluiten. Ik wens jullie nog het allerbeste, doei!!! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1593

Mohammed-cartoontentoonstelling IEPER

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, November 08, 2015 06:39:44
Gelieve te noteren dat de Mohammed-cartoontentoonstelling zeker en vast zal doorgaan maar weliswaar niet op zaterdag maar wel op ZONDAG 29 november.
Locatie en andere informatie worden volgende week vrijgegeven.


 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1592

Inschrijven voor de Kerstuitstap

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, November 02, 2015 08:26:20
Naar jaarlijkse gewoonte organiseer ik ook dit jaar een busreis in de kerstperiode. Dit jaar gaan we nog eens naar Aken om er de sfeer op te snuiven van één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Meer info via http://aachenweihnachtsmarkt.de/nl/

Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de bus en wie interesse heeft, die kan me een bericht sturen voor bijkomende info via info@nancysix.org
De deelnameprijs bedraagt 30 euro (=busreis, ontbijtpakketje, jenevertje).

De kerstmarkt is perfect te combineren met een gewoon stadsbezoek en iedereen is ter plaatse vrij om de dag in te vullen naar eigen interesse...
 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1591

Dodenmaand...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, November 01, 2015 20:16:20

We zijn alweer november, de dodenmaand. Toen ik langs het kerkhofpad aan het slenteren was op weg naar de rustplaats van één van mijn dierbaren, liet ik mijn oog vallen op de vele zerken die er vandaag helemaal anders bij lagen. Ze waren proper gemaakt en het merendeel stond er fleurig bij. De mengelmoes van bloemen in diverse kleuren gaf deze sombere locatie opeens een totaal ander zicht. Heel eventjes vond ik het aanzicht mooi voor zover een kerkhof dat écht kan zijn. En in tegenstelling tot mijn kerkhofbezoekjes op andere dagen, liep ik er niet alleen rond en het leek alsof de mensen genoten van het laaghangende herfstzonnetje.

Van het mooie nazomerweer heb ik helaas niet veel kunnen genieten want ik ben ziek geweest. Ik was zo futloos dat ik de voorbije dagen totaal niets heb gedaan en dit niettegenstaande ik heel wat te doen had. Maar het werk loopt niet weg en dus zal ik dat eerdaags aanpakken nu ik herstellend ben. Maar het ergst van al is nog het feit dat ik me de drie voorbije dagen niet kon duidelijk maken want ik was mijn stem verloren. Vandaag is het de eerste dag dat ik weer iets kan zeggen weliswaar met een heel zware stem. Hoho...ik zal mijn schade moeten inhalen hoor de komende dagen.

Ondertussen heeft het Schepencollege een beslissing genomen betreffende de aanvraag voor de Mohammed-cartoontentoonstelling. Was het niet dat ik zelf de burgemeester heb gecontacteerd om de beslissing te vernemen, ik zou het moeten gelezen hebben in de krant want tot op vandaag, 1 november, heb ik nog steeds geen brief ontvangen met de beslissing. Blijkbaar is er voor de aangevraagde datum geen enkele geschikte zaal beschikbaar en bovendien is de aanvraag van een niet-Ieperse vereniging. Jaja...ik wist niet dat het Schepencollege het eigen-volk-eerst principe zo hoog in het vaandel aan het houden is. Dat we, Filip Dewinter en ikzelf, met een dergelijke drogreden afgewimpeld zouden worden, daar waren we op voorbereid. We zouden er een spelletje van kunnen maken en de aanvraag nu nog eens doen met een andere datum maar daarmee houden we ons niet bezig. In de plaats daarvan ben ik overgegaan naar plan B die ik vooraf al had opgemaakt en waarmee we dus meteen na de beslissing in actie geschoten zijn. Dachten ze nu warempel dat wij zomaar bij de pakken zouden blijven zitten of ons zouden neerleggen bij hun beslissing?! Dus in een volgend bericht zal ik een tipje van de sluier oplichten over ons plan B maar nu laat ik jullie nog heel eventjes in spanning. En omdat ik echt op alles voorbereid ben, is er zelfs een plan C. Tjah, dat is het voordeel van ervaring te hebben met het "tegen de stroom in" te gaan smiley • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1590

Een nazomertje...

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, October 25, 2015 17:50:26

Eigenlijk is het me gisteren tijdens mijn looptoertje pas echt opgevallen dat in een paar dagen tijd de natuur een heel ander zicht gekregen heeft: de bomen en struiken worden kaal, de groene bladeren worden okergeel of bruin, de kastanjes en “okkernoten” vallen naar beneden, enz…Niettegenstaande de herfst zorgt voor een mooi kleurenpallet, vind ik het toch maar een triestig seizoen. Regen, mist, de eerste vorst, enz… zijn de voorbode van een lange winter. Maar gelukkig kunnen we nog genieten van een aangenaam nazomerweertje. Ideaal om de tuin winterklaar te maken. Ik geniet er echt van om in de tuin bezig te zijn en het werkt bovendien heel ontspannend. En ja, die ontspanning kan ik goed gebruiken want ik heb een drukke week achter de rug maar nog een even drukke week in ’t verschiet. En dat quasi allemaal in het kader van mijn dienstbetoon. De voorbije dagen ben ik de voedselpakketten gaan afgeven bij de verschillende gezinnen en ik nam van de gelegenheid gebruik om te luisteren naar hun problemen en vragen. Daarom dat ik een ganse week nodig heb gehad om alle pakketten de deur uit te krijgen. Ik ben blij dat alle dozen weg zijn want o jee…onze inkomgang en keuken hadden weer veel weg van een opslagmagazijn. De komende dagen zal ik nu alle problemen per gezin oplijsten en kijken wat ikzelf kan oplossen en welke ik zal moeten doorsturen naar de bevoegde diensten of instanties. Maar tussen dat alles door moet ik uiteraard de nodige tijd voor mezelf inbouwen zodat inspanning en ontspanning mooi in evenwicht blijven.
Naast mijn dienstbetoon ben ik ook bezig met de voorbereidingen voor de Mohammed-cartoontentoonstelling die doorgaat op zaterdag 28 november in Ieper. De exacte locatie kan ik nog niet meedelen aangezien de aanvraag pas de komende week voor het Schepencollege komt en de beslissing van het College bepalend is voor de plaats van het gebeuren. Maar al moeten we er desnoods mee op de wekelijkse markt lopen: de cartoons komen naar Ieper wat anderen daar ook mogen van denken.
De voorbije jaren (toen ik nog afdelingsvoorzitter was) nam ik in deze periode van het jaar steeds een weekje verlof ter voorbereiding van het Sint-Maartensfeestje van de afdeling Ieper maar aangezien het verderzetten van deze geslaagde gezinsactiviteit nu aan mijn opvolger is, kan ik mijn energie nu in iets anders stoppen. De eerstkomende activiteiten die ik op touw zet zijn dus de Mohammed-cartoontentoonstelling en de jaarlijkse busuitstap in december. Je leest het: ik weet altijd wel wat gedaan maar uiteraard komen mijn gezin en familie op de eerste plaats.

Zo…nu je weer weet waarom ik de voorbije dagen niets van me liet horen via deze blog, kan ik afsluiten met jullie allen nog een fijne zondagavond te wensen! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1589

Geslaagde voedselinzameling

Vrije tijdPosted by Nancy Six Mon, October 19, 2015 10:13:34

Zaterdag 17 oktober was er de jaarlijkse voedselinzameling op de vertrouwde locatie. Dit jaar heb ik voor het eerst met twee ploegen kunnen werken waardoor de medewerkers “slechts” een viertal uurtjes van hun schaarse vrije ten dienste konden stellen voor het goede doel. Ik heb ontzettend veel respect voor allen die mij belangeloos zijn komen helpen zaterdag en ben hen uiteraard heel dankbaar want zonder hun steun zou ik nu niet kunnen neerschrijven dat deze 7de editie alweer geslaagd is. Ik ben ook de zaakvoerders van het warenhuis dankbaar omdat wij, mits het maken van enkele afspraken, deze apolitieke actie opnieuw bij hen konden laten doorgaan. Ter verduidelijking: deze actie is én blijft een persoonlijke engagement en heeft NIETS met mijn partij te maken ook al beweren kwatongen het tegendeel.

Er stonden 2 vrijwilligers aan de ingang met een foldertje met wat uitleg over de inzameling en aan de uitgang stonden er 2 om de donaties in ontvangst te nemen. Ikzelf was present om de klanten wat bijkomende uitleg te geven, hun vragen te beantwoorden maar ook om de vele steun- en sympathiebetuigingen te ontvangen, om te luisteren naar hun eigen verhaal/probleem, enz. Resultaat van die talrijke gesprekken is dat enkele mensen zich spontaan hebben aangeboden om hun steentje bij te dragen bij mijn sociale engagementen (voedsel-, kledij- en speelgoedinzameling) en bereid zijn in de toekomst met me mee te werken. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik het petje van lokale politica niet draag wanneer ik me inzet voor deze goede doelen want dat ik niet door enkelingen verweten wil worden dat ik het goede doel misbruik om mijn politieke doel te bereiken. Want ja…het verleden heeft al bewezen dat er zulke pipo’s met bekrompen redeneringen rondlopen in Ieper.

Het eerste uur van de inzameling vond ik verschrikkelijk want het kwam maar moeilijk op gang en ik vreesde voor het ergste. Maar eens er een tiental artikelen in de kar lagen, kwamen we in een stroomversnelling terecht. Het liep zo vlot dat we al snel een bijkomende kar moesten zetten want het was aanschuiven aan de uitgang van de winkel om de schenkingen in de kar te kunnen leggen. Ondertussen begon ik met het sorteren van de voedingsmiddelen in dozen zodat het thuis dan gemakkelijker is om pakketten te maken. Algauw had ik volle dozen met soepen, groenten, melk, suiker enz waardoor we de volle dozen moesten stapelen naast de karren om vervolgens in de wagen te plaatsen.

De actie liep van 9 tot 17u en toen we om 18u met een overvolle wagen van een medewerker bij mij aankwamen was ik doodgelukkig en kon ik met een voldaan gevoel tegen mijn man zeggen dat mijn ploegje het weer voor elkaar heeft gekregen. Nadat we met zijn allen de wagen hadden leeggemaakt, konden we klinken op onze vriendschap en het succes, Als dat geen mooie afsluiter is van een leuke dag!

En ondertussen lijkt onze inkomgang en keuken weer op een opslagmagazijn en je moet er wroeten en wringen om erdoor te kunnen. Maar vandaag worden de pakketten gemaakt en zal alles wat compacter gestapeld kunnen worden om dan vervolgens thuis gebracht te worden of te worden afgehaald. Er is dus nog wat werk aan de winkel…

Ik wil langs deze weg nogmaals alle klanten bedanken die hebben meegeholpen aan het welslagen van de deze 7de editie want dankzij hun bijdrage kan ik de komende week enkele Ieperse gezinnen gelukkig maken.

 • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1588

Een terugblik op 2,5jaar VNS

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, October 11, 2015 15:51:05

Een terugblik op 2,5jaar VNS

Nadat ik in het voorjaar van 2013 besloten had om, na heel diep beraad, het voorzitterschap van Vlaams Belang Ieper na 8 jaar naast me neer te leggen, maakte ik de weg vrij voor mij opvolger en het nieuwe bestuur om de Ieperse afdelingswerking een andere wending te geven. Een andere manier van werken, een andere aanpak, een vernieuwde ploeg dus dat zou de partij alleen maar ten goede komen, althans dat hoopte ik toch (…).
Ik dacht nu (eindelijk) wat meer tijd voor mezelf te hebben maar algauw trokken enkele militanten aan mijn mouw om toch nog verder activiteiten te blijven organiseren. Ik vroeg hen de nodige tijd want ik had nog maar net een hoofdstuk afgesloten en stond niet bepaald te springen om aan iets nieuws te beginnen. Maar stilzitten en nietsdoen is mijn ding niet dus was de keuze snel gemaakt. Ik ben niet het type die redeneert in termen van “we zouden dit of dat moeten doen” maar verder voor de rest niet van aanpakken weet en uiteindelijk maar alles laat berusten. Tja...tussen droom en daad is een groot verschil!

De militanten/vrienden en ik kwamen aanvankelijk sporadisch eens samen tot we uiteindelijk besloten om dit maandelijks te doen en af en toe iets te organiseren onder de naam VNS (Vriendenkring Nancy Six).
We wisselen van gedachten zonder dat dit in vergadervorm is en we hebben ook geen bestuur want we zijn uiteindelijk gewoon een vriendengroep die niet bij de pakken blijven zitten en genieten van elkaars gezelschap.
Naast onze jaarlijkse aanwezigheid op de Ieperse revue, de IJzerwake, enz…hebben we de onze maandelijkse VNS-bijeenkomsten en hebben we bovendien al volgende activiteiten georganiseerd of op de planning staan:

1/ Voedselinzameling op 12/10/2013

2/ Kerstuitstap (Amsterdam) op 14/12/2014.

3/ Nieuwjaarsreceptie op 12/01/2014

4/Voedselinzameling op 11/10/2014

5/ Kerstuitstap (Parijs) op 13/12/2014

6/ Boekvoorstelling door Filip Dewinter op 13/02/2015

7/ Lentereisje (Parijs) op 18/04/2015

8/ Voedselinzameling op 17/10/2015

9/ Mohammedcartoontentoonstelling op 28/11/2015

10/ Kerstuitstap (Aachen) op 12/12/2015.

Je merkt het: in tegenstelling tot sommige luchtkastelenbouwers en zogenaamde “Vlaamse Bewegers” blijven wij niet bij de pakken zitten maar zorgen wij ervoor dat de vriendschapsbanden nog aangesterkt kunnen worden dankzij onze initiatieven.

Ik wil langs deze weg iedereen van de VNS bedanken voor hun onvoorwaardelijke hulp en steun! • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1587

Herdenkingsloop "Marathon Willy"

Vrije tijdPosted by Nancy Six Sun, September 20, 2015 16:49:38

Maandag 21 september – START 20.15 uur aan Zaal Fenix - Leopold III-laan 16, 8900 Ieper

Op 21 september is het reeds 1 jaar geleden dat Willy Lemaire ons verliet.
Loopclub de Lokomotief-runners wil de herinnering aan één van de stichters levendig houden.

Dat kunnen ze niet beter doen dan al lopend.

Formule: open training
(het is geen wedstrijd, er wordt geen uitslag opgemaakt)

Deelname: gratis–vrije bijdrage t.v.v. Ons Tehuis Parcours: 5,4 km (toegankelijk voor lopers en wandelaars)

Inschrijving : ter plaatse
Aandenken: ontvangt iedereen bij inschrijving

Achteraf is er een drankje te verkrijgen tegen betaling • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1584

Bloemen en kransen…

Vrije tijdPosted by Nancy Six Thu, September 03, 2015 23:05:28

Het is een traditie geworden: na de IJzerwake worden alle bloemen en kransen (afkomstig van de bloemenhulde) naar ons thuis gebracht om die ’s anderdaags van hieruit rond te dragen in De Westhoek.
Onder een staalgrijze hemel en met volgeladen wagen vertrok ik rond 8u30 samen met mijn mama naar de kerkhoven waar er heldenhuldezerkjes staan. Omdat er meer zerkjes dan kransen zijn, begin ik elk jaar daar waar het jaar ervoor geen bloemen konden gelegd worden. Aangezien ik nu al jaren die taak op mij neem, ken ik perfect de locaties waardoor ik dus geen tijd meer verlies met het zoeken en kan ik het traject zo uitstippelen dat er geen nodeloze kilometers moeten afgelegd worden. Naarmate de uren verstreken, kwamen er meer en meer donkere wolken over. We slaakten een zucht en konden alleen maar hopen dat het droog zou blijven. Helaas…het mocht niet baten. Maar dit kon ons niet tegenhouden met als gevolg dat wij onszelf met een waterkieken vergeleken. Aangezien ons daarover druk maken geen zin heeft, konden we er maar evengoed mee lachen…

In tegenstelling tot de voorbije jaren, heb ik geen praatje kunnen slaan met toevallige passanten want het weer was niet echt uitnodigend. En om op maandag een frituur, snackbar of bakker open te vinden, bleek dus ook een ramp te zijn. Maar gelukkig was De Leute in Oeren open en konden we uiteindelijk rond 13u30 iets eten en drinken. Het was hoogtijd want ik begon ambetant te doen van de honger. Ocharme mijn mama die me vergezelde…
Eigenlijk ben ik met gemengde gevoelens thuisgekomen. Enerzijds was ik blij dat ik de sobere, vaak vergeten zerkjes kon opfleuren

maar anderzijds waren sommige zerken in zo’n erbarmelijke staat dat ik er hartpijn van had. Zielig om vast te stellen dat sommige laatste rustplaatsen van “onze jongens” er zo respectloos bijliggen. Sommige zerken zijn quasi vervallen, anderen zijn in betere staat maar liggen in een onkruidrijke omgeving, enz. Je zou toch denken dat er genoeg vrienden in de boog rond Ieper wonen die begaan zijn met de nagedachtenis van onze frontsoldaten maar dit is dus duidelijk niet het geval. Maar soit, wellicht bouwen zij liever luchtkastelen dan dat ze de handen uit de mouwen steken.
En het was choquerend om vast te stellen dat in Beveren aan de IJzer twee naast elkaar liggende zerkjes zomaar verdwenen waren zonder dat er een verklarende aanplakbrief stond of zo…

Deze negatieve ervaringen liet ik eventjes bezinken maar wie mij kent, die weet dat ik mij niet kan vinden in “niets doen”. Aangezien ik nooit impulsieve beslissingen neem, heb ik er een nachtje over geslapen om te weten wat ik met die vaststellingen zou doen. En ja hoor…ik wist het! Ik heb mijn ongenoegen op mail gezet en verstuurd naar de burgemeesters van Poperinge, Alveringem en Lo-Reninge. En alle drie hebben ze meteen een positief antwoord gestuurd en de belofte gemaakt om de laatste rustplaats van onze jongens in ere te herstellen. Uiteraard zal ik alles met argusogen opvolgen want ik weet maar al te goed dat een gegeven woord niet altijd bindend is… • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1580

Mijn IJzerwake-weekend

Vrije tijdPosted by Nancy Six Thu, September 03, 2015 21:55:06

Met een heel goed gevoel kan ik terugblikken op het voorbije IJzerwake-weekend. Als verantwoordelijke voor de pendeldienst begon deze 14de editie feitelijk al de zaterdagvoormiddag. Samen met enkele medewerkers ben ik zowel in de voormiddag als in de vooravond de minibussen gaan afhalen en dit op twee verschillende locaties. De reden daarvan is dat er in laatste instanties beslist geweest is om bijkomende pendelbusjes te voorzien en er geen meer beschikbaar waren bij de garagist waar de andere gereserveerd waren.
Na de middag en ’s avonds heb ik samen met enkele vrienden genoten van het weerzien en van de heerlijke streekspecialiteiten. Dit was de ideale gelegenheid om te ontspannen.
Helaas vlogen de uren veel te snel voorbij en na een veel te korte nacht, was het tijd om naar Steenstraete te vertrekken. Naar jaarlijkse gewoonte zorgde ik opnieuw voor het ontbijt voor de Limburgse vrijwilligers van het Vlaams Kruis die elk jaar trouw op post zijn. Iets wat we van de lokale Vlaams Kruis afdelingen niet kunnen zeggen (…).
Toen ik de weide opreed, merkte ik algauw dat het onweer van de voorbije uren zijn sporen had nagelaten: modder, omvergewaaide nadars, stuk van de grote tent was ingezakt, de kleine partytent die gaan vliegen was, omvergewaaide stoelen, …

Maar dankzij de vele helpende handen was alles, met uitzondering van de modder, weer in orde tegen dat de eerste deelnemers aankwamen.
De wake zelf durf ik te catalogeren als één van de betere edities. Alles is heel sereen en stijlvol verlopen en de weergoden waren ons goedgezind want algauw kwam de zon erdoor.
Het IJzertreffen nadien heb ik aan mij voorbij laten gaan maar toch heb ik ruimschoots de gelegenheid gehad om een praatje te slaan met de vele bekenden, kameraden, partijgenoten en vrienden. Het zou anders toch maar zielig geweest zijn hé moest ik daar in mijn eentje gestaan hebben en dat terwijl er zoveel volk was. Maar algauw riep de plicht en heb ik samen met drie van de acht chauffeurs de vele bloemstukken en kransen ingeladen om die vervolgens naar ons thuis te voeren.

Want de maandag na de wake ga ik die gaan neerleggen bij de vele heldenhuldezerkjes die her en der te vinden zijn in de Westhoek. Ondertussen bleven de resterende vijf chauffeurs verder pendelen tussen de parkings en de weide. Nadat alle kransen bij ons thuis waren afgeleverd, sloten de drie chauffeurs zich terug aan bij de ploeg.
Na afloop van de pendeldienst moesten de busjes volgetankt en proper gemaakt worden vooraleer die terug naar de garage moesten. Het tanken deed ik en vervolgens reden de mannen door naar de car-wash.

Wetende dat de weide één grote modderpoel was, is het begrijpelijk dat er veel kuiswerk was langs de binnenkant van de busjes. Eens alles weer proper was, konden we naar de garage en zat “de dienst” erop voor de mannen.
Ikzelf repte me snel naar huis want de vrienden waarmee we de zaterdag al op zwier waren geweest, die waren op mijn uitnodiging ingegaan om mijn Picon te komen proeven (die ik altijd volgens mijn eigen recept klaarmaak). Een kwartier voor hun aankomst kwam ik pas thuis en nam ik vlug een douche want ik was niet om aan te zien. Ik had namelijk een schuiver gemaakt tijdens het helpen duwen aan een bestelwagen die zich had vastgereden op de weide.

En ik was nog maar net in de propere kleren gesprongen en daar waren ze. Oef…dat was een race tegen de klok geweest. Tijd om nu eventjes tot rust te komen en te genieten van hun bezoek. Alhoewel…veel tijd om tot rust te komen was er niet want ik moest nog naar de Menenpoort om er tijdens de Last Post een krans neer te leggen namens IJzerwake en dit samen met de voorzitter Wim De Wit. Dus zijn we met zijn allen er naartoe geweest zodat we meteen na de Last Post samen iets konden gaan eten als afsluit van ons heel gezellig IJzerwake-weekendje. • Comments(0)//blog.nancysix.org/#post1579
Next »